Mukana Nääs-uinneissa

Viikonloppuna oli syksyn toiset uintikisat. Uinti Tampere järjesti kansalliset Nääs-uinnit. Kilpailuissa oli lähes 500 osallistujaa, kolme TaTU:n parauimaria muiden mukana.

TaTU:n parauimarien tunnelmia Nääs-uinneissa

Lauantaina kävelin aamulla Kalevan uimahallille Nääs-kisoihin uimaan. Uitiin verryttelyä 250-300 metriä. 

Minulla oli ensimmäisenä 50 metrin selkäuinti. Se meni hyvin. Lähtö oli hyvä, taakseponnitus onnistu ihan hyvin ja lähtöasento oli hyvä. Liu'ut lippusiimojen alle meni kivasti. Käännös oli loistava. Osuin kädellä ensin seinään, enkä kurkkinut yhtään, ja sain jaloilla ponnistettua käännöksessä seinästä. Aika oli parempi kuin syyskuun kisoissa.

Söin välipalaa ja verrasin ennen toista kisalajiani. 

Toisena minulla oli 100 metrin selkäuinti. Valmentajan kosketuslähtömerkkiin reaktioni sujui hyvin. Uinnin tahditus meni oikein hyvin. Tahdituksessa vauhti pitää osataan jakaa oikein. Vikalla 25 metrin osuudella mennään kovempaa.

Tuntui kivalta uida 100 selkää kisoissa. Käännökset meni todella hyvin. Mikään ei tuntunut vaikealta.
Seuraavia kisoja ajatellen treenaan tehoa lisää ja uin kovempaa.

Uintien välissä juttelin valmentajan ja kavereiden kanssa ja syötiin välipalaa. Otettiin kaverin kaa selfiekuvia, ja valmentaja otti kuvia meistä kaveruksista. Aikamoinen kisatunnelma oli taas, kun kannustettiin kavereita muissa kilparyhmissä. 


Viimeisenä minä uin 100 metrin vaparin. Tahditus meni hyvin siinäkin. Tahdituksessa ensimmäisenä uidaan rauhallisesti, toisena vähän kiihdytetään vauhtia, kolmantena kiihdytetään lisää ja viimeisenä uidaan tosi kovaa. Sain hyvän ajan, paremman ajan nyt kuin huhtikuussa Espoonlahden uinneissa.

Käännökset menivät tosi hyvin. Starttihyppy onnistui kivasti. Mutta starttihyppyä treenaan enemmän seuraaviin kisoihin. Täytyy ponnistaa lujempaa starttipallilta eli täytyy saada jalkoihin voimaa, et saan paremman lähtöhypyn. 

Jännitti ensin, et miten pidemmät uinnit sujuvat. Sain ajat sitten molemmista: 100 metrin selästä ja vaparista. Ihan hyvät ajat tulivat, eikun siitä vain eteenpäin.

Uinnin jälkeen kävin reippaasti kylmäaltaassa, sitten suihkuun ja saunaan lämmittelemään ja pesulle. 
Kävelin kauppaan ostamaan ruokaa ja kahvipaketin äitini pyynnöstä. Tulin kotiin. Eno ja äiti olivat remontoimassa. Pääsin siivoamaan ja auttamaan heitä. Oli erinomaisen kiva päivä. 


Sunnuntaina pyöräilin alkuiltapäivästä Kalevan uimahallille, kun sää suosi. Venyttelin ennen altaaseen menoa. Valmentaja laittaa meille ohjelmia omatoimisiin. Uin valmentajan laittaman 6×100 metriä peruskuntovauhdilla palauttavaa sekaisin leirillä tehdyn treeniohjelman kanssa. Uin 6×100 selkää, kevyttä väliin ja 6×100 vaparia yhtä kyytiä. Keskityin käännöksiin. Uin vajaan 1,5 tuntia. Matkaa tuli uitua 2000 metriä. Se on hyvä kunnon nostovauhti. 

Pyöräilin kotiin laittamaan uintikamat kuivumaan ja lähdin käymään ruokaostoksilla. Ostin myös ranne-ja nilkkapainot voima-ja kestävyysharjoittelua varten. 

Tulin kotiin, söin eilisen ruuan jämän ja laitoin pyykinpesukoneen päälle. Lähdin käymään vielä kävelen ostamassa valmentajan ehdottaman käsipainosetin. Sillä saa treenattua voimaa käsiin. Valmentaja ehdotti myös 4 kg kahvakuulaa, jonka ostan myöhemmin.  
Kotona pakkasin uintireppua aamuksi, meen työpäivän jälkeen taas uimaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti