Aktiivisuusranneke matkamittarina

Hyötyliikuntaa pyöräillen

Maanantaina tuli pyöräiltyä aamulla töihin 12,57 km. Heräsin klo 7 aamulla, että ehdin pyöräilemään ja ajoissa töihin. Pyöräillessä pääsee ajoissa sinne minne menee. Bussit ovat aikataulusta myöhässä. Pyöräilin tasaista vauhtia. Matkalla oli loivia mäkiä, joissa piti vaihtaa vaihe pienemmälle.

Iltapäivällä pyöräilin vielä töistä suoraan Koivistonkylän Prismalle hoitamaan asioita ja sieltä kotiin, yhteensä 24 kilometriä. Työpaikalta oli noin 14 kilometriä Prismalle. Kotiin ajaessa kokeilin alkumatkalla uutta reittiä, loppureitti olikin tuttu. Sää oli hyvä, puolipilvinen. Jaloissa tuntui pyöräretkien jälkeen.

Pyöräillessä on käytössä vanha aktiivisuusranneke, koska uudempi ranneke ei mittaa ulkopyöräilyä. Rannekkeen mainoksessa luvattiin ulkopyöräilykin, mutta rannekkeesta ei löytynyt sellaista toimintoa.

Kolme kertaa uimaan

Tiistaina oli vuorossa omatoimiuintitreenit kavereiden kanssa työpäivän jälkeen. Uintiohjelmat tehtiin taas itse. Osa oli kevään treeneistä ja osa uintigeneraattorista suoraan tai muokattuna. 

Otettiin kovia kierroksia sekarissa, vaparissa ja selurissa. Oli tarkoitus uida 2100 kilometriä ja treenata nopeutta. Aktiivisuusranneke sekosi 1850 metrin jälkeen. Uin 100 metriä ilman ja käynnistin uudelleen. Lopulta tuli matkaa 2450 metriä.

Torstaina oli viikon toinen uintitreenipäivä. Yksi meistä ui omaa ohjelmaa ja minä uin toisen kaverin kanssa saman treenin. 50 metrin altaassa harjoiteltiin 4 x 25 eli uitiin kovaa reilusti yli 25 metrin ja verraa takaisin päähän. Otettiin vaparia 8 kertaa kymmenen kovaa käsivetoparia. Yritettiin päästä mahdollisimman pitkälle kymmenen vetoparin aikana. Starttihyppyjä hiottiin lisää. Uintimatkaksi tuli 2600 metriä.

Viikon kolmas uintipäivä oli perjantaina. Uin yksin itsenäisen treeniohjelman. Tein ohjelman itse, mutta varmistin kaverilta, onko se hyvä. Nyt aktiivisuusranneke ei ottanut kokonaan sitä, kun uin selkää 500 metriä. Ainoastaan 200 metriä tuli mittariin. En tiedä miksi. Uin nopeasti ne kierrokset, en pysähtynyt. Yhteensä matkaa tuli 2700 metriä.

Iloisin ja hyvin mielin aloitan nyt neljännen lomaviikon. Urheilu ei siihen lopu. Käyn päivittäin lenkillä ja teen venyttelyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti