Aktiivinen viikko takana

Special Olympics uintileirin jälkeen oli päivän huilitauko uimisesta. Matkassa ollut valmentaja suositteli TaTU:n parakilpauimareille uimista kuusi kertaa viikossa. Tällä viikolla uintia oli neljänä päivänä. Aurinkoinen sää on kuitenkin houkutellut taas pyöräilemään työmatkoja.

Maanantai 15.8.

Uusi treeniviikko alkoi aamupyöräilyllä töihin. Olen työtoiminnassa kaupassa. Työpäivään kuului pullohuoneessa tölkkien ja muovipullojen laitto koneen säilöihin, palpa-laatikoiden kokoaminen, ser-elektroniikan lajittelu, käsidesien täyttö, ostoskoriin haku ja vienti kassoilta, ostoskärryjen vienti oikeaan paikkaan, taukotilan kahvikoneen puhdistus, hyllytyksessä auttaminen.  

Aamulenkki töihin teki hyvää. Seuraan aktiivisuusrannekkeella liikkumista ja sydämen sykettä. Aamulla rannekkeen sykkeen bpm oli pysähdyksissä. Iltapäivällä aktiivisuusranneke toimi. Ajoin pikkulenkin Pyynikin harjulle ja otin kuvia. Luonto oli rauhaisa. 

Olin menossa Iltikselle. Iltalinja on kehitysvammaisten nuorten kohtaamispaikka, jossa voi saada uusia kavereita, pelailla, osallistua retkiin. Tein ohjaajien ja kavereiden kaa kävelylenkin Vapriikin ohi Tallipihalle sekä Näsinpuistoon renkaan heittoon. Meitä oli matkassa viisi kävijää ja kaksi ohjaajaa. Tulin renkaanheitossa neljänneksi. 

Ajoin iltalenkin kaupan kautta kotiin. 


Tiistai 16.8

Aamu alkoi taas pyörälenkillä töihin. 

Iltapäivällä pyöräilin töistä Kalevan uimahallille, jossa me TaTU:n neljä parakilpauimaria treenataan omatoimisesti. Aloitettiin alkuvenyttelyllä pihalla ja sit siirryttiin uimaan.

Tiistaina tehtiin leirillä ollut treeni alkuun. Leirillä treenattiin 25 metrin altaassa. Nyt keskityttiin aina siihen, miten ne uidaan. Tehtiin aina yksi osio treenistä ja mietittiin, miten ne mennään 50 metrin altaassa. Meitä oli kolme uimassa. Minä ja yksi uintikaveri mentiin ohjelman mukaan, ja toinen kaveri ui itse soveltaen. Hyvin sujui. Oli hauskaa kavereiden kaa uida yhdessä.

Aktiivisuusranneke pysähtyi kaks kertaa: ensin 950 metrin ja sitten 350 metrin jälkeen. Piti aina uudestaan käynnistää uima-allas kohta. Minä uin myös selän potkuja, jolloin tuli yhteensä 2850 metriä. 


Keskiviikko 17.8

Iltapäivällä suuntasin työpäivän jälkeen kohti Kalevan uimahallia uimaan 25 metrin altaassa. Harjoittelin käännöksiä. Käännökset ovat tärkeitä kisoissa, niin harjoittelin niitä varten. Käännökset onnistuivat hyvin. Sekauintimatkaa tuli uitua 1975 metriä.

Olin iloisella mielellä harjoitusten jälkeen. Kävelin kotiin ihanassa iltasäässä. 


Torstai 18.8

Iltapäivällä oli taas vuorossa uintia kotihallilla. Kaikki parakilpauimarit olivat paikalla. Oli kiva iltapäivä treenikavereiden kanssa. Kaks meistä teki leirillä olleen treenin kokonaan. Yksi ui rauhallisesti, koska oli ollut kipeänä ja yks teki omaa treeniä. 

Kun muut lopetti, minä jäin vielä uimaan 700 metriä loppuverraa. Halusin jäädä uimaan, kun ulkona jyrähti ukkonen ja satoi kaatamalla. Käytin räpylöitä ja lättäreitä kovemman vauhdin saamiseksi. Sit uin ilman välineitä.

Aktiivisuusranneke pysähtyi taas kesken uimisen. Nyt se pysähtyi 1350 metrin jälkeen ja käynnistin sen uudelleen. Uin vielä 1650 metriä eli yhteensä 3000 metriä

Kävelin hallilta kotiin. Kiva vesitihku tuli päälle. Se nauratti, ja sain hymyn naamalle. 


Perjantai 19.8

Teen neljästi viikossa hommia Tesoman liikekeskus Westerissä. Mulla on perjantait vapaana töistä. Aamulla oli asumisen ohjaaja käymässä. Asumisen ohjaaja auttaa, ohjaa ja neuvoo omassa kodissa asuvaa kehitysvammaista arkeen liittyvissä asioissa ja auttaa uusiin paikkoihin löytämisessä. 

Aamupäivällä pyöräilin Kalevan uimahallille. Kävin jo aamupäivällä uimassa, koska se piristää mieltä. Uin 1575 metriä. Treenasin käännöksiä ja uin matkaa 25 metrin altaalla. Aamupäivällä oli ihanan rauhallista. Sain yksin uida radalla. 

Pyöräilin kotiin hallilta valmistautumaan viikonlopun keilailuleiriin. Tällä viikolla olen pyöräillyt melkein 60 kilometriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti