Matka kohti SM-kisaa jatkuu

Espoonlahden uinneissa 10.4.2022

Maanantaina silmälääkäri antoi luvan aloittaa uintiharjoitukset. Silmä oli lähes parantunut, ja lääkärikin ymmärsi SM-kisojen merkityksen. Ohjeena oli välttää vielä saunomista, koska hiki voi kuljettaa bakteereja silmään, sekä käyttää uidessa uimalaseja. Seuraava kontrolli olisi viikon päästä.

Maanantai oli vielä lepopäivä, mutta tiistaina oli ohjatut treenit. Bussit olivat myöhässä, joten pari uimaria pääsi Ylöjärvelle hieman myöhässä. Lisäksi Tinja oli unohtunut uimakorttinsa kotiin. Onneksi asian sai selvitettyä kassalla, ja Tinja sai kertakäyttökortin, jolla pääsi pukuhuoneeseen.

- Tiistaina mentiin kisalajeja. Saatiin vetää omat alkuverrat. Sain uida selkää koko treenin. Menin kovia käsivetoja selällä. Piti kiinnittää huomio käsivetoihin ja vartalonkiertoon. Käsien pitää mennä pidemmälle taakse, et voi tehdä vedon. Katsottiin käsivedot treenin lopuksi, et sain ne oikein.

Omat treenit jatkuvat

Torstaina uimahallissa oli paljon väkeä. Samalla radalla ui monta ihmisiä. Tinja löysi kuitenkin altaan, jossa oli vain kaksi uimaria hänen lisäkseen. Se oli hyvä, sillä selkäuinnin treenaaminen on helpompaa, jos ei tarvitse pelätä törmäävänsä muihin.

- Torstaina treenasin tiistaina opittua ja menin rintaa lisäksi. Rinnassa kiinnitin huomion liukuun ja käsivetoihin sekä potkuihin. Uin 1700 metriä yhteensä. 

Rintaa uidessa lasien sivuilta voi välillä päästää vettä laseihin. Uinnin jälkeen ei kuitenkaan ollut erityisiä tuntemuksia. Silti oli hyvä levätä ja seurata silmän tilannetta. Viikonlopulla silmä alkoi olla kaikinpuolin normaali, ja luomen avaaminenkin tuntui normaalilta. Siksi Tinja uskaltautui uimaan vielä tänäänkin.

Sunnuntaina hallissa oli rauhallinen päivä. Aluksi oli tyhjiäkin altaita, mutta sitten alkoivat uimaseuran uintitreenit. Tinjan piti siirtyä toiselle radalle. Harjoittelu jatkui kolmen muun uimarin kanssa samalla radalla. Muut osasivat ottaa huomioon toiset uimarit ja harjoittelu jatkui sujuvasti. Jonkun ajan jälkeen kaksi muuta uimaria lopetti uimisen.

- Tänään uin kisa-altaassa selkää ja rintaa: 1550 metriä uitu. Otin tiistain treeneissä opitut jutut huomioon. Selkää uin ennen kuin Uitan ryhmä tuli. Sen jälkeen vaihdoin rataa ja uin suurimmaksi osaksi rintaa. Kun pari uimaria oli lähtenyt ja oli vain yksi uimari mun kansaa, niin pystyin tekemään vielä selän.

Neljän kerran harjoitteluviikko jää suunnitelmaksi. Mutta innostus uinnin treenaamiseen on ennallaan.

- Kaikki kolme uintitreeniä olivat rankkoja, mutta ne olivat sen arvoisia. Aion treenata ennen kisoja verravauhdilla kisalajeja, jotka uin SM-kisoissa ja keskittyä käännöksiin ja maaliintuloon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti