Paluu normaaliin päivärytmiin

Elämä palautuu vähitellen ennalleen. Työpäivät ja uintiharjoitukset rytmittävät viikkoa. Syksyn ensimmäiset uintikisat ovat tiedossa ja lajit on päätetty. 


Maanantai 12.9

Työpäivä oli mukava. Sateinen viikko ja työmatkat sujuu bussilla. Sain tehtyä pullohuoneessa hommia ja siistittyä hyllyjä. Työpäivän jälkeen suuntasin ruokaostoksille. 

Loppuillan lepäilin ja suojasin huonekaluja ikkunaremontin takia, etteivät ne pölytty. Seuraavana päivänä olisi ikkunaremontin vuoro. 


Tiistai 13.9

Menin bussilla töihin. Työpäivä oli kiireinen pullohuoneessa ja hyllyjen siistimisessä. Katoksista piti hakea ostoskärryjä. Kärryjä ei saanut tuotua parkkihallista, koska liukuporrashihna oli jumissa. Ostoskoreja ja -vetokoreja piti saada kassoilta sisäänkäyntien viereen. Joka paikassa oli kiire.

Työpäivän jälkeen suuntasin uimaan. Ennen uintia venyttelin altaan reunalla. Uin sit 1425 metriä. Treenasin rintaa ja vaparia, lopuksi uin selkää. Treenasin rintauinnin potkuja, jotka eivät suju enää. Vasen jalka kääntyy sisäkiertoon. Osa potkuista meni hyvin ja osa huonosti, kun nilkka kääntyi edelleen sisäkiertoon.


Keskiviikko 14.9

Menin bussilla töihin. Kiireinen työpäivä taas: kärryjen hakua oikeille paikoille ja ostoskorien vientiä kassoilta sisäänkäynnin viereen. Työpäivän jälkeen menin kaupan kautta kirjastolle ja Iltalinjalle. Kävin moikkamassa ohjaajia. Illan treenit oli Pyynikin uimahallilla, ja Iltalinjalta sinne on nopeampi kävellä.

Lähdin Iltalinjalta jo ennen treenejä uimahallille. Piti olla noin 30 minuuttia ennen harjoituksia alkuverraamassa. Uin 300 metriä alkuverraa. Treeneissä uin 1125 metriä eli yhteensä 1425 metriä. Ennen valmentajan tuloa uin 100 vaparia. Treeneissä harjoiteltiin rintauintia ja tehtiin lihaskuntoharjoituksia. 

Mentiin rintauintia koko treeni. Rintauinnin potkut olivat vaikeita. Valmentaja katsoi koko altaanmitan niitä. Kesken rinnan uin vahingossa 50 metriä selkää, ja valmentaja sanoi, ettei haittaa. Treenin lopuksi valmentaja teki lihaskuntojuttuja mun vasempaan jalkaan. Treenit oli rankat viime viikoon nähden.

Kuva: Special Olympics Invitational Games Malta 2022 kisatreenistä

Torstai 15.9

Menin bussilla töihin. Työpäivä sujui rauhallisesti. Tein töitä pullohuoneessa, hain kärryjä, vein ostos- ja vetokoreja kassoilta paikalleen sekä siistin hyllyjä. Suuntasin työpäivän jälkeen kauppaan. Kun on pitkä työmatka, eikä ole kylmälaukkua mukana, en voi ostaa ruokia työpaikalta. Kylmät olisivat lämmenneet. 

Sit suuntasin kotiin päivällisen sekä rahkapiirakan tekoon. Sain tehtyä illalla kotihommiakin. Imuroin lattiat ja pyyhin pölyt sekä keräsin roskia.


Perjantai 16.9

Kävin asumisenohjaajan kanssa katsomassa Linnainmaan terveysasemaa ja koilliskeskuksen kirjastoa. Mun terveysasema oli muuttunut osoitemuutoksen myötä. Halusin käydä kirjastollakin katsomassa minkälainen se oli. Sen jälkeen suuntasin Kalevan uimahallille uimaan. 

Harjoittelin keskiviikon treeneissä tehtyjä harjoituksia. Lopuksi uin vielä potkuja. Halusin treenata tulevaa kisaa varten, että potkut menee oikein. Uin sekariuinnin potkuja: vaparin, selän sekä rinnanRintauinnin potkut alkoivat sujua paremmin.

Kävin kotona syömässä. Lähdin discoon. Disco on Voimavirran järjestämä tapahtuma monitoimitalolla. Viivyin vain pari tuntia. Tanssin muutaman biisin, ja lopulta vain istuskelin. Juttelin parin kaverin kanssa. Pieni hymy tuli huulille. 


Viikonloppu

Aamulla oli aikainen herätys. Väsytti vielä, enkä saanut itseäni hereille teen avulla. Menin bussilla Ylöjärvelle Tatun parakilparyhmän aamutreeneihin. Sekä bussimatkat että vaihto toiseen bussiin sujui hyvin.

Harjoiteltiin selkää koko treeni, ja lopuksi uitiin 100 metriä loppuverraa. Itse uin 400 metriä alkuverraa, kun olin ajoissa paikalla. Treenit olivat viikon toiseksi rankimmat. Harjoiteltiin lähtöasentoa ja mentiin selkää kovaa, piti uida täysillä. Olin poikki uimisen jälkeen. Palasin kotiin ja siivosin, järjestelin tavaroita.

Sunnuntaina heräsin hyvällä mielellä. Sit alkoi harmittaa ja tuli surullinen olo lauantaista, kun en mennyt kaverin luo. Sade lisäsi surumieltä. 

Uintikaveri pyysi uimaan. Kaverin kanssa uimisesta tuli taas iloinen mieli. Uin 1225 metriä. Mentiin kisalajit ja harjoiteltiin käännöksiä. Treenasin vaparia, selkää ja rintaa käännöksillä. 

Neljä treeniä viikossa on hyvä määrä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti