Viikko Maltalle lähtöön!

Kisat lähenevät, ja valmistautuminen etenee. Viikolla on tehty treenejä totuttuun tapaan, mutta niiden ohella alkoivat varsinaiset matkavalmistelut. Viimeiset edustusasutkin tulivat postissa.

Monien yhteensattumusten vuoksi Tinja oli maanantaina treeneissä kahden valmentajan kanssa.

- Valmentajan kanssa käytiin läpi selän ja rinnan tekniikkaa. Ensimmäinen uintiharjoitus oli selkää täysillä toiseen päähän ja rauhallista rintaa takaisin. Siinä näki, meneekö vartalonkierto oikein.

- Rintauinnissa harjoiteltiin edellisen viikon käsivedon tekniikkaa ja hiottiin starttihyppyä, liukua ja käännöstä. Harjoiteltiin rintauinnin starttihyppyjä, jossa jalat olisivat mahdollisimman suorana lähtöpallilla. Polvet ei saa olla liian koukussa, etten kaadu altaaseen. Ponnistaessa molemmat jalat ponnistaa, että saa napakan liu’un lippusiiman ali, kertaa Tinja harjoitusten kulkua.

- Aluksi se oli hankalaa, kun menin liu’ussa vähän liian syvälle. Silloin ei ole liuku niin hyvä. Lopulta starttihyppy onnistui niin, että olin lippusiiman ali menossa hyvässä liu’ussa. Käännöstä tehdessä pitää olla napakka potku, että pääsee liukuasentoon.

Uimaan lakosta huolimatta

Loppuviikolla lakko sulki Tampereen uimahalleja, ja viikon toiset yhteistreenit jouduttiin perumaan. Avoinna oli vain Kalevan uintikeskus, joten työpäivien jälkeen Tinja suunnisti sinne omatoimisiin harjoituksiin. 

- Keskiviikkona kävin läpi maanantain uintitreeniä. Starttihyppyjä ei pystynyt harjoittelemaan, koska oli muita uimareita samassa altaassa. Harjoittelin rinnan liukuasentoa vedessä seinäpotkulla. Selässä harjottelin vartalonkiertoa. Se tuntui haastavalta aluksi, mut lopputreeneissä alko sujua.

Torstaina Tinja ehti uimaan jo iltapäivällä, jolloin hallissa oli hetken aikaa paremmin tilaa. Aluksi samassa altaassa oli kaksi muuta uimaria, mutta sitten allas tyhjeni hetkeksi.

- Silloin pystyi harjottelemaan starttihyppyjä rintaan. Neljä kertaa ehdin harjoitella, sitten tuli lisää uimareita samaan altaaseen, jolloin tein vedessä starttilähdöt seinäpotkulla. Harjottelin myös selän starttilähtöjä. Selkäuinnin lähdössä huomasin, että pää menee liian syvälle veteen. Päätin harjotella muutaman kerran, että saan onnistumaan sen. 

Tanssia ja tsemppausta 

Maltan matkan lähestyminen näkyi kisa-asujen ja harjoitusten ohella viestinnässä. Keskiviikkona tuli pikainen pyyntö: Kisajärjestäjät Maltalla toivoivat urheilijoilta tanssivideoita. Ne tuli toimittaa saman päivän aikana. Niinpä työpäivän ja uintitreenien välissä oli tanssikuvaus. Videot julkaistaan myöhemmin Maltan Special Olympics -sivuilla.

Myös torstaina oli työpäivän ja uintiharjoitusten välillä pientä extraa. Tinja sovitti siihen Maltan matkaan liittyvän haastattelun. Haastattelu julkaistiin perjantaina. Sitä on jaettu useissa some-postauksissa. Juttu huomattiin myös uimaseurassa ja Tinja sai muun muassa TaTU:n Facebookissa tsemppitoivotukset kisoihin. 

- Haastattelu jännitti, mutta se sujui hyvin. Haastattelun lukijoilta on tullut tsemppiviestejä ja toivotettu onnea. Se on kannustavaa. Niitä on ollut kiva lukea. Kiitän kaikkia, jotka ovat tsempanneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti