Lomaviikolla uintia ja pyöräilyä

- Muistakaa treenata kesäloman aikana maauimalassa tai järvessä sekä punttisalilla, että sitten elokuun lopussa treeni kulkee, kun aloitetaan allastreenit, viestitti valmentaja uintiryhmälle kisojen jälkeen.

Kisat ja niihin valmistautuminen olivat vieneet ensimmäisen lomaviikon. Toisella lomaviikolla oli aikaa palautua ja tehdä itselle mieluisia asioita. 

Uimisesta tuli tärkeä osa lomaviikkoa. Viikkoon mahtui tuttuun tapaan kolme omatoimista uintitreeniä.  Kaikkina uintipäivinä ohjelmana oli yksi ja sama treenigeneraattorilla tehty uintiharjoitus. Lyhyessä tekniikkaosuudessa treenattiin rintauinnin potkuja. Muuten tavoitteena oli vain uida ja lisätä kestävyyttä kaikissa kolmessa uintilajissa. 

- Rintauinti on vaikeaa koska potkut eivät mene oikein. Potkuissa on tärkeää saada varpaat sivuille. Se on vaikeaa ja vaatii harjoittelua paljon. En luovuta vaan treenaan potkuja ahkerasti, että voin uida kisoissa rintaa. 

Arkiliikuntaa pyörän selässä

Uintipäivien välillä oli pyöräilyä. Pyöräily kehittää kestävyyttä ja alaraajojen lihasvoimaa. Polkiessa syke nousee nopeasti rauhallisellakin vauhdilla, ja siksi pyöräily on tehokasta kestävyysliikuntaa.

Viikon ensimmäisessä pyöräilyssä oli lomatunnelmaa. Maanantaina kymmenen kilometrin päivälenkillä oli kolme pysähdystä. Ensimmäinen niistä oli ulkokuntosalilla. Lyhyen pysähdyksen aikana oli testissä käsitreenipaikka, jossa istuja nosti laitteen avulla itseään. Käsitreeni on hyvä lisä pyöräilylle.

- Tuntu rankalta tehdä käsityöntöjä. Kädet tekevät työn ja muu vartalo pysyy paikallaan, kun tekee liikettä eteenpäin ja rauhallisesti takaisin päin. Vartalon suorana pitäminen on vaikeaa. Jos vartalo liikkuu, kädet eivät tee liikettä, vaan koko vartalo.  

Asiointimatkojen pyöräily on helppo tapa lisätä pyöräilykilometrejä. Perjantaina täytyi käydä ostamassa silikonia remonttia varten. Vajaan 12 kilometrin lenkki sujui kuin huomaamatta.

Maanantain ja perjantain reitit olivat pääosin tasaista menoa. Matkan varrella oli kuitenkin joitakin pieniä mäkiä pulssia nostamassa. Pahimman mäen pystyi ohittamaan kiertämällä hieman pidemmän reitin kautta,

Pyörällä pääsee pidemmällekin

Keskiviikkona oli lomailun pisin pyörämatka. Matka suuntautui 24 kilometrin päähän. Perillä odotti tutustuminen taidenäyttelyyn. Sää suosi: ei ollut liian kuuma ja vettäkin tuli vain muutama pisara. Hiekkatiellä pyöräillessä yksi autoilija ei väistänyt rapakkoa, joten Tinja sai kurakasteen. Muuten matka sujui rattoisasti.

- Rankka päivä oli pyöräillä, ja jalkoihin se otti. Oli jyrkkiä mäkiä, joissa piti vaihdetta vaihtaa, ettei vauhti loppuisi kesken. Oli myös pitkiä ja loivia mäkiä alas, joissa pyörän vauhdin annettiin mennä eteenpäin. Olin tyytyväinen pitkään reissuun. Oli erilainen reitti, jossa oli mäkiä. Jaksoin hyvin ajaa reitin Olen tyytyväinen vauhtiini. Vauhti oli tasaista. Jatkan samaan malliin liikkumista iloisella mielellä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti