Harjoittelua ja mitalikahvit eduskunnassa

Maltan reissulta tulleita mitaleja juhlittiin tällä viikolla. Mutta uintiharjoituksia täytyi rajoittaa.

Kuva: K-supermarket Westeri

Maanantaina oli tarkoitus mennä viikon ensimmäisiin uintitreeneihin. Niinpä Tinja suuntasi työpäivän jälkeen lähimpään uimahalliin. Halli oli kuitenkin kiinni. Googlaamalla selvisi, että uimahallissa oli juuri sinä päivänä alkanut huoltotoimenpiteet. Halli oli suljettu lähes kahdeksi kuukaudeksi.

Myös toisessa uimahallissa alkoi huolto samana päivänä. Kolmas halli olisi ollut auki, mutta seikkailu oli kestänyt matkoineen sen verran kauan, että harjoitukset jäivät aikomukseksi.

Potkuja ja käsivetoja


Sen sijaan tiistaina Tinja ja muut parauimarit pääsivät altaaseen. Pientä seikkailua siihenkin liittyi. Urheilutalon uimahallikortti unohtui ensin kotiin, ja oli palattava vielä hakemaan se. Onneksi bussiyhteydet Tampereen ja Ylöjärven välillä toimivat hyvin. Matkaan oli lähdetty ajoissa, joten se salli lyhyen mutkan matkassa.

- Ehdin ajoissa altaalle. Omaa alkuverraa en ehtinyt tehdä.

- Harjoteltiin aluksi vaparin potkuja laudalla ja räpylöillä. Tuli vinkkinä, että jalat pitää olla suorana ja nilkat vaan potkii. Se tuntui rankalta, koska se oli uusi asia. Mulla on ollut ennen polvi vähän koukussa, niin sitä varten harjoiteltiin, että saatiin jalka suoremmaksi. Aluksi oli vaikea hahmottaa, miten se piti tehdä. Mutta sen jälkeen potku onnistui paremmin. 

- Käsivedoissa harjoiteltiin sitä, että käsi menee pidemmälle eteen. Silloin saa voimakkaammat vedot. Edellisellä kerralla harjoiteltiin samaa asiaa lättäreiden avulla ja nyt harjoteltiin ilman lättäreitä. Ilman lättäreitä se on hankalaa. Käsi jää helposti puoliväliin, koska en hoksaa viedä suoraan eteen. 

Aamu-uinti jäi viikon viimeiseksi treeniksi


Pysyäkseen aikomassaan treenitahdissa, Tinja teki keskiviikkona omatoimisen treenin jo ennen työpäivää. Kahdeksalta altaaseen pulahtaneen Tinjan tunnin kestäneessä treenissä tuli matkaa 1325 metriä.

- Aamu-uinti on uitu. Harjoittelin tiistain treenistä opittuja asioita ja lisäksi isän kanssa opeteltuja selkäuintijuttuja. Vaparin potkut alkoi sujuu paremmin. Sain jalan suoremmaksi, ja ensimmäisen kakskytviis metriä sain pysymään. Sitten alkoi jalka mennä koukkuun, ja piti keskittyä, että sain suoremmaksi. 

- Selkäuinnissa opettelin yhdellä kädellä kerrallaan käsivetoja. Sillä tavalla yritin saada selkäuinnin vartalonkierron oikein.

Siihen päättyivät viikon treenit, sillä töissä oikeaa silmää alkoi äkkiä vihloa.

- Ei ole ikinä ollut näin kovaa kipua silmässä, silmäluomeenkin sattuu, kuvaili Tinja tuntemuksiaan.

Terveyskeskuksessa ja silmäpoliklinikalla käyntien jälkeen matkassa oli kolme reseptiä ja uimakielto maanantain kontrolliin saakka. Kuusi kertaa päivässä silmään laitettava antibioottitippa ja yhtä usein laitettava kosteutus olivatkin yllättävän hankalia toimenpiteitä hahmotushäiriön vuoksi. 

Loppuviikolla juhlittiin mitaleja


Torstaina oli aika matkustaa Helsinkiin. Kiitos siitä kuuluu vammaisvaikuttaja, Special Olympics uimari Inka Kolhinojalle sekä kansanedustaja Noora Koposelle. Inka julkaisi Twitterissä ajatuksiaan vammaisurheilijoiden arvostuksesta, ja Noora otti siitä kopin. Hän kutsui kaikki Maltan mitalistit mitalikahveille eduskuntaan. 

Sisujengiläisiä tukijoukkoineen. Kuva: Noora Koponen

Osa Special Olympicsin Maltan kisoissa kilpailleista sisujengiläisistä asui kaukana Helsingistä. Se rajoitti osallistumismahdollisuutta kahvitilaisuuteen. Paikalle pääsivät kaikki neljä uimaria, pari keilaajaa, yksi yleisurheilija sekä yksi valmentaja.

- Siellä tarjottiin kahvia, juustokakkua ja kermakakkua. Kansanedustaja Noora Koponen piti puheen. Hän sanoi, että se oli ensimmäinen kerta pitää Special Olympicsin mitalikahveja eduskunnassa. Hän onnitteli kaikkia mitalisteja ja kertoi, että oli ollut Romaniassa työmatkalla. Hän oli tavannut suurlähettilään, jolle oli kertonut, että mitalistit olivat tulossa kahveille. Suurlähettiläs oli ollut otettu siitä ja oli pyytänyt välittämään mitalisteille onnittelut.

Urheilijoita kävivät onnittelemassa myös kansanedustajat Mikko Kinnunen, Pasi Kivisaari, Ari Koponen, Sari Multala sekä Arto Satonen.

Perjantaina myös Tinjan avotyöpaikka muisti häntä kukkasin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti