Taas kipeänä

Viikon alussa tuli neljäs sairasloma ja uintitauko puolen vuoden sisällä. Ei onneksi flunssaoireita tällä kertaa. Menossa on edelleen kunnon palautus aiemman sairauden jäljiltä. 

Tallipihan lokakuu

Maanantaina olin taas kipeä

En voinut mennä töihin, kun kylkiin sattui ja päätä särki. Soitin töihin työpaikkaohjaajalle, ja sain luvan levätä. Kävelin myöhemmin Messukyläntielle ja Prismalle ruokaostoksille Aarikkalanpuiston kautta ottaen kuvia. Kokeilin ensimmäistä kertaa kaupassa skanneria, että näin paljonko ostokset maksaa.

Kotiin päästyäni söin ennen lomaa pakkaseen laittamani hävikkiruuan. Se oli herkkusieni- jauheliha-wokkivihannessekoitus, jossa oli riisiä seassa, eli tein kaapista löytyneistä aineista ruuan omasta päästäni. 

En päässyt uimaan. Järjestelin tavaroita hyllyihin. Söin iltapalan ja menin nukkumaan.


Tiistaina tuli uintikielto

Kuljin bussilla töihin. Ehdin olemaan töissä kaksi tuntia. Tein hommia pullohuoneessa. Ruokatauolta piti lähteä suoraan Tammelan terveyskeskukseen, kun oikeaan kylkeen sattui. 

Pääsin päivystävän hoitajan luo näyttämään kylkeä. Kyljissä oli ihottumaa, joka sai kivun aikaiseksi. Sain uintikiellon pariksi päiväksi ja sairaslomaa töistä. Kävin ostamassa hydrokortisonivoidetta apteekista.

Harmitti. Nukuin päiväunet, kun muu ei huvittanut. Pitää venytellä. Tehdä iloisia asioita. Venyttelin hieman mallin mukaan. Aluksi liikkeet olivat vaikeita, kun en hahmottanut, mitä piti tehdä.


Keskiviikkona hieman liikuntaa kotona

Juttelin aamulla työllistymiskeskuksen ohjaajani kanssa. Hän soitti kyselläkseen kyljen kipua. Kerroin, et olen pari päivää sairaslomalla. Soitin iltapäivästä työpaikkaohjaajalleni, joka aloittaa maanantaina toisessa työpaikassa. Sain luvan olla poissa töistä. 

Välillä ei koskenut niin paljon. Löysät vaatteet auttoivat. Tein YouTubesta videoiden avulla venytysliikkeitä. Niissä oli voimaharjoituksiakin. Uimaan pääsen vasta perjantaina. 


Torstaina hetki Tallipihalla

Venyttelin aamupalan jälkeen, ja mietin, mihin lähtisin kävelemään. Päätin pienen välipalan jälkeen lähteä bussilla Finlaysonille ja kävellä Tallipihalle. Otin siellä kuvia. 

Tapasin Tallimiehen puodissa todella ystävällisen naisen kahden lapsen kanssa. Hän maksoi mulle kortit, kun kortinlukija hylkäsi maksuni lähimaksuhäiriön takia. Kiitin naista, ja kysyin tarviiko hän apua lasten kanssa. 
Kuljin heidän kanssa parissa puodissa ja mentiin kahvilaan. Katsoi lasten perään, ja olin heidän kanssaan. Autoin pitämään nuorempaa tyttöä sylissä ja kantamaan naisen kassit. Sain kiitokseksi pientä alkuiltapalaa. Saatoin heidät autolle.

Kävelin yliopiston apteekkiin ostamaan silmätipat. Tulin ratikalla Hakametsään. Meinasin horjahtaa ulos ratikan ovista, kun mua tönäistiin. Ei ollut yhtään kivaa. En jäänyt onneksi ovien väliin.


Viikonloppuna pääsin vihdoin uimaan

Asumisenohjaaja kävi perjantaina aamulla. Juteltiin vaan. Lähdin uimaan valmentajan antamia eri treenejä sekaisin. Tuntui aika hyvältä päästä uimaan viikon tauon jälkeen. Uin 1000 metriä matkaa yhtäkyytiä käännöksillä. Otin selkää ja rintaa kevyesti, ja harjoittelin selän lähtöjä. Treenistä jäi positiivinen mieli - hyvä, että päätin jatkaa urheilua. 

Lauantaina kuljin bussilla treeneihin Ylöjärvelle. Ehdin ajoissa paikalle. Valmentaja teki minulle lihaskuntoa jumipaikkoihin. Ei haitannut, et jäi sen takia alkuverra mulla uimatta. Uin 50 metriset selän, rinnan ja vaparin harjoitukset sekä 200 metriset selän ja vaparin loppuun. 
Äiti tuli mun luo auttamaan kodin siivouksessa ja jäi yöksi. Touhuttiin ja järjesteltiin tavaroita.

Unohdin lauantaina pesuaineet uimahallille. Sunnuntaina menin uudelleen Ylöjärvelle. Olisin hakenut unohtuneet pesuaineet, mutta niitä ei löytynyt. 
Lähdin Pyynikille uimaan. Pystyin uimaan ja toisella radalla harjoittelemaan lähtöjä, kun oli pikkuköysi edessä. Uin 2125 metriä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti