Voimaa tarvittaisiin

Suunniteltu GP-kisoihin lähtö ei toteutunut. Kisat eivät kuuluneet TaTU:n parauimareiden ohjelmaan, eikä muille TaTU:n parauimareille saatu luokittelua kuntoon. Yksin olisi saanut mennä, jos olisi itse maksanut kaikki kulut, myös starttimaksut. Mutta kisoissa on kivempi käydä yhdessä joukkueen kanssa. Isäinpäivää pääsi nyt viettämään oman isän kanssa. Harjoittelu jatkuu joulukuun lyhyen radan SM-kisoja varten. 


Viikko alkoi mukavasti

Kuljin bussilla töihin kuunnellen koko työmatkan iloista musaa. Tuntui hyvältä, että pääsin hommiin monen päivän jälkeen ja näin työkavereita. Tein palpa-laatikoita, pesin pullonpalautuskoneen, katsoin käsidesit, lajittelin ser-elektroniikat sekä hain ja vein paikoilleen ostoskärryjä, -koreja ja -vetokoreja. 

Työpäivän jälkeen suuntasin Kalevan uimahallille uimaan. 50 metrin allas oli vieläkin puolitettuna 25 metrin altaisiin. 

Uin 3×50 vaparin piikkeinä täysillä. Aina kun piikki oli uitu, pidin 15 sekunnin tauon ennen uutta piikkiä. Sitten 50 metriä verraa väliin, ennen kuin uin 3×50 yhdistetyillä vaparin ja selän piikeillä. Välillä otin kevyesti 200 metriä sekaria, josta uin ensin puolet, pidin tauon ja lähdin uudestaan. Uin 5×50 vaparista selkään sekä rinnasta ja vapariin täysillä. Uin vielä 50 metriset selän, vaparin ja rinnan sekä samat 100 metrisenä. 

Tavoitteena oli uida edelliset treeniohjelmat läpi ja nostaa kuntoa uimalla yli 2000 metriä. Yhteensä matkaa tuli uitua 1700 metriä. En päässyt ihan tavoitteeseen. Annoin kaikkeni, olin väsynyt ja tyytyväinen. Piikkien uiminen meni hyvin, mutta vauhtia pitää vielä lisätä.

Iltapalaksi söin ostamani minipitsan kynttilänvalossa sekä katsoin hauskan elokuvan, joka piristi.

Unohdin avaimet kotiin

Tiistaina menin töihin bussilla kuunnellen musaa matkan aikana. Kävin ennen työpäivän alkua ostamassa keskiviikoksi eväitä. Työpäivä sujui taas hyvin, ja ehdin tehdä paljon. Tein töissä hommia, joissa tarvittiin käsivoimia. Työpäivän jälkeen huomasin, ettei aamulla lähtenyt kotiavaimet mukaan. 

Yritin saada äidin kiinni, että saisin avaimen ja pääsisin uinnin jälkeen kotiin. Laitoin viestejä. Äiti ei ollut huomannut niitä ja lähti työpaikalta juna-asemalle. Lähdin perään. En ehtinyt ajoissa. Harmitti, et unohdin avaimet, enkä saanut äitiä ajoissa kiinni. Kännykästäkin oli akku loppumassa. Itketti, lähin mieli maassa uimaan. 

Tavoite oli harjoitella uudemman kerran piikit. Uin piikit täysillä, otin verroja väliin, uin sekarin ja 100 metriset rinnan, selän ja vaparin. Uin yhteensä 1525 metriä. Piikkien uinti kovemmalla vauhdilla meni jo paremmin. Tuntui, että jaloissa ja käsissä oli enemmän voimaa. Uinnissa pitää kehittää monia asioita, muun muassa veden vastuksen hyödyntämistä käsivoimilla, lantiosta lähteviä potkuja, vartalon hallintaa ja loppukiriä maaliin tullessa. Pitää uida lujempaa maalipäähän viimeisillä voimilla.

Treenin jälkeen lähin hakemaan enolta vara-avaimen, et pääsin sisälle kotiini. Oli nälissäni ja väsynyt. En ollut lounaan jälkeen syönyt mitään, eikä ollut välipaloja mukana. Pääsin lopulta bussilla kotipysäkille ja kotiin syömään.

Ankkuritreeniä

Keskiviikkona ei ollut töitä. Alkuiltapäivästä venyttelin ja tein lihaskuntoliikkeitä kaksi tuntia kolmen youtube-videon avulla.

Illalla menin Pyynikin uimahallille Tatun pararyhmän uintitreeneihin. Yhteensä tuli 825 metriä uintia. Uin ennen yhteistä treeniä 425 metriä. Uin rintaa, selkää, vaparia sekä sekaria potkuilla altaan toiseen päähän ja normaalisti takaisin.

Treeneissä uitiin kaverin kanssa ankkuria. Se oli voimaharjoittelua. Tavoitteena oli nostaa kuntoa ja saada nopeutta uintiin. Meitä oli 5 uimaria, mentiin vuoron perään ankkuriosuuksia kaverin kanssa. Toinen piti nilkoista kiinni, oli peräankkuri, ja toinen meni käsivedoilla eteenpäin. Altaan päässä vaihdettiin paikkoja.

Ankkuri-voimaharjoittelulla uitiin vaparia, selkää ja rintaa. Sitten uitiin ankkurin kanssa vain oikealla kädellä ja vielä lopuksi vain vasemmalla kädellä. Ankkuriosuuden jälkeen tuntui jaloissa ja käsissä. 
Potkuharjoitukset mentiin laudalla. Ne meni hyvin, sain potkittua hyvin eteenpäin. Käsivetoja pitää parantaa. Tarvitaan kovemmat käsivedot. Tulosten parantamiseen tarvitaan käsien voimistamista.

Matkalle tarvitaan yllättävän paljon tavaroita.
Torstaina olin reipas!

Torstaina kävin puolilta päivin Pyynikin uimahallilla uimassa. Uin yhteensä 1550 metriä. Tavoitteena oli jatkaa kunnon nostoa. Uin Special Olympicsin lokakuun leirin ohjelmasta 300 alkuverraa, sekaria potkuilla ja uiden sekä 200 metriä sekaria. Väliin otin kevyen rinnan, sitten taas kovaa uintia: 4×50 kovaa vaparia ja valmentajan treeniohjelmasta 4×25 kovaa selkää. Loppuun uin vielä kevyttä vaparia ja jäähdyttelynä selkää. 

Annoin kaikkeni. Voimat loppui loppuverran jälkeen. Olin väsynyt ja tyytyväinen. Vaparin ja selän kovat uinnit menivät hyvin. Maltoin mieleni ja tein hyvät käännökset altaan päissä. Käsivoimia saa parantaa vielä enemmän. Vasempaan käteen tarviin lisää voimaa, se on heikompi kuin oikea käsi. Pitää tehdä lihaskuntoa vasempaan käteen enemmän.

Kylmäaltaan, saunan ja suihkun jälkeen kävelin ostamaan loput välipalat perjantaiksi. Lähen viikonlopuksi isäni luo veljeni kanssa. 

Kotiin tultuani aloin touhuta, pesin silmälasien mikrokuituliinat lavuaarissa ja huuhtelin ne, laitoin uintikamat kuivumaan ja laitoin pyykkikoneen pyörimään, laitoin iltapäiväkahvit tippumaan sekä tein nopean ruuan kalapuikosta, nakeista ja kermaperunoista. Paistoin ne kaikki uunissa. Odotellessa järjestelin vaatehuoneen hyllyjä. Lämmitin ruuan mikrossa, kun se ehti jäähtyä. Ruoka maistui hyvältä. Sen jälkeen laitoin tiskikoneen pyörimään ja pesin käsin altaassa olevat astiat. Vielä piti pakata isälle lähtevät kassit.

Perjantai oli matkapäivä

Asumisenohjaaja kävi aamulla kotikäynnillä. Juteltiin ja pikasiivottiin. Sen jälkeen söin vielä ruuan ja pakkailin loppuun. 

Menin bussilla lähemmäksi isän luo menevän bussin pysäkkiä, etten myöhästyisi. Lähdön kanssa oli viivettä. Bussi oli myöhässä 20 min Tampereella Jyväskylän suuntaan. Lopulta pääsin muiden matkustajien kanssa bussiin. 

Matkalla luin kirjaa, aloin neuloa mallitilkkua pipon ja kaulaliinan neulontamalliksi ja söin eväitä. Jyväskylässä bussiin nousi veljeni ja matka jatkui kohti Kuopiota. Isä oli meitä vastassa. Päästiin turvallisesti isän luo saunaan ja pitsoja syömään.

Isänpäivänä isälle tarjottiin juustokakkua
Kiva viikonloppu takana

Lauantaina ulkoiltiin yhdessä. Käytin koirat veljeni kanssa 2 kilometrin lenkillä hevospolkua pitkin. Tehtiin myös pihahommia talvea varten alhaalla. Nostettiin yhdessä penkit saunan nurkalle ja lakaisin ala-saunan kuistin roskista. Puhdistettiin rännit. Yhdessä on kiva puuhata.

Alkoi tuulemaan tosi kovaa. Syötiin rantamajassa välipalaa ja levättiin. Sen jälkeen käytiin kaupassa ostamassa leivontatarvikkeet ja tehtiin uudella ohjeella veljeni kanssa isänpäivän juustokakku. Löysin ohjeen k-marketin sivulta. Illalla katsottiin porukalla Elämäni biisi edelliseltä viikolta, Vesa-Matti Loirin erikoisjakso.

Isänpäivän aamuna heräsin tekemään isälle aamupalaa. Koirien kanssa oli ongelmia. Niitä ei saanut aamutarpeille ulos. Jouduin siivoamaan koiran jätökset keittiön lattialta. Veljeni tuli lopulta auttamaan aamupalan ja koirien kanssa. 

Hain isälle sanomalehdet valmiiksi. Syötiin yhdessä aamupalaa, ja sen jälkeen koristeltiin kakku, jota maistettiin kakkukahveilla. Tehtiin isän kaa yhdessä koiralenkki ja perunoita hampareitten kaveriksi. Muuta ei ehditty, kun piti matkustaa takaisin Tampereelle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti