Välillä rennompi viikko


Sunnuntaina olin katsomassa kaverini kanssa uudistuneen Disney elokuvan Plevnassa eli Pieni merenneito. Varasin liput kaveriani odotellessa. Maksettiin molemmat omat liput. Ostin juoman ja yhteiset popcornit. Leffa kertoi Arielista, joka unelmoi ihmisten maailmaan pääsystä. Hän rakastuu lopulta prinssi Erikiin. Se oli hauska leffa. Parasta oli lauluosiot ja se, että prinssi sai Arielin lopulta omaksi. 

Leffan jälkeen tuli synttärivieraita. Juotiin kakkukahvit. Kaveri tuli vielä illalla yöksi. Hänen kanssa katsottiin kolme leffaa: Yksin kotona 5, Matilda sekä Vauva vapaalla. Valittiin ne yhdessä. Hyvin ehdittiin katsoa, eikä mennyt kovin myöhäksi.

Tavallinen alkuviikko

Maanantaina lähdin töihin bussilla. Työpäivä oli pullohuoneella kiireinen. Kiirettä teki myös se, että kassaosasto uudistui töissä. Itsepalvelukassoille kertyvien korien kanssa oli tekemistä.

Työpäivän jälkeen suuntasin Kalevan kuntosalille tunniksi tekemään treeniä pienemmillä painoilla. Käytin kolmen kilon käsipainoja käsiin ja punnerruksiin ja 23 kg painolevyjä jalkaprässissä, Treenit sujui hyvin. Lihakset ei rasittunut liikaa, mutta paikoissa alkoi tuntua.

Tiistaina oli uinnin vuoro. Menin tunniksi 50 metrin altaaseen. Uin altaan päästä päähän eri lajeja niin kovaa kuin pystyin. Loppuun otin kevyttä verraa. Matkaa tuli yhteensä 1500 metriä.

Kävin nopeasti kylmäaltaassa ennen kuin lähdin suihkuun ja saunaan. Kylmäallas on tehnyt paluun treenien jälkeen, koska se viilentää jalkoja ja auttaa palautumisessa. 

Kohti kesäkisoja

Huomasin vasta keskiviikkoaamuna, et laudeliina oli jäänyt tiistaina uimahallin suihkutilaan. Kävin kysymässä sitä, mutta ei löytynyt. Se harmitti. Menin salille tunniksi treenaamaan ennen kuin kiirehdin töihin. Tein tunnin kestävän 3×20 treeniohjelman vähän isommilla painoilla kuin maanantaina: 45 kg painolevyt, 4 kg käsipainot ja 5 painolla punnerruslaitteet.

Illalla lähdin Ylöjärvelle parakilparyhmän treeneihin. En päässyt kulkukortilla portista sisään, mutta sain kassalta varakortin. Tällä kertaa toinen uimarin korvatulppa katosi altaaseen jo ennen alkuverraa. Putoava tulppa on aina sama. Yritin etsiä sitä, mutta uin lopulta ilman tulppaa treenit läpi.

Treenit olivat tiukat. Treenattiin kisalajit läpi kovaa. Katsottiin starttilähdöt ja uinnit käännöksellä. Uin rintaa, perhosta, vaparia ja selkää lähdöillä. Jännitän jo tulevia kisoja.

Vilustumista?

Torstai-aamuna huomasin herättyäni pieniä flunssa- tai vilustumisoireita: vähäistä nenän vuotoa ja kurkkukipua, kuumetta ei ollut. Sen verran oli hyvä olo, että jaksoin hyvin lähteä töihin.

Työpäivän jälkeen näin kaverin kanssa. Kierreltiin kaupoissa, ja katseltiin vaan, mitä oli myynnissä. Käytiin myös kaverin kaverin luona Pirkkalassa. Mäkin tunsin kaverin kaverin, koska oon nähnyt hänet olkkarissa. Kun tulin kotiin, lepäsin. Oli vapaapäivä urheilusta.

Sporttipäivä

Perjantaina oli parempi olo. Asumisenohjaaja kävi aamulla. Juteltiin vähän, koska ohjaaja haluaa tietää, mitä kuuluu ja onko huolia. Puhuttiin siitä, että mattojen pesu jää kotikäynneiltä. 

Ohjaajan lähdettyä katsoin sarjaa ja söin lounaan. Lähdin Sorsapuiston kentälle Olkkarin urheilutapahtumaan lämpimästi pukeutuneena. Pelattiin sählyä ja korista. Sählyssä sain syötettyä kaverin kanssa palloa ja koriksessa sain heitettyä palloa kaverille omassa joukkueessa. En yrittänyt itse maalia tai koria, vaan kaverit yrittivät. Kivaa oli. Sporttipäivä korvasi treenaamisen.

Sen jälkeen kävelin Sammon aukiolle ja hyppäsin ratikkaan. Ratikan päätepysäkiltä kävelin bussipysäkille ja hyppäsin bussiin. Piti mennä Linnainmaan kirjastolle palauttamaan lainat. Kirjasto ei ollut enää auki, mutta onneksi ne sai palautusluukusta palautettua. Nyt olen saanut kirjat ajoissa palautettua tai lainattua mobiilikirjastosta uusintana, et eräpäivä vaihtuu.

Itsehoitoa ja vieraita

Kävin ostamassa apteekista imeskeltäviä sinkkitabletteja. C-vitamiini ja sinkki auttavat pysymään terveenä. Kotiin tultua aloin leipoa kakkua. Serkun porukka ei viime viikonloppuna päässyt synttärikahveille, vaan oli tulossa lauantaina. Koska olin kutsunut heidät, tein pienen sydänkakun.

Lauantaina siivosin keittiön aamupalan jälkeen. Tunnustelin oloani, tuntui vielä pieniä vilustumisoireita. En halunnut sairastua uudelleen, joten en mennyt uimaan. Jatkoin sinkkikuuria ja välillä otin hunajaa.  

Serkku ja pojat tulivat iltapäivällä käymään. Juteltiin kuulumiset ja juotiin kahvit. Katsoin, kun pojat puuhasivat. Kiva päivä oli. Sain myös levättyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti