Monipuolinen treeniviikko

Kuva: Kimmo Hurmila

Tinjan urheiluharjoitukset ovat yleensä arki-iltaisin. Liikunnan lisäksi on tärkeää antaa aikaa ystäville ja pitää harjoittelupäivien välissä lepopäiviä. Tällä viikolla lepopäivinä oli maanantai ja keskiviikko. Muina päivinä liikunta ja urheilu olivat vahvasti läsnä. 

Tiistaina oli hyötyliikuntapäivä. Silmälääkäri antoi maanantaina uusien lasien reseptin. Kävely silmälaseja valitsemaan vei noin 20 minuuttia suuntaansa. Äidin vauhdissa Tinjankin kävelytahti oli reipasta kuntoilua.

Torstaina oli sosiaalisen toiminnan ja kevyen liikunnan vuoro. Iltalinjan väki teki yhdessä retken Näsinpuiston pulkkamäkeen: ”Keskitymme siihen, että emme törmää puihin.” Tunnin aikana ehti laskea useamman mäen, kiivetä lihasvoimalla ylös ja nauttia pitkästä liu’usta mäkeä alas.

- Kivaa, kun sain olla mukana. Vauhti oli kovaa, kertoi Tinja.

Kuvat: Ville-Aleksi Alatalo

Perjantaina oli ohjelmassa tuolijumppaa Teamsin välityksellä. Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää avointa harrastustoimintaa Tampereella ja Orivedellä asuville. PerjantaiHulinoissa Outi ja Mia ohjasivat puolitoista tunti tuolijumppaa ja rentoutusta.

- Se tuntui hyvältä! Jumpatessa tuli lämmin. Alussa oli rauhallista ja lopussa nopeaa tahtia. Pysyin hyvin mukana. Mia ja Outi antoi hyviä venyttelyneuvoja tuolilla tehtynä, tuumasi Tinja jälkeen päin.

- Vinkeistä on apua. Käsivedot ovat hyviä uimarille. Jalkavenytykset ovat hyviä uimarille ja alppihiihtäjälle. Jumpalla saa voimaa ja venytti niin et kireimmät lihakset aukenivat.

Viikonloppuna pääsi jälleen uimaan, mutta sen takia piti taas matkustaa. Viikonlopun omatoiminen treenimatka suuntautui Jyväskylään. AaltoAlvarissa on helmikuun puolivälissä uintikisat. Vierailulla pystyi tutustumaan kisa-altaaseen. 

Tinja teki itse harjoitteluohjelmat viikonlopulle: - Ei ohjelmien tekeminen ole vaikeaa. Muistelen leiriltä kuunnellut ohjeet. Mietin mitä pitää tehdä, ja mietin mitä harjoittelin Heidin kaa. Yhdistelin niistä ja osan tein itse.

Hallissa oli molempina päivinä hyvin tilaa. Lauantaina uintimatkaa kertyi 1925 metriä ja sunnuntaina 1650 metriä.

- Lauantaina sain harjoitella kisa-altaassa. Sunnuntaina sain uida yksin verryttelyaltaassa melkein koko treenin. Lopputreenin sain uida kisa-altaassa. Uiminen tuntui hyvältä. Harjoitukset menivät hyvin.

Uinnin lisäksi viikonloppuun kuului venyttelyä ja kävelyä. Kävelymatkaa kertyi lähes kymmenen kilometriä, noin kaksi kilometriä kerrallaan. Kun on pitkä päivä vapaata, ehtiikin enemmän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti