Viikko suksien parissa

Radalle lähtö: lähtöasennossa

Koska viime viikko oli vesitreeniviikko, niin nyt vuorossa oli lumitreeniviikko. Maanantai oli poikkeuksellisesti työpäivä. Laskettelukeskus sijaitsee lähellä työpaikkaa. Siksi Tinja lähti rinteeseen suoraan työpäivän jälkeen. Omatoimiselle harjoittelulle oli aikaa noin 1,5 tuntia.

- Laskettelin kaks kertaa sauvojen kaa ja loput ilman sauvoja. Kaaduin vikassa omatoimimäessä ankkurihissin poistumispaikalla mennessäni rinteisiin. Sukset menivät ristiin, mut ei sattunut yhtään. Kolahti vain peppuun. Pääsin ylös.

Itsenäisen laskettelun jälkeen alkoi ohjattu harjoituskerta.

- Laskettelin treenitunnin ilman sauvoja. Mentiin tekniikkaa ja pujoteltiin rataa. Sain hyvät vinkit valmentajalta: Sukset pitää saada samaan suuntaan, ja vartaloa saa kääntää käännöksen jälkeen. Sain vartalon kierron menemään paremmin ilman sauvoja. Mul oli hyvä vauhti. Olin rohkea jokaisessa mäessä, lähin miettimään asentoa. Hyvin pysyin pystyssä. 

Tiistaina laskettelusukset vaihtuivat maastohiihtosuksiin. Iltalenkki kesti melkein viisi tuntia. Ilta ehti pimentyä, mutta ladulla oli hyvä valaistus. Mikä sai Tinjan hiihtämään yli 20 kilometriä?

- Se, että saa uintitreeneihin voimaa jalkoihin ja käsiin. Oli hyvä sää. Hiihdossa mukavinta on se, että saa nauttia luonnosta. Saa hiihtää eri latuja. Hiihdin Atalaan ja takaisin Kauppiin. Palatessani Kauppiin hiihdin Niihaman kautta Tuomikallion lenkille ja sit vesitornin lenkille. 

- Välillä on vaikeaa päästä ylämäkeen ladulla. Vaativien ja hankalien alamäkien takia menin vesitornin lenkillä muutaman auraamalla. Vesitornin lenkillä kaaduin yhden kerran niin, että sukset piti ottaa monoista irti, kun en päässyt ylös. Olen tyytyväinen, et jaksoin urheilla tänään ja tehdä pitkän hiihtolenkin. Tuli hyvä mieli!

Laskiaissunnuntaina oli viikon toinen alamäkipäivä. Tällä kertaa omatoimitreenimatka suuntautui Jämsään. Ennen reissua sukset huollettiin: pohjiin laitettiin uudet pohja- ja luistovoiteet. Myös suksen kantteja teroitettiin.

- Tulevia Special Olympics alppihiihtokisoja varten halusin Himokselle laskettelemaan ja kokeilemaan kisarinnettä. Oli mahtava treenipäivä: Rinteet olivat hyvät, pysyin pystyssä, sukset luistivat ja vauhtia oli enemmän. 

Reilun kolmen tunnin aikana ehti laskea kaikki helpot ja keskivaikeat mäet, vain mustat rinteet jäivät laskematta. Kilparinnettä laskettiin kaikista eniten.

- Kivaa vaihtelua ja erilaisiin rinteisiin pääsystä löysin lisää rohkeutta. Kilparinne oli kaikista mahtavin, koska uskalsin lasketella sitä alas vauhdikkaasti ja reippaasti.

Lumilla urheilemisen väliin mahtui kaksi uintipäivää. Keskiviikkona Tinja harjoitteli ensin kotona kuperkeikkoja. Vapaauinnin volttikäännös on kuperkeikka vedessä. Kun motoriikassa on ongelmia, on kuperkeikan ja voltin tekeminen vaikeaa. Onneksi uinnissa ei ole pakko tehdä volttikäännöstä.

- 49 kuperkeikkaa meni vinoon. Yksi kuperkeikka meni täydestä.

Illalla ohjattu uintitreeni vaihtui ryhmän omatoimiharjoitukseksi. Harjoitukset toteutettiin valmentajan laatiman ohjelma mukaan. 

- Harjoitukset meni hyvin, vaikka valmentaja ei ollut paikalla. Harjoiteltiin 50 ja 100 metrin matkoja lähtöhypyllä. Uintikaveri oli saanut Jarkolta ohjelman, ja mentiin sen mukaan.

Lauantain omatoimiharjoituksissa oli selkä- ja rintauinnin vuoro.

- Treenasin Maltan kisoja aatellen. Rinnassa harjoittelin lähtöhypyllä ja käännöksellä. Myös selässä uin lähdöllä ja käännöksellä. Harjoitukset sujui hyvin. Uin kahden muun uimarin kanssa samassa altaassa. Allas tyhjeni välillä, ja silloin oli hyvin tilaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti