Treenaaminen rytmittää viikkoa

SM-kisat ovat tulossa. Uintitreenit ja työpäivät rytmittävät viikkoa. Alkuviikosta oli haasteita päästä ajoissa töihin, toisin kuin treeneihin.


Potkuja ja käsivetoja

Maanantaina ehdin töihin 3 min myöhässä. Ehdin tekemään päivän työt. Pullohuoneessa piti pestä pullonpalautuskone huolellisesti ohjeiden mukaan, katsoa käsidesit ja täyttää ne. Hain ostoskärryjä- ja koreja paikoilleen, siistin hyllyjä ja vein myymälään yhden tavaralavan. Päivä meni tosi hyvin. Autoin kauppiastakin ja vein uuden käsidesipyyhelaatikkolavan pullohuoneeseen.

Työpäivän jälkeen kävelin bussilta uintikeskukselle omatoimisiin treeneihin. Söin välipalan pukkarissa, ja sit menin uimaan. Ensin harjoittelin laudalla rintauinnin potkuja. Uin myös 100 metriä rintaa ajatellen vasenta jalkaa. Ajattelin jalkaa, ettei uidessa tuu liian isoa potkuväliä ja jalka käänny sisään päin. Vasemman nilkan kääntyminen vaatii polven kääntämistä oikeaan asentoon. 

Potkujen jälkeen harjoittelin vaparin käsivetoja. Uin pullari jalkojen välissä ja lättärit käsissä, koska piti saada nopeat käsivedot uimiseen. Myös selän käsivedot menin välineillä. Kesken selän käsivetojen aktiivisuusranneke stoppasi itsensä. Se piti laittaa altaan päässä uudestaan käyntiin. Välistoppaus ei mua haittanut. Uin myös osia leirin ohjelmasta. Sain uitua 2375 metriä. Se oli kova omatoiminen uintitreeni, jossa oli tekniikat mukana.

Kuivaharjoittelua

Illalla soitin äidille videopuhelun. Katsottiin kuivaharjoitteluna rintauinnin potkuja. Sen jälkeen tein vielä hetken käsipainoilla äidin videoimilla ohjeilla käsilihaskuntoa. Sitten jäin etsimään hukassa olevaa tavaraa, vaikka piti olla nukkumassa. Nukkumaanmeno ei aina onnistu, kun jään tekemään jotain, vaikka sen olis voinut jättää seuraavaan päivään. Sitäkin pitää harjoitella.

Tiistaina herätyskello soi vähän yli 7, vaikka sen piti soida tasalta. Silti ei ollut kiire. Söin aamupalaa, mutta jätin puuron vähän myöhemmäksi. Tein videoiden avulla lihaskuntoa. Ensin tein liikkeet käsipainolla. Ne alkoi sujua aiempaa paremmin, vaikka vieläkin tarvii treenata. Sitten tein liikkeet vastuskuminauhalla. Siinä osa liikkeistä meni oikein, mutta osa tarvii treenausta. Söin puuron pois, ja lähdin töihin. 

Bussi oli myöhässä aikataulusta. Pääsin töihin 15 min myöhässä. Tein sen verran pidempään. Tänään oli vähemmän omia töitä. Omien töiden jälkeen kysyin työpaikkaohjaajalta onko jotain, missä voin olla avuksi. Ruokatauon jälkeen autoin häntä ja vein kahvilavan myymälään, ja yhdistin sen edellisen lavan kanssa samaan. Sitten siivosin hyllyjä ja täytin omatoimisesti mehulavasta mehut oikealle paikalle hyllyyn. 

Tulin kotiin suoraan töistä. Oli vapaa ilta. Menin iltalenkin kautta kauppaan ja ruuan tekoon. Tekemääni ruokaa riittää vielä keskiviikkona iltatreenien jälkeen. 

3200 metrin päivä

Aamulla heräsin herätyksen jälkeen, mutta torkahdin uudestaan. Aktiviisuusranneke tärähti vielä kolmesti, ennen kuin sain sen sammumaan. Nousta pitäisi, kun kello soi, ettei nukahda uudestaan. Se on välillä vaikeaa, sillä väsyttää, kun herää. En vaan pääse ylös sängystä reippaasti. Menen liian myöhään nukkumaan. Onneksi saan aina lopulta itseäni niskasta kiinni.

Aamupalan jälkeen lähdin reippaasti kävelemään uimahallille aamu-uinnille. Kivassa pikkupakkassäässä kävely musaa kuunnellen teki taas hyvää. Pääsin altaaseen jo vähän ennen kymmentä. Treenasin laudan kanssa rintauinnin potkuja. Sitten uin vuorotellen rintaa, vaparia ja selkää. Uin yhteensä 2050 metriä. Aamulla uinti sai ajatukset iloisiin asioihin.

Uimisen jälkeen lähdin nopeasti pesulle ja pukeutumaan, että ehdin töihin. Huomasin pukkarissa, et olin unohtanut kotiavaimeni kotiin. Soitin äidille ja kysyin vara-avainta. Harmitti, kun en muistanut tarkistaa avaimia kotoa lähtiessä. Ostin kahvin mukaan kahviosta. 
Piti kävellä varovasti, kun tiellä oli loskaa. Pääsin ratikalla äidin työpaikalle. Sain vara-avaimen, ja lähdin kiireellä takaisin ratikkapysäkille, et ehtisin Pyynikintorille bussiin. Ehdin ajoissa töihin. 


Työpäivä alkoi lounastauolla. Sen jälkeen lähdin pullohuoneesta aloittamaan hommat. Lajittelin ser-elektroniikat, hain monta kertaa ostoskärryjä ja -koreja paikoilleen ja siistin hyllyjä. Kahvitauon jälkeen tuli pullohuoneessa ongelmia. En saanut pullosammion luukkua auki. Piti pyytää kassatyötovereilta apua. Työpäivä oli kiireinen, mutta mukava. 

Työpäivän jälkeen lähdin kaupan kautta. Ostin valmistiskistä kokoamani salaatin, pirkkalehden ja pipargranolaa. Sitten kiirehdin bussille, et ehtisin uimahallille. 
Söin pukkarissa kokoamani salaatin, ja katsoin samalla muita odotellessa Salatut Elämät. Venyttelin kaverin kanssa ennen altaaseen menoa. Uin 100 metriä omavalintaista ja kaverin kanssa mentiin ankkuria valmentajaa odotellessa. Molemmat ehti uida ankkuri perässä, kun altaan päässä vaihdettiin.

TaTU:n treeneissä uitiin piikit ja 50 metriä. Mulla tuli ajatuskatko 25 metrin selän jälkeen, ja uin takaisin selkää, vaikka piti pysähtyä päähän. Muuten menin ohjeiden mukaan. Puolet altaasta eli 12,5 metriä vaparia kovaa ja loppu 12,5 metriä löysää. Selkää mentiin samalla tavalla. Sit uitiin 50 metrin perhosta. Perhosessa potkut sujuvat hyvin. Se oli rankin uintilajiJaksoin uida vaikka hengästytti. 
Harjoiteltiin myös lähtöhyppyjä. Yhteensä treeniin kuului 1150 metriä uintia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti