Käsivetojen harjoittelua


Maanantaina matka suuntautui jälleen Ylöjärvelle ohjattuihin uintitreeneihin. Paluu kisakuntoon alkoi treeneissäkin rauhallisella ja kevyellä tekniikkapainotteisella harjoittelulla. Uintimatkaa kertyi 650 metriä. Se on Tinjalla tähän mennessä kaikkien aikojen lyhin treeneissä uitu matka.

- Maltan kisoihin treenaus alkoi. Uin ennen treenejä selkäuintia ja rintauintia, molempia 100 metriä. Treeneissä otin rauhallisesti 4 x 50 metriä rintaa starttihypyllä ja 5 x 50 metriä selkää. Katsottiin tekniikkaa: lähdöt, käännökset, maaliintulot, potkut ja käsivedot. 

- Rintauinnin potkut menivät hyvin. Rinnassa piti kiinnittää huomiota käsivetoihin. Mulla on ollut liian pitkä liuku, ja se on hankaloittanut käsivetoja. Käsivedot ei ole ajoittunut oikein potkuihin nähden. Sitten liuku pitää olla hyvä, kädet suorana, ei liian koukussa. Mulla on jäänyt kyynärpäät koukkuun ja lähelle vartaloa. Pitää huomioida, että leuka ei nouse liian ylös. Käännökset ja maaliintulo menivät niin kuin pitikin. 

- Selässä harjoiteltiin asentoa, ettei pää mene liian syvälle veteen. Katson kattoon ja mulla leuka nousee vähän liian ylös. Sitten piti laskea käännöksen ja maaliintulon käsivedot lippusiimalta. Valmentaja neuvoi, että käsi pidetään suorana ennen seinää, kun teen käännöstä. Maaliin tullessa pitää jättää viimeisen vedon jälkeen käsi suoraksi. Rauhallisella vauhdilla käsivetoja tuli lippusiiman jälkeen 9-10.


Keskiviikon treeneissä uintimatka kasvoi kilometriin. Harjoittelu keskittyi maanantain tavoin tekniikkaa. Rintauinnin aikana piti keskittyä jälleen käsivetoihin ja selkäuinnissa vartalonkiertoon.

- Molemmissa lajeissa oikean käden sormet jäivät uidessa haralleen. Silloin ei pääse kunnolla eteenpäin, koska veden vastus ei ole hyvä. Sormet pitää yrittää saada kiinni toisiinsa. Ne tarvitsee harjotusta.  Vasemmassa kädessä ote oli ihan hyvä. 

- Rintauinnin liu’ut olivat parempia kuin maanantaina. Käsivetojen jälkeen pitää vielä saada rintaa nousemaan.

- Selkäuinnissa samalla kun tekee käsivetoja, niin vartalon pitää kiertää vähän. Sain tuntuman, miten se menee.


Tähän mennessä kaikissa treeneissä on keskitytty lähinnä uimiseen ja sen tekniikkaan. Jatkossa tavoitteena on myös voimaa lisäävät harjoittelut. 

- Valmentaja ehdotti puntteja, kahvakuulaa ja jumppamattoa omatoimiseen kuivaharjoitteluun. Punteilla ja kahvakuulalla treenataan ranteita. Hän tekee myöhemmin omatoimiohjeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti