Lomaviikon päiväkirja

Lomalla oli kiva puuhailla koirien kanssa. Enimmäkseen oli lomaa myös urheilusta. Yöunet ovat olleet 7-9 tuntia. Aamuheräämiset ja ylösnousu ovat olleet vaikeita. Viikonloppuna herätykset onnistuivat.

Maanantai 1.8

Kävin koirien kanssa lenkillä aamupäivällä. Tehtiin melko pitkä lenkki tien toisella puolella, jossa on hevospolku. Tuli käveltyä 2,59 km. Olin niiden kanssa takapihalla ja heittelin vanhaa pesäpalloa.

Illalla olin apuna saunan lämmityspuuhissa.


Tiistai 2.8

Kävin pienellä lenkillä koirien kanssa alkuiltapäivästä. Sää suosi alkuun ulkoilua. Rannassa olin pari tuntia ja ihmeteltiin luontoa, ennen kuin alkoi jyristä. Juoksin sisälle, ja koirat tuli perässä.

Olin loppupäivän sisällä, kun ulkona satoi. Olin koirien kanssa alakerrassa, rapsutin niitä ja tyhjensin astianpesukoneen. Koirat ihmetteli, mitä mä touhuan. Ylhäällä väritin ja korjailin piirustuksiani.


Keskiviikko 3.8

Olin ulkona Vertti-koiran kanssa. Leikin koiran kanssa pallolla. Venyttelin sisällä: tein omatoimiset venyttelyt.

Kävin illalla pari tuntia mustikoita poimimassa isän kanssa metsässä. Sitten kannoin vesisankoja saunaan, saunailta oli tiedossa. 

Isän kanssa käytin koirat lyhyellä iltalenkillä.

Torstai 4.8

Käytin koirat lenkillä aamupäivällä. Itsekin sain lenkeillä samalla. Ehdotin isälle kuntosalilla käyntiä. Halusin saada ideoita, mitä salilla voi tehdä. 

Illalla suuntasin isän kanssa Juankosken kuntosalille pariksi tunniksi. Isä neuvoi, mitä tehdä ja ohjeisti laitteilla. Tein ojentajilla käsiin voimaa ja vatsalihasliikeitä 8-10 kpl. Nostin myös painoilla, juoksin juoksupyörässä ja tein soutulaiteessa soutuliikettä. Käsiin tein vielä alasmenevällä tangolla treeniä ja sitten tehtiin kyykkyhyppyjä keppillä.

Jaloissa ja käsissä sekä vatsassa tuntui salilla käynnin jälkeen.


Perjantai 5.8

Pesin mattoja isän kanssa mattopesupaikalla. Käytiin kaupassa. Tein mustiķkapiirakkaa itse poimituista mustikoista, ja käytin koirat lenkillä. 

Illalla pääsin saunaan ja pulahtamaan järveen. Vesi oli viileää.


Viikonloppu

Lauantaina oltiin sedän synttäreitä juhlimassa. Erityisen kivaa oli, kun näin sukulaisia ja serkkujen lapset. Sain jutella kaikkien kanssa ja vaihdettiin kuulumisia. Sit piti olla lohduttamassa serkun tytärtä, joka oli pihalla kaatunut juostessa, ja saanut polvet verille. 

Juhlissa oli myös ohjelmaa: soittoa, tanssiesitys ja puheita. Oli kiva päivä. Illalla väsytti, kun päästiin kotiin.

Sunnuntaina oltiin pihalla poimimassa viinimarjoja syksyä varten, ja veljen kanssa käytin koirat lenkillä. 

Nyt loma on ohi ja suunta kohti Tamperetta alkoi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti