Kaksi viikkoa kisoihin

Kisailmoittautumiset on tehty, ja pitkän radan SM-kisat häämöttävät kahden viikon päässä. Parauimareidenkin lajit on jaettu nelipäiväisten kisojen eri päiville siten, että uimarilla on vain yksi 50 metrin uinti yhtenä päivänä. Niinpä Tinjankin kolme kisauintia ovat kaikki eri päivinä. Sitä ennen on kuitenkin vielä valmistautumisten aika.

Maltan kisojen divisiointilähtöön valmistautuminen

Maanantain silmäkontrollissa oli helpottavaa kuulla, että silmä on hyvässä paranemisvauhdissa. Uintitreenejä saa jatkaa, mutta myös silmän antibioottitippojen laittoa jatketaan. Seuraava kontrolliaika on juhannuspyhien jälkeen.  

Kostutustippojen lisäyksestä tulee pysyvä tapa. Kaksi tippaa päivässä ei enää riitä. Kuivasilmäisyys on todennäköisesti yleisin silmäsairaus. Tinjalla kuivasilmäisyyden aiheuttaa pari kertaa operoitu yläluomi, joka jää hieman raolleen nukkuessa.

Toimintarajoitteet haasteena

Kun lupa oli saatu, niin matka jatkui tuttuakin tutummalla uimahallille.

- Maanantaina tein omatoimitreenin Kalevan uimahallilla: selkää edellisestä treenikerrasta ja rintaa sekä vaparia. Menin kaikki lajit keskittyen potkuihin. Kävin läpi selkäuinnin potkuja, ettei polvi nouse liikaa vedenpinnan yläpuolelle, vaan että nilkat potkii. On vähän vaikeeta saada nilkat oikeeseen asentoon. Mun jalat on jäykät.

- Rinnassa käsivedot kaipaavat vielä hiomista. Kyynärpäät ei ota kunnolla veden vastusta, jolloin rintakehä ei nouse veden pinnan yläpuolelle.

Starttihyppyjen hiomista

Viikon uinnit jatkuivat tiistaina uimaseuran treeneillä. Ohjatuissa treeneissä rata on varattu harjoittelijoille, mikä helpottaa erityisesti lähtöjen harjoittelua. Lähtöasennoissakin syntymälahjana saatu lihasten jäykkyys luo haasteita. Tällä viikolla harjoiteltiin Track start -hyppyjä eli pikajuoksulähtöä.

- Keskityin starttilähtöihin hyppypallilta. Etujalka oli suorassa, takajalka ponnisti vauhtia. Starttihypyn lähtöasento tuntui aluksi vaikealta, mutta alkoi vähitellen mennä. Rinnassa ja vaparissa yritin päästä lähtöliu’ulla lippusiiman ali.  

- Selässä harjoittelin sitä, että jalat on alempana ja pysyy paikallaan, mut kädet vetää pikkusen ylöspäin. Nyt kantapäät olivat jo veden pinnan alapuolella ja varpaat jäivät vedenpinnan yläpuolelle. Selkäuinnin lähtöasennossa on hiomista, että kädet löytävät oikean asennon tukitangosta.

Vaparia räpylöillä ja lättäreillä

Kolmannen kerran uima-allas kutsui torstaina. Aurinkoinen sää oli kutsunut monet muutkin uimaan. Harjoitukset alkoivat lyhyellä radalla, koska siellä oli tyhjempää. Sitten täytyi taas siirtyä pois uintiryhmäläisten tieltä 50 metrin altaalle, jossa oli valittavana kolme rataa. Lämpimän sään vuoksi suuri osa väestä oli onneksi maauimalan puolella. Siksi radoilla mahtui hyvin uimaan, eikä ollut yhtä aikaa liian montaa uimaria samalla radalla.

- Tein uintivälineiden avulla omatoimitreeneissä kesäkuun alussa olleiden tiistaitreenien harjotukset. Laudan kanssa menin vaparin potkut. Sen jälkeen otin räpylät ja lättärit. Räpylöillä menin myös vaparin potkut. Aluksi oli räpylät ilman lättäreitä, silloin jalat potki kovempaa. Piti hakea oikea käsivetoasento, että voin tehdä saman lättärien kanssa. Lättärit otin mukaan, et sain voimaa käsivetoihin. 

Kolme kertaa oli riittävä treenimäärä tälläkin viikolla: pikku hiljaa eteenpäin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti