Uinnin ohjattu treenikausi on avattu

Viikkoon mahtui paljon ilonaiheita. Koronarajoitteet poistuivat Tampereen uimahalleista Runebergin päivänä. Lauantai meni pujottelukisoissa, mutta sunnuntaina oli uintipäivä. Vuoden ensimmäinen omatoimitreeni kotihallissa oli alkaneen vuoden pisin. Uintimatkaa kertyi 2 450 metriä.

- Uinti teki iloiseksi. Pääsin treenaamaan kotihallille pitkästä aikaa! Hyvin meni. Tein Pajulahden lokakuun ja elokuun leirien treenit yhdistettynä ja lopuksi otin 100 metriä rintauintia, selkäuintia ja vapaauintia.

Toinen iloinen asia oli se, että pitkään jatkunut uintiryhmän etsintä päättyi. Keskiviikkona Tinja aloitti treenit TaTU:n parauinnin kilparyhmässä. Pieni, mutta innokas ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Keskiviikkona uidaan Tampereella Pyynikin hallissa. Maanantaisin matkataan Ylöjärvelle. Talvella Tinja voi osallistua vain joka toinen maanantai. Joka toinen viikko on alppihiihtotreenit.

Mitä odotit tulevilta treeneiltä ja toteutuivatko odotukset?

- Odotin lisää vinkkejä mitä kannattaa harjoitella. Odotin kivaa valmennusta. Treenit olivat sellaiset mitä odotin. Mentiin vaparia teholla ja kiihdyttäen. Lopuksi sai uida selkää ja rintaa. Treenit tuntuivat rankoilta, mut hyviltä. Se vapariosuus kiihdyttäen oli rankka. Hyvä valmentaja oli.

Oliko harjoituksissa jotain, mitä aiemmin ei ole ollut?

- Kävin lopuksi kylmäaltaassa. Se oli valmentajan ehdotus. Lihakset jaloissa palautuu. Se toimi. Aiemmin en käynyt kylmäaltaissa. Jalkojen lihakset olivat jäykkinä silloin. Nyt kylmäaltaan vesi auttoi.


Uintiviikko päättyi perjantaina omatoimiseen treenaukseen. Treenit kestivät tunnin. Matkaa kertyi 1725 m.

- Tänään oli rankemmat omatoimitreenit. Treenasin samaa kuin keskiviikon treeneissä. Sain harjoitella kiihdytystä. Siinä sama vauhti pysyy koko matkan molempiin suuntiin uidessa. Ennen maaliin tuloa sinisen viivan kohdalla hengitetään ja sen jälkeen ei enää hengitystä. Siitä kiihdytetään vauhtia jaloilla ja käsillä ja uidaan lujaa maaliin saakka.

- Kävin kaksi kertaa kylmäaltaassa treenien jälkeen, ja uskalsin nyt rohkeammin.

Iloinen viikko päättyi pieneen pettymykseen. Kevään ensimmäiset uintikisat piti olla sunnuntaina. Uimahalli saa olla auki, mutta Koronarajoitusten takia kisat peruttiin. Kisat järjestetään joskus myöhemmin.

- Odotin kisoja, et saisin parannettua aikoja, huokaisi Tinja uutisen kuultuaan. Mutta kisoja tulee vielä, niitä ei jäädä suremaan.

Kaikki harjoittelu tähtääkin kisakuntoon pääsemistä. Kevään lopulla ovat kansainväliset kisat Maltalla. Lisäksi valmentaja Jarkko Holviala tähtää siihen, että uimarit kisaavat jo tänä vuonna kansallisia uintikisoja ja SM-kisat.

- Valmentaja ottaa 50 m sarjoja ja sit 100 m. Se on minun toive, et pääsee kisoissa uimaan niitä, täsmentää Tinja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti