Monta hetkeä kaverien kanssa

Liikkuminen ja treenaaminen kohentavat tutkitusti mielialaa. Harrastaminen lisää myös sosiaalisten suhteiden määrää ja suojaa yksinäisyydeltä. Kaverien kanssa treenaaminen tekee liikkumisesta entistä mukavampaa. Ystävät ovat tärkeitä, he tuovat iloa ja valoa elämään. Ystävien seuran vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin.

Flowers of Life 

Arki alkoi taas töissä ja uimahallilla

Ehdin ajoissa töihin. Kuuntelin matkalla musiikkia, ja mietin illan omatoimisia treenejä. Mietin, miten valitsemani treeniohjelma menee omatoimiuintitreeneissä. 

Työpäivä sujui hyvin. Aamupäivä oli kiireinen. Ehdin puhdistaa pullonpalautuskoneen, katsoa käsidesit, lajitella ser-elektronikat ja tehdä palpa-laatikot. Lopputyöpäivästä siistin hyllyjä.

Työpäivän jälkeen suuntasin hyvillä mielin uimaan lokakuun Special Olympics -leiriltä saadun treenin. Menin kovaa 10×50 vaparin vinstan räpylöillä ja lättäreillä sekä lättärien kanssa käsivedoilla 2×200 vaparin ja selän, pullari jalkojen välissä.

Uin myös sekaria neljä kertaa. Ekana uin vuoron perään potkuilla 25 metriä ja perään 25 metriä tavallisesti. Sit uin kaksi kertaa 200 eli ekana 100 metriä, välissä tauko ja uudestaan 100 metriä. Onnistuin uimaan yhteensä 2475 metriä, jossa oli myös väliverrat kovien uintien välissä.

Vaparin ja selän käsivedot sujuivat ihan mukavasti, paitsi vasen käsi tarvii lisää voimaa. Tein treeneissä kaikkeni, joten voimat loppuivat ennen loppuverraa. Vartalon kierto, lantion asento ja potkut menivät hyvin. Olin tyytyväinen ja väsynyt, kun pääsin lähtemään saunaan ja pesulle. 

Oli iltalenkin aika. Kävelin kaupan kautta kotiin, tarvitsin aamupalatarvikkeita. Kotiin päästyä tein jauhelihawokin, johon sekoitin keitetyn riisin. Ruoka maistui hyvältä. Siivosin nopeasti jälkeni ruokailun jälkeen. Söin kynttilänvaloissa telkkaria katsoessa. Oli mukava viikon aloitus ja ilta.


Tiistaina myöhästyminen muutti aikatauluja

Aamulla muistin, että piti pakata uintireppu. Unohdin tehdä sen illalla. Ehdin vasta myöhempään bussiin. Myöhästyin 25 minuuttia töistä. Pitäisi muistaa miettiä aikataulutus edellisenä iltana, ja herätä ajoissa. 

Pääsin lähtemään töistä vähän vaille neljä. Kerkesin uimaan vasta viiden jälkeen. Olin ajatellut uida elokuun Special Olympics leirin uintitreeni läpi. Jouduin jättämään osan välistä, kun oli paljon porukkaa uimassa. Sain tehtyä 25 metriä omavalintaista, joka oli rintaa ja 25 metriä eri lajia takaisin. Eri lajina uin vaparia ja selkää vuoron perään. Sitten uin 25 metriä kiihdyttäen vaparia, 25 metriä löysää uintia selkää ja vielä vaparin 8×25. Uin myös 100 metriä sekaria, rintaa, selkää ja vaparia löysästi. 

Kaikki pysyi tänään kohdillaan. Rinnan potkut vaativat edelleen kuivaharjoittelua iltaisin. Muiden lajien potkut sujuivat. Mietin valmentajan ohjeistusta, ja tein sen mukaan. Uin yhteensä 1650 metriä, kevyttä ja vähän kovaa uintia vuoronperään.

Keskiviikkona oli ylimääräinen vapaapäivä

Venyttelin aamupäivällä kahden Youtube-videon avulla. Niissä oli myös lihaskuntoa. Käytin välineinä käsipainoa ja kuminauhaa. Minulla oli ylimääräinen vapaapäivä töistä asiantuntijan tapaamisen takia. 

Tänään oli poikkeuksellisesti myös perjantain kotikäynti, koska halusin asumisenohjaajan mukaan asiantuntijan tapaamisen. Nähtiin mun luona ja juteltiin suhteestani kaveriin, jonka kanssa oli mennyt suhde tauolle. Oli hyvä tapaaminen. Mietittiin, miten asia menee eteenpäin. En jäisi yksin, vaan näkisin kavereita.

Tapaamisen jälkeen pakkasin uintirepun ja hain talvivaatteet varastosta. Lähdin treeneihin bussilla. Pukuhuoneeseen päästyäni huomasin, että juomapulloni oli tipahtanut repun taskusta sateenvarjon vierestä. Laitoin muut tavarat kaappiin, ja lähdin juosten etsimään sitä bussipysäkiltä. En löytänyt. Arvelen, että se oli tippunut bussiin. Harmitti, kun hävitin hyvän juomapullon. 

Menin treeneihin ja sain uitua alkuverraa 150 metriä. Treeneissä uitiin 25 metriä kovaa vaparia päähän ja takaisin löysää selkää. Sitä mentiin neljä kertaa. Sitten vaihtui 12,5 metriä vaparia, toinen 12,5 metrin osuus rintaa ja takaisin selkää. Sen jälkeen uitiin kovaa 25 metriä selkää ja 25 metriä omavalintaista. Uin rintaa omavalintaisena. Lopuksi uitiin 200 loppuverraa. Tänään mentiin kovaa. Matkaa tuli uitua 1425 metriä. Kiva ilta oli, ja kaverit saivat nauramaan treeneissä. 

”Onko minulla vapaus olla, kuka sen päättää?” Immanuel Paxin teos Turvallisuuden tila.

Tapaamisten torstai

Torstaina heräsin vähän herätyksen jälkeen, mutta torkahdin uudestaan. Onneksi kännykkä oli torkulla. Havahduin ja päätin, et herätään, et ehdin aamutoimet tekemään. Aikainen herätys ja uusi työaika vaatii harjoitusta.

Ehdin töihin hyvissä ajoin. Töissä ehdin juomaan aamukahvitkin. Työpäivä sujui tavalliseen tapaan pullohuoneessa touhuten: tein palpalaatikoita ja lajittelin ser-elektroniikat. Hain ostoskärryjä oikeille paikoilleen ja vein ostoskoreja paikoilleen kassoilta. Loppupäivästä pääsin siistimään hyllyjä ja auttamaan työkaveria heittämään vanhentuneet tuotteet biojäteeseen. Työpäivä sujui mukavasti. 

Työpäivän jälkeen kävin ostamassa uuden juomapullon, jota en nyt hävitä. Kävin ostamassa myös askarteluun liittyviä asioita: koruhelmiin kuminauhaa ja kirjaintarrat, joista on tarkoitus askarrella jouluisia juttuja eli joulukoristeita ja -kortteja.

Lähdin kävelemään työllistymiskeskukselle ohjaajaa tapaamaan. Laitettiin mun työhakemus ja cv palkkakoordinaattorille sähköpostilla. Keskuksella oli samaan aikaan naistenryhmä. Naistenryhmä on ryhmä, johon naiset kokoontuvat kerran viikossa. Sain jäädä katsomaan heidän kanssa elokuvaa 21 tapaa pilata avioliitto. Mieli piristyi.

Lähdin elokuvan jälkeen ratikalta Villiklubille Ihkuun kavereiden ja ohjaajien seuraan. Siellä oli Iltalinjalaisten ja Olkkarin pitämä karaokeilta. Söin odottaessa, että pääsen laulamaan. Tilasin  halloumihampurilaisen ranskalaisten kanssa ja juomaksi colan. Ateria maistui hyvältä. 

Laulajia oli paljon. Muut ehti ilmoittamaan mitä laulavat ennen mua. Lähes kaikki muut lähtivät, ennen kuin pääsin laulamaan lempibiisiäni. Lempibiisini on Anna Erikssonin Ilta yöhön kuljettaa. Muutama kaveri jäi paikalle. Olin hyvällä tuulella. Ilta oli loistava ja mukava. 

Treeniä ja nykytaidetta

Perjantaina kävelin aamupäivällä uimahallille raikkaassa talvisäässä. Pääsin reippaasti uimaan. Uin kevyet 4×50 vaparin ja selän. Ne menivät hyvin. Lantion asento oli hyvä, ja potkut ja käsivedot menivät hyvin. Treenasin lisäksi rintaa, jonka potkuissa on edelleen hiomista. Uin sekaria 100 metriä. Uin yhteensä 1425 metriä kevyttä uintia. 

Kävelin reippaasti kotiin. Pakkasin piirustustarvikkeita nykytaideryhmää varten. Lähdin ruuan syötyäni piirtämään ihmistä. Liikkuvan ihmisen piirtäminen oli haastavaa, mutta kiva uusi idea. Piti katsoa mitä toisessa näkee eli piirrettiin mallista. Se oli kivaa, vaikka olikin vaikeaa aluksi, niin lopulta onnistui. Jäin ryhmän jälkeen hetkeksi Olkkariin kavereiden seuraan. Kiva päivä oli taas. 

Valoleikkipuisto

Viikonloppu kyläillen

Lauantaina ehdin Ylöjärvellä uimaan alkuverraa 275 metriä ennen treenejä. Treeneissä piti uida kaverin kanssa kisaten. Ensin uitiin rinnakkain 25 metriä kovaa vaparia toisen päähän ja toiseen löysää. Sitä mentiin neljä kertaa. Siinä kaveri oli nopeampi. Rintaa uitiin kaksi kertaa. Rintauinnissa minä menin kaverista ohi. Sitten selkäuinnissa minä uin karkuun ja toisen oli tarkoitus ottaa kiinni. Se oli kaverille haastavaa, kun minä olin nopea. Ei menty selkää toista kertaa. Kivaa oli taas. Yhteensä tuli uitua 1250 metriä. 

Uinnin jälkeen kävin nopeasti saunassa ja pesulla. Piti ehtiä junalle. Suuntana oli äidin luo yöksi Hämeenlinnaan. Junamatkalla katsoin Yle Areenasta Sydänmailla-sarjaa, joka kertoo hevosista ja rakkaudesta. Se piristi junamatkalla kivasti, ja matka meni nopeasti. Kävelin äidin luo viemään uintikamat kuivumaan. Syötiin lounas ja lähdettiin kaupoille lahjaostoksille. Ostin myös uudet talvikengät. 

Ehdittiin vielä käydä Hämeenlinnan Valoilmiö-juttuihin tutustumassa. Katsottiin ja nähtiin erilaisia valoilla tehtyjä valoilmiöitä ja käytiin pajoissa. Sateenvarjot ja linnunpöntöt valoilla olivat hauskoja. Niissä oli kivat valonvärit ja kuviot. Yhdessä pajassa tein itselleni rannekorun piippurassista, hamahelmistä ja kirjainhelmistä. Ilta oli mukava.

Sunnuntaina valmistin äidin luona aamupalaa. Paketoitiin lauantaina ostetut lahjat, ja äiti korjasi uintireppuni välipohjan. Mä treenasin vähän yhdellä käsipainolla. 

Matkustimme yhdessä Tampereelle. Käytiin ostamassa serkulleni synttärilahjat ja mentiin synttärikahveille. Käytiin pitkästä aikaa sukulaisia näkemässä. Ilta oli tosi kiva. Jäin yökylään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti