Treeneissä kaverien kanssa

TaTU:n parauimareiden kilparyhmässä on Tinjan lisäksi kolme muuta aktiivista uimaria. Ryhmäläiset päättivät aloittaa tällä viikolla yhteiset omatoimitreenit. Tarkoitus oli uida neljänä päivänä, mutta lopulta suurin osan tyytyi kolmeen harjoituspäivään.

Kuva: Special Olympic Invitational Games 2022, Malta

- Tiistaina alkoivat omatoimiuintitreenit kavereiden kanssa. Oli hauskaa. Uitiin vaparia, rintaa ja selkää. Perhosuintia varten harjoiteltiin delfarin potkuja selällään. Se oli vaikeaa ja vaatii harjoitusta. Otettiin starttilähtöjä hyppypallilta. Mun pitää saada itseni mahdollisimman suoraksi, ja takana olevan jalan pitää ponnistaa vauhtia enemmän, et hyppy onnistuu. Mentiin kylkipotkuja 50 metriä selkää ja sama juttu vaparissa, kertoi Tinja ensimmäisestä yhteisestä itsenäisestä treenipäivästä.

- Torstaina oli toinen omatoimiuintitreenipäivä. Mentiin alkuun tiistain treeniä. Starttihyppyjen harjoitukset jatkuivat. On oltava oikea hyppyasento, ettei kaadu altaaseen. Takana oleva jalka ponnistaa vauhtia. Otettiin myös 50 metriä kiihdyttäen yli puolen välin ja loppumatka verravauhdilla ja takaisin samalla tavalla. Päivä oli todella hyvä, treenit menivät hyvin.

- Tänään oli kolmannet uintitreenit kavereiden kanssa. Harjoiteltiin sekauintia, mutta mentiin eniten selkää ja vaparia. Rintauinti kaipaa paljon treeniä potkuissa.

Yhdessä on kiva treenata

Aivan kuten ohjatuissa treeneissä, myös itsenäisissä harjoituksissa edetään oman tarpeen mukaisesti. Tinja ui yhden kaverin kanssa kaikissa treenissä useampaa lajia. Kaksi muuta uimaria treenasi tiistaina vain vapaauintia ja torstaina sen lisäksi selkäuintia. Sunnuntaina kolmaskin uimari teki koko sekauintitreenin.

Kolmen päivän uinnissa matkaa kertyi lähes 7000 metriä. Tiistain ohjelman matka oli 2450 metriä. Torstaina uintimatka oli aavistuksen lyhyempi, 2350 metriä. Sunnuntaina matkaa kertyi 2150 metriä

- Kavereiden kanssa on kivaa treenata yhdessä ja pitää hauskaa vaikka uidessa. Naurettiin, kun pidettiin taukoja 100 metrin uinneista ja juteltiin hauskoja juttuja. 

- Treenit olivat rankat. Kahtena päivänä tuli uitua kovempia kierroksia altaassa. 200 metrin sekauintia uidessa väsyy helposti. Kunto kasvaa kovia uinteja uidessa - se on toive, josta on hyvä jatkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti