Loman loppu


Keskiviikkona pääsin hiihtämään vielä vikan kerran, koska torstaina on matkustuspäivä takaisin kotiin. Kaaduin menomatkalla yhden kerran auralaskussa ladun sivulle. Oli niin jäinen kohta. Hyvin pääsin itse ylös ja hiihtolenkki jatkui. Muuten pysyin menomatkan pystyssä. Piti puoliauraamalla tai auraten mennä jyrkät kohdat. 

Pidettiin juomatauko yhden tuvan kohdalla, ja matka jatkui Luulammin kahviolle. Luulammin eräkahviolle hiihtolenkin pituus oli 16 kilometriä. Isä hiihti eri reittiä, ja me kohdattiin kahviolla. Juotiin kaikki yhdessä päiväkahvit ja jatkettiin matkaa omiin suuntiimme.

Pyllähdyksiä

Hiihtolenkin puolivälissä kaaduin mutkakohdassa pyllylleni ladun reunaan niin, että pylly tärähti. Pääsin hyvin ylös, ja matka jatkui. 

Toinen kaatuminen latujen väliin oli jyrkässä laskussa. Pääsin ylös ja yritin väistää takaatulijoita omalle reunalle, mut en ensin nähnyt mitä tein. Lopulta onnistuin pääsemään reunaladulle, josta kaaduin. 


Matka jatkui talvimaisemia ihastelen. Loppuhiihtomatkan pysyin pystyssä, kun aurasin mutkakohdan jyrkkää laskua koko matkan puoliauralla ja yhdessä kohtaa koko auralla. 

Takaisin mökille hiihtolenkin pituus oli 12 kilometriä. Ruoka maistui hiihtolenkin jälkeen. Pääsi saunaan ja pakkailemaan tavaroita kasaan. Hiihtolenkki piristi päivää kivasti, ja sen jälkeen oli uupunut olo.

Kotimatkalle

Torstaina herätys oli klo 8, koska lähtö Rovaniemelle oli ennen kymmentä. Tein reippaasti aamutoimet ja menin aamupalalle. Kaikki tavarat saatiin pakattua. Neuloin automatkalla, ja nukuin pienet päikkärit. 

Rovaniemellä juna jo odotti. Yksi seurueestamme saattoi minut junalle tavaroiden kanssa. Oulussa oli junan vaihto Tampereelle päin suuntaavaan junassa. 

Oulussa oli hankala nähdä, missä laituri 3 meni. Päätin lähteä alas tunneliin tarkistamaan asiaa. Ystävällinen mies auttoi matkalaukun kanssa. Näin taulusta portaiden alapäästä, että laituri 3 oli tulolaiturin vieressä, joten piti sit kääntyä takaisin ylös sinne, mistä lähdin. Sain itse tavarat kannettua. Ei ollut hissiä.

Hyvin ehdin takaisin laiturille, vaikka tuli vähän kiire päästä junaan. Neuloin junassa kaulahuivia eteenpäin useamman kierroksen, ja kävin välillä kahvilla ja syömässä. Söin kana-pestopastaa.


Pääsin turvallisesti kotiin, vaikka olin illalla myöhään kotona. Iltamaisema oli ihanan tuntuinen. Kotiin päästyäni vein laskettelusukset varastoon odottamaan Himoksen kisoja. Onneksi äiti oli käynyt kaupasta valmiiksi iltapalatarvikkeita. 

Loma jatkuu vielä viikonlopun yli. Mietin loppuloman suunnitelmia. Uimarin korvatulpat pitää ainakin käydä ostamassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti