Uintikisoihin valmistautumista

Valmistautuminen seuraaviin kisoihin alkoi heti Jääkarhu-uintien jälkeen. Sunnuntaina oli itsenäisten palauttavien treenien aika. Ystävä oli menossa uimahalliin, joten Tinja päätti lähteä mukaan. Ystävä viihtyi porealtaassa, kun Tinja ui yhteensä 1250 metriä erilaisia harjoituksia ja venytteli vielä lopuksi altaan päässä käsiä ja jalkoja. Sen jälkeen kylmäaltaan kautta suihkuun.

- Uiminen kisojen jälkeen tuntui tosi hyvältä. Jaloissa ja käsissä ei painanut yhtään. Selkäuinnissa, vaparissa ja rinnassa keskityin käännöksiin. Uin verravauhdilla huomisia treenejä varten.

Maanantain ohjatuissa harjoituksissa keskityttiin käsivetoihin. Erityisesti vapaauinnissa kädet vievät uimaria eteenpäin. Rintauinnissa kädet ja jalat ovat yhtä tärkeitä. Matkaa kertyi 825 metriä

- Rankalta tuntui käsivetotekniikat tänään. Maitohapotti treenien jälkeen. Vapaauinnin kylkipotkut mentiin vasemman käden käsivedoilla ensimmäisellä kerralla potkujen kanssa. Sitten ei potkuja, vaan pelkkä vasemman käden käsiveto. Olikin rankkaa uida silleesti päästä päähän. 

- Sitten siirryttiin rintauinnin käsivetoihin, joissa jalat piti olla suorina ja käsillä tehdä rinnan käsivedot. Mul menee jalat liian alas, uppoaa liikaa. Ne ei pysy suorana. Sain ottaa pullarin jalkojen väliin. Rinnan käsivedot mentiin myös jalat koukussa, se oli rankinta. 

- Vaparia uitiin viidellä potkulla. Käsivedot olivat koko ajan samassa rytmissä. Sitten piti vartaloa ja jalkoja kiertää eri suuntiin. Sen jälkeen uitiin perhosta. Se oli kaikista rankin laji. Mua nauratti, kun piti mennä perhosen käsivedot istuma-asennossa. Valmentaja laittoi koville tekniikat perhosuinnissa.

Keskiviikon harjoituksissa jokaisella uimarilla oli oma ohjelmansa. Yksi meni nopeita käännöksiä puoliväliin allasta, toinen harjoitteli rintauinnin tekniikkaa ja kolmas meni vaparia. Tinjan ohjelma sisälsi enimmäkseen verryttelyä, uintimatkaa tunnin aikana kertyi 825 metriä.

- Olin ennen treenien alkua hallilla. Ehdin uimaan 100 metriä vapaauintia, rintauintia ja selkäuintia. Kerroin valmentajalla, et meen kisoihin. Hän ehdotti kevyttä uintitreeniä mulle. Uin treeneissä palauttavia.

Palauttavien uinti oli sama kuin edellisen viikon maanantaina: Ensin uidaan lyhyt alkumatka täysillä. Sen jälkeen hiljennetään vauhti verryttelyuinniksi. Hitaammalla tahdilla uidaan allas loppuun, ja käännöksen jälkeen uidaan rauhallisesti takaisin altaan toiseen päähän.

Sit uin kaks kertaa vaparin ensimmäisellä teholla. Se tarkoittaa todella hiljaista verravauhtia.

Perjantaina oli vielä omatoiminen pulahdus altaaseen. Uintimatkaksi tuli 1175 metriä. Harjoittelun tarkoituksena oli edelleen palauttava uinti sekä käännösten treenaaminen hiljaisella vauhdilla.

- Käännökset sujuivat hyvin. En harjoitellut lähtöjen kanssa, kun oli toinen uimari samassa altaassa. Tavoitteena oli saada hyvät käsivedot ja potkut eli hyvä vartalonkierto. 

Treenien jälkeinen sauna auttaa rentoutumaan. Saunassa voi venytelläkin. Venyttely auttaa lihaksia palautumaan treenistä.

- Saunassa venyttelin jalkoja ja käsiä et ne lämpenivät. On hyvä venytellä ne lämpimässä paikassa. 

Nyt kaikki on valmista sunnuntain kisauinteja varten.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti