Syyslomailua

Lomaviikolla on mukava ottaa kevyemmin. Voi olla muuten vaan, tekemättä mitään ja urheilla hieman, koska se on kivaa.

Maanantai oli matkapäivä

Heräsin ennen herätyskellon soimista. Aloin vähän järjestellä. Vein avainkuoren äidin työpaikalle ja jatkoin kävelen asemalle. Nopea kauppareissu. Junaa odottamaan. Junamatka alkaa kohti lapsuudenmaisemiin mummin luo Lieksaan syyslomaviikoksi. 
Ensimmäinen vaihto oli Riihimäellä Lahteen. Matkalla oli eväiden syömistä ja tekemistä: musan kuuntelua ja olin koneella vähän aikaa. Lahdesta matka jatkui junalla Joensuuhun. Joensuusta lähtevä juna oli rikki. Matka jatkui vr-bussilla Lieksaan. Perillä oltiin klo 19.30 aikaan. Mummi oli vastassa.

Jätkän patsas tervehtii Lieksassa kulkijaa.
Tiistaina treenausta

Menin mummin kanssa aamupäivällä uimaan Lieksan uimahallille. Minä uin valmentajan antaman uuden treenin ja viime viikon treeniohjelmat sekaisin. Valmentaja halusi meidän uivan potkuja ja selkää kovilla käsivedoilla. Menin kiihdyttäen ja kevyesti rinnasta vapariin, ja sitten potkut laudan kanssa. Halusin keskittyä rintauinnin potkuihin. Se vaatii harjoitusta. Matkaa tuli uitua 2400 metriä. 
Loppupäivän olin mummin kaverina ja tein omiani koneella.


Keskiviikosta torstaihin mummon luona Iltaruskossa

Kävelin tänä aamuna Iltaruskoon isän äidin eli toisen mummini luo päiväksi ja jäin yöksi. En kesällä päässyt käymään isän äidin luona Vääränlammella mökillä. Sen takia halusin nyt lomalla nähdä Ella-mummoa. Olla yötä hänen luonaan. 

Mummon kanssa oli mukavaa, kun askarreltiin vaahteran lehdistä ruusuja. Pelattiin myös korttia. Mummon kanssa pelataan aina 500-peliä. Otin ettonet eli päiväunet ja luin kirjaa. Illalla katsoin mummin kaa telkkaria.

Torstaina auttelin mummoa Iltaruskossa. Pelattiin taas korttia. Paistoin lettuja. Otettiin etonet. Näin vielä Eila-tädin. Illalla kävelin takaisin mummin luo. Äitini ja veljeni olivat saapuneet sinne. Katsottiin telkkaria.

Ruusuja vaahteran lehdistä
Perjantaina oli viikon toinen treenipäivä

Kävelin Lieksan uimahallille uimaan äidin saattelemana. Pääsin uimaan ensimmäisenä peräaltaaseen, ja alkuverran jälkeen pääsin keskiradalle. Uin 10×25 vaparin käsivetoja pullari jalkojen välissä ja kevyen selän. Sitten aktiivisuusranneke toppasi itse itsensä. Piti uudestaan käynnistää. 

Sen jälkeen uin kovaa rintaa ja peruskuntovauhdilla 5 x 200 metriä vaparia ja selkää. Se tuntui hyvältä, mutta aktiivisuusranneke toppasi taas itse itsensä. Olin uinut 400 metriä ennen kuin käynnistin sen uudelleen. Lopputreenin se pysyi käynnissä. Menin ennen jäähdytystä kiihdyttäen rintaa. Rintauinnin potkut sujuivat ihan hyvin. Tarvii vaan harjoitusta niissä. Lopuksi vielä loppuverraa niin, että matkaa tuli uitua 3375 metriä.

Lieksan uimahalli sijaitsee hyvinvointikeskuksella

Viikonloppuna ruuanlaittoa

Lauantaina oli vielä aikaa puuhailla. Aamupäivällä harjoittelin neulomista ja tein muutamia lihaskuntoharjoituksia rannepainojen kanssa. Iltapäivällä tein mummin apuna kalakeittoa. Kuorin ja paloittelin perunat. Mummi näytti, miten lohta fileroidaan. 
Illalla harjoittelin vähän aikaa rintauinnin potkuja ja paistoin mummin kanssa lettuja iltapalaksi. Katsottiin telkkaria ja pakkasin tavarat valmiiksi. 
Sunnuntai meni kokonaan matkustaessa. Välillä käytiin vain syömässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti