Uutta ja vanhaa

Työvuorot ovat muuttuneet. Sen vuoksi arkea ja aikatauluja oli suunniteltava uudelleen. Viikko sujui muutoksista huolimatta hyvin. Lyhyen radan SM-kisat lähestyvät ja ne tuntuvat treeneissä. Mutta pääasiassa arki sujuu entisellä painollaan.

Maalaus alikulkutunnelissa kävelyreitin varrella.

Viikko alkoi mukavasti

Heräsin aamulla serkkuni luona. Tuntui kivalta herätä, kun sain nukuttua paremmin. En nähnyt painajaisia, vaan kauniin unen. Joskus kotona tai isän luona herään painajaisen jälkeen, enkä meinaa saada enää aamuyöstä unta. 

Mutta aamu oli kiireinen, kun piti ehtiä töihin. Join vain aamukahvin serkun luona ennen kotiin ja töihin lähtöä. Sitten tätini heitti minut kotiin. Söin kiireellä aamupalan ja otin kassiin loput tavarat. Lähdin töihin iloista musaa kuunnellen. Työmatka sujuu silloin mukavasti.

Ehdin tehdä pullohuoneessa hommia aamupäivällä: pesin pullonpalautuskoneen, kokosin palpa-laatikot ja lajittelin ser-elektroniikat. Myöhemmin hain kassoilta ostokorit paikoilleen ja siistin hyllyjä sekä vein uuden appelsiinimehulavan nostohaarukalla myymälän puolelle. Sitä oli raskasta vetää. Sain hyvää käsivoimaharjoittelua.

Työssä on mukavaa se, että saa auttaa muita omien hommien jälkeen. On kiva auttaa välillä hyllytyksessä ja muissakin asioissa työkavereita.

Viikon ensimmäiset treenit

Työpäivän jälkeen matkustin uimaan Kalevan uimahallille. Uin yhteensä 1700 metriä. Uin alkuverraa vähän eri tavalla kuin yleensä. Alkuverrassa oli vaparia, selkää ja molempien potkuja. Sen jälkeen uin 25 metriä rintaa, vaparia ja selkää. Menin kiihdyttäen 25 metriä selkää ja takaisin löysää vaparia 25 metriä. Uin myös kovat piikit edellisistä treeneistä. 

Lantion asento tuntui hyvältä, ja käsivedot sujuvat aiempaa paremmin. Sen sijaan pitää kuivatreenata enemmän rintauinnin potkuja.

Kävelin kauppaan ostamaan ruokaa ja aamuksi tarvittavia. Kotiin päästyäni laitoin uintikamat kuivumaan ja söin ruuan katsoessa sarjaa koneeltani. 

Kuntoilua arjessa

Tiistaina työt alkoivat myöhemmin. Heräsin silti jo aamulla reippaasti aamupalan tekoon ja aamutoimiin. Pakkasin työrepun ja söin aamupalaa. Herätyksiin pitää tsempata eli herätä reippaasti kellojen soidessa eikä torkahtaa uudelleen.

Tein kolmen youtubevideon avulla lihaskuntoa ennen töihin lähtöä. Ensimmäisessä harjoituksessa käytin käsipainoa ja toisessa harjoituksessa tein liikkeet kuminauhalla. Kolmannessa oli vatsakuntoliikkeitä ilman välineitä. Venyttely ja lihaskunto tekivät hyvää. Liikkeet olivat hyviä, onnistuin tekemään osan ihan oikein. Osa liikkeistä oli edelleen vaikeita. Pitää vaan jaksaa treenata useammin.

Ehdin tänäänkin ajoissa töihin. Menin tekemään pullohuoneeseen hommia. Palpa-laatikoiden teippirulla oli kadonnut. Etsin sitä joka paikasta. Kysyin lopulta työpaikkaohjaajalta. Hän löysi sen kauppiaalta. Kauppias oli lainannut sitä johonkin asiaan, eikä ollut palauttanut pullohuoneeseen. Pääsin teippaamaan laatikoiden pohjat kiinni.

Oli kiireinen työpäivä. Sain järjestettyä ser-elektroniikan, tyhjennettyä muoviroskiksen ja katsottua käsidesit. Työkaverin kanssa hain ostoskärryjä oikeille paikoilleen. Sit vielä katsottiin ostoskorit kassoilta. Siistin hyllyjä ja vein jauholavan myymälään. Siitä tuli lisää käsitreeniä.

Mukavia iltamenoja

Kotimatkalla kävin lainaamassa kirjastosta varaamani dvd:t ja kirjan. Käyn kirjastossa kerran viikossa. Palautan lainat jo ennen eräpäivää tai uusin lainat pikimobiilisovelluksen avulla, jos en ehdi lukea tai katsoa ajoissa. Tällä viikolla olen katsellut videoita, mutta yleensä enimmäkseen luen.

Kirjastolta kävelin Iltalinjalle, josta käveltiin ohjaajien ja kavereiden kanssa Pyynikille ja Pyynikin näköalatornille. Mentiin portaiden kautta ylös. Kävelymatka sujui hyvin, kun sain kuunnella muiden puheita ja itsekin jutella ohjaajien kanssa. Välillä piti odottaa niitä, jotka jäivät jälkeen. Oli kiva, kun näki talvisen Pyynikin lumen peitossa. Otettiin portaissa ryhmäkuva ja juotiin kahvit. Käveltiin yhdessä takaisin Pyynikintorille, josta porukoiden tiet erosivat.

Ennen kotiin menoa kävin nopeasti kaupassa ruokatavaroita. Tein lohkoperunat, paistoin lihat ja wokkivihannekset. Samalla siivosin vähän keittiötä. Tuli herkullinen ruoka. Samalla kun söin katsoin Sydänmailla-sarjaa Yle Areenasta. Sarja kertoo hevostilasta, jossa sisarukset asuvat ukinsa kanssa äitinsä kuoleman jälkeen. Se oli lempisarjojani kouluaikaan. Nyt ilahduin, kun voin katsoa sen iltaisin Yle Areenasta. Ilta oli mukava.

Treenausta ennen työpäivää

Keskiviikkona työt alkavat iltapäivällä. Kävelin aamulla Kalevan uimahallille uimaan kevyttä verraa ennen työpäivän alkua. Se piristi aamua mukavasti. 
Uin kevyesti selkää, rintaa, sekaria ja vaparia. Uin yhteensä 1700 metriä. Käännökset alkoivat sujua mukavasti, käsivedot tarvii vielä voimaa. 

Nopean saunan ja peseytymisen jälkeen lähdin pukeutumaan. Otin aamukahvin mukaan uimahallin kahviosta. Kävelin Takojankadun bussipysäkille, että ehtisin töihin ajoissa. 

Työpäivä meni kiireiseksi. Tuttuun tapaan piti pestä pullonpalautuskone, katsoa käsidesit, hakea ostoskärryjä paikalleen sekä siistiä hyllyjä ja hakea ostoskoreja moneen kertaan kassoilta.

Keskiviikon iltatreenit kaverien kanssa

Työpäivän jälkeen menin uudelleen uimaan. Kävelin Aleksanterin kirkolta Pyynikin uimahallille TaTU:n uintitreeneihin. Olin hyvissä ajoin hallilla, joten söin välipalan pukkarissa. 

Valmentaja ei ehtinyt pitämään treenejä, koska hänen piti ajaa varovasti liukkailla teillä. Hän oli soittanut uimakaverille ja antanut ohjeen, että menkää edellisen lauantain treeni läpi.

Meitä oli vaan kolme uimaria. Mä uin kaverin kanssa ja kolmas ui yksin. Sain uida kisaten kaverin kanssa kovaa. Uin 825 metriä. Päivän kaksi treeniä oli yhteenlaskettuna 2525 metriä. Uiminen on kivaa ja ajatukset selviävät. 

Päivä oli mukava. Kotona soitin isälle ja mummille. Harmitti taas ero kaverista ja itkettikin. Oli paha olla. Halusin jutella läheisten kanssa, ettei tarvinnut yksin olla. Olo helpottui, kun sain jutella. 


Aikainen työpäivä ennen treenejä

Torstaina on aikainen työvuoro. Lähdin töihin aamupala mukanani. Tein sen nopeasti aamulla. Jatkossa se pitää muistaa tehdä jo edellisenä iltana.

Ehdin kuitenkin ajoissa töihin. Söin aamupalan taukotilassa. Sitten reippaasti hommiin. Työpäivä sujui hyvin ja meni mukavasti, kun ajattelin vaan työasioita.

Työpäivän jälkeen menin Pyynikin uimahallille uimaan kevyttä omatoimitreeniä. Uin 100 metriä kaikkia lajeja läpi. Uin yhteensä 1825 metriä. Käsivedot onnistuivat, ja potkut menivät vähän paremmin. Uiminen piristi ja sai ajatukset muualle työasioista ja ikävistä asioista. Pitää miettiä iloisia asioita. Uiminen on minulle tärkeä osa liikuntaa. 

Uudet uimalasit

Menin ratikalla äidin työpaikalle. Meidän oli tarkoitus mennä ostamaan uudet uimalasit treeneihin. Entiset treenilasit päästivät vettä silmille.

Tampereella on uintitarvikkeisiin erikoistunut kauppa. Siellä oli paljon erilaisia uimalaseja. Halusin vettä pitävät lasit, joissa olis mukava uida treenit. Halusin laseihin vaaleat linssit. Tummilla en näe altaan pohjaan. 

Lasien muodon ja nenäpidikkeen kanssa piti olla tarkka. Piti kokeilla, mitkä lasit eivät päästä silmiin vettä. Osa ei istunut silmille kunnolla. Lopulta löytyi sopivat lasit. Päädyin toisiin kilpauimalaseihin, kun treenilasit eivät sopineet silmille. Niissä on siniset linssit. Kilpalasit olivat napakat. Ostin ne. 

Kotona ei huvittanut enää venytellä, olin poikki uinnin ja kävelyn jälkeen. 

Uusi asumisenohjaaja

Sain uuden asumisenohjaajan käymään. Hän on kolmas ohjaajani. Tutustuin häneen ja juteltiin. Uusi ohjaaja vaikutti mukavalta. Hän ymmärsi puhettani, vaikka puhun välillä epäselvästi. Nyt puhuin lauseet kokonaan selkeästi ja rauhallisesti.

Uusi asumisenohjaaja käyttää talon autoa, jos joskus tarvii johonkin mennä. Ohjaaja, joka nyt käy, ei aina pääse. Siksi toinen ohjaaja sijaistaa häntä, kun oma ohjaaja ei pääse

Kotikäynnin jälkeen katsoin vähän aikaa sarjaa Yle Areenasta. Sitten päätin, että kävelen uimahallille uimaan kevyttä treeniä. Kirjasin ohjelman, jonka mukaan uin. Ohjelma oli elokuun Special Olympics leiriltä, mutta jätin 10×25 kovaa pois. Lauantaina uitaisiin treeneissä kovaa, enkä halunnut voimien loppuvan kesken.

Viides kerta uimassa

Kävelylenkki hallille kivassa pikkupakkassäässä musaa kuunnellen piristi mieltä. Uin 800 metriä alkuverraa. Alkuverran omavalintaiseksi (ov) lajiksi valitsin selkäuinnin. Oma paras laji (ol) on vapari ja eri laji sille selkäuinti.
Väliverrassa uin 100 metriä rintaa ja 100 metriä selkää. Sitten uin selän ja vaparin kylkipotkuja. Uin yhteensä 1975 metriä. 

Nyt meni lantion asento, potkut ja käsivedot hyvin. Käännökset menivät todella hyvin, kun keskityin niihin. Uinti piristi alkuiltaa mukavasti.

Kävelin kotiin reippaasti ja laitoin uintikamat kuivumaan. Välipalan jälkeen lähdin vielä kävellen kauppaan ostamaan ruokatarvikkeita. Tein kanakiusausta, jossa oli tomaattisiivuja. Tuli herkullisen näköinen ruoka. Ruoka myös maistui hyvältä ja maukkaalta. Ruuan ollessa uunissa tiskasin astiat, laitoin pyykkikoneen pyörimään ja keräsin roskat, jotka vein ruuan syötyäni vielä ulos. Ilta oli kiva. Olin hyvällä mielellä. 

Treenit Ylöjärvellä

Lauantaina menin kahdella bussilla treeneihin Ylöjärvelle. Ehdin uimaan alkuverraa 200 metriä ennen treenejä.

Valmentaja oli myöhässä. Siksi pidettiin treenit vähän pidempään. Uitiin taas kovaa. Yhteensä matkaa tuli 1025 metriä. Yks kavereiden tuttu videokuvasi meidän treenit lähdöistä käännöksiin. Uintikaveri tarvitsee materiaalia urheilujuttua varten. 

Paljon on treenattavaa. Vaparissa ja selässä saisi pyöritellä enemmän käsiä. Rinnassa on vasemman jalan potkuissa edelleen hiomista. Kuivapotkutreeneihin pitää panostaa. 

Viikonloppupuuhailua

Illalla oli tarkoitus tehdä joulukoristeita ja puuhata muuta kivaa. Ne sai jäädä toiseen päivään. Piti raivata ja siivota sunnuntaita varten. Dvd-soittimessa oli jokin ongelma, se ei tunnista kunnolla levyjä. Eno lupasi käydä katsomassa sitä. Sain illalla viestin myös veljeltäni seuraavasta viikonlopusta. Tulin iloiseksi, kun saan vieraita joulukuun alussa.

Sunnuntaina oli treenivapaa, viikon toinen lepopäivä uimisesta. Eno tuli alkuiltapäivästä korjaamaan dvd-levysoittimen. Hän laittoi tietokoneisiin kiinni toisen levysoittimen, jota voin käyttää ja katsoa telkkarista senkin kautta. 

Alkuillasta lähdin lenkille musaa kuunnellen. Uinnin lisäksi lenkkeily piristää. Kävelin eri reittejä ja harjoittelen valokuvausta. Se ei aina onnistu. Kuvat tärähtävät, kun kädet vapisee. Silti on kiva ottaa kuvia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti