Temppu, taito ja tasapaino -leirillä Pajulahdessa

Viikonloppuna olin Special Olympicsin järjestämällä Temppu, taito ja tasapaino -leirillä Pajulahdessa.

”Leirillä harjoitellaan monipuolisesti urheilijan taitoja, tasapainoa ja muita tärkeitä ominaisuuksia, jotta sinusta tulisi vielä parempi urheilija. Leirillä ei harjoitella suoraan mitään tiettyä lajia, vaan tehdään kaikkien lajien urheilijoille sopivia harjoitteita.

Huonokuuloisuus heikentää tasapainoa. Halusin leirille, koska tarvitsen tasapainoa talvella laskettelutreeneissä. Tasapainoa tarvitaan käännöksiin ja yhdellä jalalla lasketteluun. 

Leirillä oli urheilijoita muun muassa taitoluistelusta, rytmisestä voimistelusta, koripallosta, uinnista ja jalkapallosta. Vanhojen kavereiden näkeminen piristi. Tapasin uusiakin kavereita. Oli myös kaksi uutta valmentajaa. Valmentajat olivat mukavia.

Meidät jaettiin neljään ryhmään. Minun ryhmässä oli yhdeksän urheilijaa. 

Paljon erilaisia harjoituksia

Ryhmässä tehtiin kaikki valmentajien neuvoja kuunnellen. Leirillä harjoiteltiin ulkona temppuradalla erilaisia juttuja: pölkyn pyöritystä, kahvakuulan vetämistä, köyden päällä kävelyä, sixsax juoksua, jossa kädellä piti koskettaa tötteröitä, tasajalkahyppyjä viivojen päällä, kivillä rinnalta ylös nostoa käsillä, köydellä ylös rinnettä nousua. 

Sisähallissa harjoiteltiin myös. Mentiin keppien yli niin, että keppi kantapään alla hieroo jalkapohjat. Sitten laitettiin kaveri liikkumaan. Keppiä liikuteltiin kaverin edessä ja katsottiin mihin päin kaveri onnistuu väistämään. Se sujui hyvin. Onnistuttiin parin kanssa molemmat väistämään.

Lopuksi tasapainoteltiin keppien päällä. Aluksi keppien päällä tasapainottelu oli erityisen haastavaa. En meinannut löytää asentoa. Sitten se löytyi.

Illalla oli venyttelyä, lihaskuntoa ja discoilua tanssistudiossa. Se oli hauskanpitoa kavereiden kanssa. Kavereiden kaa juteltiin, naurettiin ja tanssittiin biisien tahtiin. Kiva iltaohjelma! 

Sunnuntaina oltiin vielä ulkona. Alkuun venyteltiin. Kuntopiirissä oli erilaisia venytyksiä ja rentoutusta patjojen päällä. Se oli erilainen päivä. Hymyilytti, kun tuli uusia vinkkejä venytyksiin. Oli kivaa tehdä uusia liikkeitä. Ne ei ollut vaikeita.

Lopuksi saatiin harjoitusvihko, jossa on kotiin tekemistä ja hyviä ohjeita kotona venyttelyyn. Kotona pystyy tekemään kuntopiiriohjelman ja seinää vasten punnerrukset. Harjoitukset auttavat urheilijaa venyttelemään sekä pitämään kuntoa yllä. Ne on hyväksi uimarillekin.

Tykkään urheilla muutenkin vapaa-ajalla. Pidän pari lepopäivää viikossa. Lepopäivät ovat tärkeitä, ja unirytmistä huolehtiminen.

Uudestaan!

Mukava leiri oli. Mukavinta oli uusien tehtävien teko temppuradalla. Erityisesti hauskaa oli narusta kiinnipitäminen ja nousu rinnettä ylös.

Haluan uudestaan samanlaiselle leirille. Leiriltä sai hyviä neuvoja lasketteluun ja venytyksiin. Sain harjoituksia tasapainoliikkeisiin. Oli kivaa. 

Tykkään käydä Special Olympicsin leireillä, koska saan omatoimitreeneihin vinkkejä siitä, missä pitää jotain hioa ja saan uusia kavereita. Toivon, että pääsen Special Olympics kilpailuihin ulkomaille, kun olen treenannut yksin, porukassa ja perheen kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti