Juhannuksen viettoa

SM-kisojen jälkeen oli kolme päivää töitä ja asioiden hoitamista. Kahtena päivänä pyöräilin töihin. Enää ei tarvinnut pelätä vilustumista. Töissä oli koko viikon juhannuskiire ja paljon asiakkaita.


Tiistaina oli vapaapäivä töistä tärkeiden asioiden vuoksi. Kehitysvammapolin asiantuntija tuli käymään ja juttelin hänen kanssa elämästä. Iltapäivällä oli tapaaminen sosiaalityöntekijän kanssa vähän samoissa merkeissä. Keskiviikkoaamuna tapasin vielä työtoiminnan ohjaajani työnhakuasioiden takia.

Koska urheilusta oli lepoa, kävin yhtenä iltana Messukylän kirjastolla viemässä lainat, ja toisena iltana kävin muuten vaan uimassa Alajärven uimarannalla. Pakkailin kahtena iltana tulevan juhannusreissun tavaroita, ja hain pyykit alhaalta, jonne äiti oli ne vienyt kuivumaan.

Torstaina lähdin töihin matkatavarat mukana. Kiireisen päivän jälkeen menin suoraan linja-autoasemalle odottamaan Onnibussia. Matkustaisin isän luo juhannuksen viettoon. Nukuin bussissa osan matkasta ja osan kuuntelin musaa. Kuopioon tultaessa oltiin aikataulusta jäljessä. Onneksi ei tarvinnut hätäillä jatkokyytiä, sillä isä oli vastassa. Perillä mua odotti koirat ja muut. 

Juhannusaatto

Juhannusaattona kävin ulkona kävelemässä ja autoin saunan lämmityshommissa. Kävin saunasta uimassa, vesi oli ihanan viileää. Isä oli tehnyt vastat, joten uinnin jälkeen vastoin saunassa ja kävin uudelleen järvessä. Vastominen juhannuksena oli kivaa, koska se on jussina tapana. Lopuksi pulahdin järveen vielä peseytymisen jälkeen. 

Syötiin aikaisemmin, jo klo 20-21 aikaan. Se oli pienten takia parempi, että pääsevät nukkumaan. Autoin pöydän kattamisessa.

Illalla sytytettiin pieni kokko rannalla. Oltiin rantahuvilassa ja katsottiin kokon syttymistä. Alkoi sataa kaatamalla vettä. Sade ei sammuttanut kokkoa, mutta se ei syttynyt kokonaan. 

Ei jääty sateessa huvilaan vaan lähdettiin jatkamaan iltaa taloon. Pelattiin porukalla ristiseiskaa olkkarin pöydän ääressä. Sitä oli hyvä pelata, kun meitä oli enemmän. Ristiseiska oli uusi peli kahdelle ihmiselle.

Juhannuspäivä

Juhannuspäivänä oltiin pihalla. Ilma oli aurinkoinen. Autoin viemään ruokia alas rannalle, jossa grillattiin pihvejä, maisseja ja muita herkkuja. Syötiin sieĺlä: naisporukka söi huvilassa ja kaks miestä terassilla.

Käytiin illalla taas saunassa ja uimassa. Kävin järvessä kaksi kertaa saunasta ja peseytymisen jälkeen pulahdin järveen vielä loppuhuuhteluun. Vesi oli ihan viileää. Se piristi ihanasti. En uinut pitkään vaan rappusilta vähän kauemmas ja takaisin.

Iltapalaksi syötiin hodareita. Ennen sitä vietin vähän aikaa yksin, rentouduin ja katsoin sarjaa yle areenasta. 

Ennen kotimatkaa

Sunnuntaina lähdin käymään muiden neitien kanssa Telkkamäen maatilalla eläimiä katsomassa. Se on sellainen pieni maatila, jossa oli lampaita, lehmiä ja kanoja. Tykkäsin eniten lampaista.

Ennen kotimatkaa syötiin alhaalla ja sain pitää ”tädin” murua eli uussiskoni lasta sylissä. Mukava juhannus oli uusperheen kanssa. Iloisin mielin lähdin kotiin ja kohti vikaa työviikkoa ennen lomaa. Elokuussa palaan ristiäisiin ja isälle taas viikonlopuksi. Ennen sitä on suunta kohti lapsuudenmaisemia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti