Potkua syksyn treeneihin monilajileiriltä

Loman jälkeisen viikon kohokohta oli viikonlopun Special Olympics leiri Pajulahdessa. Ennen sitä oli monta pyöräilyhetkeä ja hieman uintiakin.

Pyörällä on helppo liikkua

Maanantaina 10.8.

Viikon aluksi vuorossa oli iltalenkki työpäivän jälkeen kirjastolle ja kauppaan. Kirjastossa katselin oliko uusia kirjoja, mitä voisin lukea. Lainasin kirjoja, joista voisin tykätä ja lukea iltaisin. Iltalenkki piristi mukavasti. 

Tiistaina 9.8. 

Pyöräilin töihin aamulla. 12,67 kilometriä on mukava aamulenkki. Työpäivän jälkeen pyöräily suuntautui suoraan Kalevan uintikeskukselle. 

Treenattiin TaTU:n porukalla uintivälineillä 5×100 metriä vaparia ja selkää. Lättäreillä ja räpylöillä saatiin kovemmat vauhdit käsiin ja jalkoihin. Otettiin myös starttihyppyjä ja mentiin kylkipotkuja sekä käsivetoja. Starttihypyissä tarvitaan voimaa enemmän jalkoihin. 

Uinnin jälkeen oli vielä lyhyt iltapyöräily kotipihaan. 

Keskiviikkona 10.8 

Aamu alkoi taas pyöräilyllä töihin. Iltapäivällä kotiinpäin pyöräillessä tuli kolari suojatiellä vastaantulevan pyöräilevän pojan kanssa. Onneksi kumpaankaan ei sattunut pahasti. Sain pintanaarmun oikeaan jalkaan. Jouduin pysähtymään useamman kerran, kun pyörän takarenkaan lokasuoja oli huonosti ja sitä piti aina hieman kääntää. 

Torstaina 11.8 

Työpäivän jälkeen tuli tehtyä kävellen pikkulenkki keskustassa. Kävin vaihtamassa kisauikkarin. Kesällä ostetusta FINA-hyväksytystä uimapuvusta alkoi irrota FINA-merkki, sen takia sain vaihtaa sen uuteen. Vaaleanpunaisia uusia pukuja oli tullut vasta nyt.

Viikonloppu monilajileirillä



Perjantaina alkoi syksyn Special Olympics monilajileiri. Illalla tuli uitua 1625 metriä. Oli rankat treenit aloitusuinneille. Mentiin vaparia, rintaa ja selkää ja katsottiin, pysyykö kunto. Tuli tunne, että kuntoni ei ollut huonontunut, vaan oli parantunut kesällä treenatessa.

Lauantaina oli kahdet lajitreenit. Päivän uinneissa mentiin kovaa ilman apuvälineitä ja apuvälineiden kanssa.

Aamulla uitiin alkuverraa 300 metriä. Sitten mentiin 8x25 vaparia, potkuja ja omavalintaista. Menin selkää. Halusin keskittyä vartalon kiertoon. Lisäksi uitiin potkuja 6×50. Matkana tuli uitua 1950 metriä. 

Iltapäivällä tuli uitua 2925 metriä. Olin menossa lättäreillä ja pullarilla käsivetoja, kun uintikaveri osui vahingossa omalla lättärillään mua oikean silmän yläpuolelle. Vähän sattui ja päässä huimasi jonkun verran. Nousin huilaaman reunalle, ja sit jatkoin, kun rauhoituin ja sain itkun hillittyä. Kaikki oli hyvin, ja valmentajat rauhoittelivat, ettei ole hätää. Ei tullut verta eikä naarmua, mustelma vaan.

Jatkoin treenin tekoa, mutta osa treenistä jäi tekemättä, kun aika loppui kesken. Uintitreenin ohjelma oli kirjattu taululle. En saanut aina selvää, mitä piti mitenkin mennä. Välillä piti kysyä valmentajilta, mitä esimerkiksi sulkujen edessä oleva juttu tarkoitti.


Illalla päästiin vielä seikkailupuistoon kiipeilemään. Seikkailupuistossa saatiin kypärät päähän ja kiipeilyvaljaat vaijerien kanssa vartalolle. Päästiin ohjeistuksien ja neuvojen kanssa menemään radoilla. Aina piti seurata vihreitä merkkejä ja siihen suuntaan laittaa vaijerien sivuilla olevat koukkupainot. 

Menin helpolla radalla, jossa uskalsin tehdä kaikki. Se oli uusi kokemus, ja tuntui todella mukavalta. Pystyin keskittymään tasapainooni. Liikkuminen ja tasapainoharjoitukset radoilla oli kivoja. Myös liuku joissakin kohdissa oli kivaa, kun ei pelottanut.

Sunnuntaina uitiin vielä kerran. Mentiin 500 metriä alkuverraa. Sitten oli 10×25 omavalintaista lajia kovaa puoliväliin allasta ja loppu mentiin löysää. Sama mentiin potkuilla laudan kanssa. Loppuverrana oli hauska 650 metriä. Matkaa tuli uitua 1900 metriä.

Leiri oli kaiken kaikkiaan todella hyvä ja mukava. Valmentajat sanoivat, että olivat tyytyväisiä, et olin mukana ja jaksoin uida koviakin leirillä. Mukana ollut TaTU:n parauimareiden kilpauintiryhmän valmentaja huomasi rintauintini potkut ja sanoi, että hyvältä näyttää ja tekniikka oli kohdillaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti