Tähtäimessä Malta

Tällä viikolla tuli iloinen uutinen: kutsu Special Olympics Invitational Games -kisoihin Maltalle. 24 eri maata ympäri Eurooppaa ja yli 700 Special Olympics urheilijaa kohtaavat toisensa tuolla pienellä saarivaltiolla. Suomi sai kisapaikat uinnissa, yleisurheilussa, pöytätenniksessä ja keilailussa. Yhteensä kolmeatoista urheilijaa odottaa toukokuussa jännittävä kisamatka. 

Maltan kisat uidaan ulkoaltaissa. Mukaan lähtee neljä uimaria, kaksi miestä ja kaksi naista. Uinnin pääalmentaja Marleena Leskinen valitsi uimareille heidän lajinsa. Tinja tulee uimaan kisoissa 50 metriä rintauintia ja 50 metriä selkäuintia sekä 25 metrin vaparin joukkuekisassa. Selkäuinti onkin ollut ahkerasti mukana harjoituksissa. Siitä on takana jo useampikin kisa. Mutta rintauinti on jäänyt huomattavasti vähemmälle.

Rintauinnin haasteet ovat potkuissa. On kuitenkin luotettava valmentajien näkemykseen ja uskottava, että rintauintikin on toukokuussa kisakunnossa. Ainakin elokuun Special Olympics -leirillä rintauinnistakin saatiin 25 metrin matkalla harjoitustulos.

Treenimatka Somerolle

Valinnan vuoksi olisi aika aloittaa kisoihin valmistautuminen. Mutta korona sotkee suunnitelmia. Pirkanmaan uimahallit ovat olleet kiinni joulusta saakka, eikä harjoittelemaan pääse. Edellisten rajoitusten aikana erityisuimarikortilla pääsi uimaan, vaikka muilta aikuisilta uimahalli oli suljettu. Nyt uimaan pääsevät vain lapset ja nuoret. 

Pirkanmaan uimahallien vapautumista odotellessa oli vuorossa retkipäivä Varsinais-Suomeen. Lounais-Suomen aluehallintovirasto salli tällä viikolla uimahallien avaamisen. 

Sunnuntain retki Someron Loiskeeseen aloitti Tinjan kevään uintitreenit ja Maltalle valmistautumisen. Kyseessä oli ensimmäinen polskahdus altaaseen yli kuukauden tauon jälkeen.  Ensimmäisten treenien ohjelmaan kuului potkujen, käsivetojen ja lähtöjen harjoittelua kaikissa kisauintilajeissa. 

- Tuntui mukavalta aloittaa kuukauden tauon jälkeen. Pääsin treenaamaan Jyväskylän kisoihin, ja sain harjoitella rintauintia Maltan kisoja varten, pohdiskeli Tinja uinnin jälkeen. Uinnin lisäksi Someron treenikäynnille lisättiin peruskuntoharjoittelu virtuaalisen ohjaajan avulla. Kevään aloitustreenit päättyivätkin puolen tunnin vesihiittiin. 

Mutta millä ajatuksilla Tinja odottaa Maltalle lähtöä?

- Vähän jännittää lähtö kisoihin ja kuinka kisat menee siellä. Mutta iloisilla ja aurinkoisilla ajatuksilla odotan Maltalle lähtöä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti