Talven viimeiset alppihiihtotreenit

Kolmipäiväisen leirin jälkeen oli vielä talven viimeiset alppihiihtotreenit Mustavuoressa. Tammikuusta lähtien jännitettiin sitä, jatkuuko laskettelukausi maaliskuun loppuun asti. Talven säät olivat onneksi suotuisat. Lunta riitti erinomaisesti ennakkotiedoissa luvatuilla kuudelle harjoituskerralle.

Pujottelu on ennen kaikkea tekniikkalaji. Teknisten valmiuksien harjoittelu vie paljon aikaa, eikä tekniikkaharjoitteita voi tehdä liikaa. Harjoittelussa on tärkeä tehdä toistoja.

Myös hyvä tasapaino on tärkeä. Kun laskija pystyy pitämään tasapainoa, hän pystyy paremmin palauttamaan asentonsa radan muuttuessa. Lajinomainen tasapaino kehittyy lasketellessa. 

Viimeisellä treenikerralla olikin monenlaisia tasapainoharjoituksia ja kanttaamista. Niitä harjoiteltiin laskien ilman rataa. Ensin laskettiin kolme erilaista harjoitusta perherinteessä. Sen jälkeen jatkettiin vielä muutama harjoitus Mustavuori Original rinteessä. Lopuksi oli vapaata laskua sauvojen kanssa.

  • vasemmalle mennessä laskettiin vasen käsi alhaalla, oikea käsi ylhäällä - oikealle mentäessä vuorostaan oikea käsi alhaalla ja vasen ylhäällä
  • oikealle mennessä oikea käsi edessä, vasen lantiolla - vasemmalle mennessä vasen käsi edessä, oikea lantiolla
  • molemmat kädet polvissa ilman sauvoja
  • kädet olkapäillä ilman sauvoja
  • kädet lantiolla ilman sauvoja

Alppihiihto sekä harrastuksena että kilpatasolla edellyttää taitoa ja rohkeutta.

- Rohkeutta löytyi taas tosi paljon. Rinteet olivat jäiset, mutta pysyin pystyssä. Mentiin vartalonkiertoa vasemman puoleisessa rinteessä. Vartalonkierto ja kädet polvissa oli mun ehdottamia harjoituksia. Sain idean leiriltä. Juttelin valmentajan kaa. Hän ehdotti, kun kuuli, mitä oltiin leirillä tehty, et mennään ne ekana. 

Urheilija lisää ymmärrystä taidoistaan ja itsestään urheilijana jokaisessa harjoituksessa. Valmentajalla, joukkueella, kodilla ja ystävillä on vaikutusta urheilijana kehittymisessä.

- Treenaaminen slalomseurassa on tuntunut hyvältä. Valmentaja oli mukava, ja katsoi, mitä ollaan opittu. Valmentaja sanoi mulle, et mul oli hyvä lasketteluasento ja vauhti oli reipasta. Lasketteluasento oli parantunut todella loistavasti. Olen saanut sukset vähäsen kantilleen. Saanut paljon uusia vinkkejä sieltäkin itsekseen lasketteluun. 

Harjoituskausi on tältä talvelta päättynyt. Millaiset suunnitelmat Tinjalla on jatkosta?

- Himoksen kisoja odotellessa. Toivon, et tulos paranee tällä kertaa alppihiihdon kisoissa.

- Jatkan tietysti alppihiihtoakin ensi talvena. Alppihiihdon treenit olivat loistavia. Ensi talvena on joka viikko maanantaisin alppihiihdon treenit Mustavuoressa.

Ryhmään mahtuu myös uusia innokkaita urheilijoita. Jos on perustaidot alppihiihdossa ja halu kehittyä, niin rohkeasti talven tullen mukaan!

- Laskettelu kannattaa aloittaa lastenrinteessä, että saa rohkeutta. Hiihdonopettajan tunneilla oppii, mitä pitää tehdä rinteissä, rohkaisee Tinja niitä, jotka pohtivat alppihiihtoharrastuksen aloittamista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti