Kisavalmisteluja ja luontoa

Työmatkapyöräily vaihtui bussimatkoiksi. Alkuviikko meni tehdessä viimeisiä treenejä syksyn toisia kisoja varten. Tällä viikolla oli aikaa käydä myös luonnossa katsomassa syksyn värejä ja käydä tapaamassa kavereita.

Luontoretkellä Hervantajärvellä
Maanantai 3.10

Töihin kuljin bussilla, kun aamu oli sumuinen. Töissä meni hyvin. Sain tehtyä pullohuoneen työt rauhassa valmiiksi. Pullonpalautuskone pitää puhdistaa kolmesti viikossa, ja käsidesit katsoa joka päivä. Välillä oli hyllyjen siistimistä, ostoskorien ja -kärryjen hakua. 

Työpäivän jälkeen menin Kalevan uimahallille uimaan verravauhdilla treeniä valmentajan pyynnöstä.
Valmentaja pyysi, että leirin jälkeen uidaan maanantaina verravauhdilla ja tiistaina kestävyysuintia.

Viikonloppuna on Nääs-uintikisat, joissa uin 100 metriset selän ja vaparin sekä 50 metriä selkää. Venyttelin leirillä aamujumpissa saaduin ohjein, ja lähin sit uimaan osan perjantai-illan uintitreeniä. Alkuun menin sekaria ja kokeilin perhosta. Sen jälkeen uin 100 metrisiä vaparia, selkää ja uin myös rintaa. Matkaa tuli uitua 1300 metriä. 

Kävin nopeasti kylmäaltaassa, ja lähin lämmittelemään sekä pesulle. Iltalenkin teko alkoi kauppaan ruokaostoksille ja sieltä kotiin. 


Tiistai 4.10

Työpäivä oli poikkeuksellisesti aamuvuoro. Menin töihin bussilla. Töissä piti kiirettä joka paikassa. Onneks kaveri auttoi välillä. 

Suuntasin työpäivän jälkeen työtoiminnan luontoryhmän porukan kanssa Hervantajärvelle, josta käveltiin Makkarajärven suuntaan ihailen ja nauttien luonnosta. Se oli mukava pirityslenkki arkeen. 
Meitä oli kahdeksan henkilöä. Käveltiin noin 3 kilometriä. Levähdettiin metsätieristeyksessä, josta lähti tieristeys Makkarajärvelle ja Viitastenperälle. Tehtiin aistitehtäviä. 

Hervantajärveltä lähdin ratikalla kohti uintikeskusta, jossa kävin uimassa verravauhdilla. Otin valmentajan pyynnöstä 8×50 metriä, jossa uin 4×50 vaparia ja 4×50 selkää. Ensin mennään rauhallisesti ja sitten nopeammin takaisin. Pidetään 5 sekunnin tauko välissä, ja sit uudestaan. Lisäksi uin kisalajit ja loppuverran. Yhteensä uin 1100 metriä.

Uiminen tuntui kivalta. Se sai ajatukset muualle. Käännökset alkoivat sujua 100 metrisissä. Rintaa en ehtinyt harjoitella kisalajien jälkeen.

Kävelin hallilta kaupan kautta ostamaan aamu- ja välipaloja. Kun tulin kotiin, niin söin maanantaina tekemääni kanamunakasta ja leipää.  

Syksyisiä puita katuvalojen loisteessa

Keskiviikko 5.10

Menin aamulla viemään äidille uuden avaimen oven lukkoon, joka vaihtuu huomenna tai perjantaina. Sen jälkeen menin töihin. 

Työpäivä oli rankka. Rankinta työpäivässä on palpa-lavojen vienti pullohuoneeseen ja ostoskärryjen haku parkkihallista ja parkkipaikkojen katoksista. Ei-rankka-työpäivä tarkoittaa, ettei ole mitään rankkaa tehtävää, ja voi rauhassa tehdä työtehtävät.  

Päivään kuului myös hyllyjen siistimistä sekä hyllytiimin päällikön auttamista eli vein muumikestokassilaatikon kassatyöntekijöille. Sain purkaa sen kassahihnan alle muiden ostoskassien kanssa. Vein tyhjän rullakon pahveineen lastauslaiturille.

Työpäivän jälkeen matkustin keskustaan nuorten tapaamispaikkaan eli Iltalinjalle ennen treenejä Pyynikin uimahallilla. Hämeenpuistossa Tamperemission Iltalinja on mukava paikka, jossa ihmiset käyvät saadakseen kavereita. Menit nuorten tapaamispaikkaan, koska sieltä oli lyhyempi matka kävellä Pyynikin uimahallille.

Lähdin treeneihin ajoissa uimaan alkuverraa 300 metriä. Treeneissä uin 500 metriä eli uintimatkaa tuli 875 metriä piikiien takia. Piikeissä uidaan 5 metriä ja käännytään ja uidaan takaisin. Leirillä viikonloppuna uittiin myös piikkejä. Niissä harjoitella käännöstä ja starttilähtöä. Molemmat lähdöt ja käännökset sujuivat mulla hyvin, sekä selässä että vaparissa. Treeni tuntui sopivalta. Starttihypyissä on vielä haastetta. Pitää muistaa ponnistaa vaparin startissa.

Meillä on vain yksi rata käytössä. Jokainen odottaa vuoroaan. Joudutaan menemään vuoron perään, että vältyttäis kolareilta. Yksi uimari on kuurosokea, niin ei näe eikä kuule mitään.

Millä mielellä kohti lauantain kisoja? Ei jännitä niin kauheasti, kuin pari viikkoa sitten. Mut 100 metriset uin ensimmäistå kertaa virallisissa kisoissa.

Matkalla Pyynikin näköalapaikalle

Torstai 6.10

Menin aamulla bussilla töihin. Työtehtävät oli helppo tehdä, ei tarvinnut kasata palpa-laatikoita pullohuoneessa. Muut tutut hommat tein.

Työpäivän jälkeen lähdin viemään uuden lukon vara-avaimen enolleni. 
Tulin kotiin tiskaamaan, ja laitoin tiskikoneen päälle. Sen jälkeen lähin lenkille ja kauppaan ruokaa ostamaan. Käveltyä tuli melkein 3 kilometriä. 

Tulin kotiin ja aloin tekemään ruokaa. Venyttelin kotihommia ja ruokaa tehdessä. Rentouduin telkkaria katsoessa.


Perjantai 7.10

Aamulla menin bussilla Metso-kirjaston eteen. Asumisen ohjaajan kanssa käveltiin Pyynikin näköalapaikalle kalliolle ottamaan kuvia ja ihastelemaan ruskaa.

Tulin ratikalla lähemmäs Hakametsää, jossa jäin pois. Kävin kaupassa ostamassa loput ruokatarvikkeet kisaeväisiin. Kävelin sieltä kotiin syömään lounasta. Kävelyä tuli noin 5 kilometriä.  

Lähdin olkkariin nykytaideryhmään. Siellä maalattiin sabluunoiden avulla sarvikuonoja. 
Olkkarista suuntasin Iltalinjalle Me itse ry kokoukseen, jossa puhuttiin hämpeistä. Ilta oli mukava. 
Kun pääsin kotiin, piti tehdä eväät valmiiksi huomisiin kisoihin. Huomenna on pitkä päivä edessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti