Special Olympics keilailuleirillä

Special Olympic keilailuleiri pidettiin tänä viikonloppuna Tampereella. Tinja ilmoittautui mukaan leirille, koska halusi pitkästä aikaa kokeilla keilaamista. Leireiltä aloittelijakin saa hyvät opit harrastuksen jatkamiseksi.

Perjantai 19.8.

Iltapäivällä pyöräilin keilahallille. Perjantaina leirillä otettiin kevyesti ja kaadettiin keiloja.  

Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi keilannut isän kanssa. Silloin heilautin palloa ennen radalle vierimistä. Sain valmentajilta neuvot, miten keilapalloa pidetään oikein: oikealla kädellä pidetään pallo peukalo ylös päin ja käsi on pallon alla. Sitten alkoi sujua. Sain pari kaatoa. Tuntui, että hyvin meni. Harjoitus tekee mestarin. 


Lauantai 20.8.

Pyöräilin keilahallille taas aamulla. Treenit alkoivat lämmittelyllä, niin kuin aina. Lämmittelyssä heitetään rauhallisesti harjoitusheittoja. 

Tänään oli erilaisia tehtäviä radoilla aamu- ja iltapäivällä. Radalla oli lattiassa mustalla tehtyjä keilakuvia. Lattialla oli myös kaks teippiä. Toinen oli keilakuvan vasemmalla puolella ja toinen oikealla puolella. Ensin piti heittää vasemman teipin yli, että pallo pomppaa siitä. Sitten oikean teipin yli, teippien välistä, teipin ja keilakuvan välistä, kaataa punainen keila ja viimeisenä vielä ei osua punaiseen. 

Iltapäivällä eri tehtävät radoilla jatkuivat. Pitkä teippi oli siinä, mistä piti tähdätä keskelle, reunateipin ja keilakuvan välistä, heittää lujaa, heittää hiljaa ja samat tehtävät kuin aamulla. 

Tehtävät vaati keskittymistä. Osa tehtävistä oli vaikeita. Vaikeaa oli, kun ei saanut osua punaiseen keilaan ja myös hyppyriteipit olivat vaikeita. Hyvää se teki aivoille. Onnistuin muutaman kerran heiluttamaan palloa, et menee keskelle. Punaisen keilan kaataminen oli helppoa. Helppoa oli myös heittää teippien ja keskikeilakuvan välistä. 

Perjantaina keilasin numero 8 pallolla. Minulle tuli vesirakkula pallon peukaloreiästä, joka hiersi. Peukalo ei mennyt kunnolla reikään siinä pallossa, niin vaihdettiin pallo lauantaina. Sain 10-numeroisen pallon, että peukalo mahtui reikään. Keilasin sillä koko päivän. Pyöräilin päivällisen jälkeen kotiin, kun muut lähtivät majapaikkaan. 


Sunnuntai 21.8.

Tänään oli neljä harjoitusheittoa ennen leikkimielistä keilakisaa. Kisasin mukana, ja sain kaadettua keiloja. Sain keilapallolle mikrokuituliinan. Liinaa käytetään pallon pyyhkimiseen ennen sen heittämistä, ettei pallo ole liukas. 

Leiri loppui päätökseen ja lounaaseen. Oli ihan mukava kokeilla keilausta pitkästä aikaa. Keilaaminen ja eri tehtävien tekeminen oli kivaa. Erityisesti kivaa oli punaiseen keilaan osuminen. Käyn jatkossa keilaamassa vapaa-ajalla kaverin tai perheen kanssa. Hyödynnän oppeja siinä. 

Pyöräilin keilailun jälkeen suoraan Kalevan uimakeskukselle. Oli vielä voimaa ja mieli pirteä, niin halusin leirin jälkeen mennä uimaan. Uin osan edellisen viikonlopun leiriltä saadusta treenistä. Tein verravauhdilla treenit 50 metrin altaalla, ja taas mietin 25 metrin uimista, miten matka lasketaan oikein pidemmälle radalle. Menin lisäksi sekaria. Hyvin sujui. Uin yhteensä 1700 metriä.

Venyttelin vielä tunnin altaan reunalla. Erilainen viikonloppu tuntui todella ihanalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti