Alppihiihtoa Mustavuoressa

Special Olympics alppi/lautaleiri joulukuussa 2021. Kuvaaja: Special Olympics Finland

Tinja oli lapsena innokas hiihtäjä ja luistelija. Laskettelurinteeseen hän pääsi alakoululaisena. Aktiivinen talviurheilu lapsuudessa sytytti kipinän ja kannusti jatkamaan urheilemista myös aikuisena. Matka Special Olympics alppihiihdon maailmaan alkoi noin kaksi vuotta sitten. 

Special Olympicsin sivuston tapahtumissa kerrottiin tulevasta Lumilajien valmennusleiristä. Lähetimme sähköpostia. ”Otamme innolla uusia urheilijoita mukaan!” vakuutti lajipäällikkö Elina Ahtiainen vastauksessaan. Tinja joutui valitsemaan hiihdon ja alppihiihdon välillä. Hän valitsi alppihiihdon, koska se on kivaa. 

- Aloitin Alppihiihdon Jyväskylän Laajavuoressa vuoden 2020 keväällä Special Olympics talvilajileirillä. Leirillä oli kivaa, koska sain uusia vinkkejä lasketteluun leirin valmentajilta ja tuli uusia kavereita. Tykkään lasketella. Ajatuksena on saada rohkeutta kisoja varten.

Mustavuoren rinteille menossa. Kuvaaja: Riikka Pyykkö

Ensimmäiset vuodet harjoitteleminen tapahtui lajileireillä ja itsenäisesti rinteissä käymällä. Tänä keväänä Tampereen Slalomseura (TSS) aloitti kaivatun soveltavan alppihiihdon valmennusryhmän Mustavuoressa. Ryhmää valmentaa TSS:n päävalmentaja Jari Simpura.

- Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin aurakäännöksiä, jalan nostoa rinteessä, laskemista sauva edessä vaakasuorassa ja niskan takana sekä pujotteluvauhtia, muistelee Tinja kahden viikon takaisia treenejä.

Radalle lähtö. Kuvaaja: Jari Simpura

Tänään oli valmennusryhmän toinen treenipäivä, joten viikko alkoi suojasään keskellä ulkoilun merkeissä. Tinja oli oikein tyytyväinen treeneihin:

- Aluksi mentiin vapaalaskuja sauvat väärin päin. Treenien lopussa päästiin harjoittelemaan suurpujottelurataa. Harjoiteltiin tekniikkaa, sauvat ristissä laskua ja laskuasentoa. Sain nyt enemmän rohkeutta ja vauhti oli hyvä ja reipas.

Mikä alppihiihdossa on vaikeinta?

- Alppihiihdossa on vaikea lasketella takaperin. Hitaammat ankkurihissit saan itse, mutta nopeat ovat vaikeita saada itse. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti