Aina jotain ehtii tehdä



Maanantaina kävin vapputorilla katsomassa tunnelmaa. Siellä oli lähinnä erilaisia kojuja ja vappupalloja. En ostannut mitään, katselin vaan. Lapsilla tuntui olevan hauskaa pomppupaikoissa. 

Muuten vietin vappua katsomalla elokuvaa, syöden munkkia ja juoden simaa. Ruuaksi oli nakit ja perunasalaatti.

Taas myöhässä

Tiistaina nukuin pommiin, vaikka herätykset olivat soimassa klo 6. Herätyskellot eivät soineet, kun olin laittanut ne väärälle päivälle. Tuli kiire lähteä. En ollut katsonut säätiedotusta olleenkaan, joten laitoin väärät kengät ja takin. Oli pakko mennä, etten myöhästyisi. Olin jo menossa, kun muistin kuulokkeet. Hain ne ja kiirehdin bussiin. Uimarin korvatulpat unohtuivat.

Ehdin töihin 17 min myöhässä. Piti tehdä työvuoron loppupäästä sen verran enemmän. Ehdin silti hyvin kaupan kautta kotiin vaihtamaan kengät sekä takin. Jätin samalla eväitä jääkaappiin. Otin korvatulpat mukaan ja eikun hallille. Sain saattajalipun uimahallin pukkariin, et pääsin kuntosalille. 

Salilta uinnin kautta Iltikselle

Olin kuntosalilla tunnin. Treenit tuntuivat rankalta, mutta niin pitikin, että voimat kasvavat. Tein jalkaprässissä 126 kilon painolevyillä ja muuten saman ohjelman kuin viime viikolla. Sit lähdin uimaan. 

Harjoittelin 25 metrin altaassa kisalajit. Lajit menivät hyvin. Uitua tuli 1700 metriä. Uinti piristi mieltäni ja sain ajateltua loppuviikon suunnitelmat. 

Kuva: Wikimedia Commons

Lähdin käymään Iiltiksellä hakemassa mokkapala-astiani. Siellä oltiin jo sulkemassa paikkaa, kun menin. Ehdin jutella ohjaajien kanssa. Kotimatka sujui kaverin kanssa ratikalla, ja kävelin loppumatkan. Pieni iltalenkki piristi mukavasti. Pakkailin vielä keskiviikon treenikamat ja tein salaatin valmiiksi.

Salilla ja uimassa

Keskiviikkona menin salille ennen työvuoron alkua. Olin kuntosalilla tunnin, ja tein saman tutun ohjelman. Jalkaprässissä nousi 135 kilon painolevyt. Treeni tuntui käsissä ja jaloissa.

Työpäivän jälkeen suuntasin uimahallille parakilparyhmän treeneihin. Treeneissä uitiin vaparin potkut. Ensin oli vasemmassa jalassa räpylä ja oikea pysyy paikallaan. Sit räpylä vaihdettiin oikeaan jalkaan. Mentiin sama vielä rinnan potkuilla. 

Minä uin myös niin, etten potki olleenkaan vaan meen rinnan käsivedoilla. Sain ohjeen, että pitää muistaa kovemmat käsivedot. Kaveri laittoi räpylät jalkaan ja ui rinnan niiden kanssa samalla, kun minä menin pelkillä käsivedoilla. Niin tuli uitua yhteensä 1500 metriä. 

Venyttelyä ja peli-ilta

Torstaina venyttelin töiden jälkeen kotona. Muistelin videoilta katsomiani ohjeita siitä, mitä vois tehdä. Hyvin ne meni, kun keskityin. Venyttelin tunnin.

Kaadoin vahingossa kahvikupin palapelin päälle, niin suretti. Olin laittanut kahvikupin palapelin alustalle tyhjään kohtaan, vaikka olis pitänyt laittaa ruokapöydälle. Ottaessani kuppia ylös, se kaatui. Kahvi kasteli palat, ja ne menivät pilalle.

Kuva: Pinnball Union

Illalla mentiin Nekalaan pelamaan pinnballia ja muita pelejä. Ne on konepelejä, jossa palloa yritetään ja yritetään saada pysymään kentällä. Pelasin montaa eri peliä. Se oli hauskaa. Hyvin ne sujuivat, vaikka en ollut ennen niitä pelannut. 

Uintia ja Hämpit

Perjantaina asumisen ohjaaja kävi aamusta. Juteltiin siitä, miten on viikko mennyt, ja hän tarkisti jääkaapin. Lähdin sit reippaasti kävelemään Kalevan uintikeskukselle. Uin 50 metrin altaassa 2500 metriä. Kävin kisalajit läpi, kaikki mitä on sovittu valmentajan kanssa. 

Tein kotona perunamuusin ohjeen mukaan ja söin sen jauhelihakastikkeen kanssa. Kävin sen jälkeen nopeasti Olkkarissa ja sieltä kaverin kanssa Tampereen Hämppien kokoukseen. Käytiin edellisen kokouksen asiat läpi, ei ollut uusia asioita. Hämppien kokoukset jatkuvat syksyllä.

Uintia ja salibandyä

Lauantaina ehdin ajoissa parakilparyhmän treeneihin. Uin itse jo 200 alkuverraa, kaverit uivat sen jälkeen. Otettiin pari starttihyppyä ja uitiin vaparia kovaa. Valmentaja tuli myöhässä. Tehtiin aiemmista treeneistä tutut ankkuri- ja työntötreenit. Sitten olikin kovaa vaparia sekä starttihypyllä että vedestä, ja sen jälkeen vielä 100 metriä rintaa. 

Uin 1050 metriä. Aktiivisuusranneke sammui jälleen kerran 575 metrin jälkeen. Laitoin sen uudestaan päälle, mutta alkutreenimatkaa ei näkynyt sovelluksessa. 

Tällä kertaa toimin uinnin jälkeen ripeästi. Ehdin käymään kotona, ennen kuin lähdin Kaupin centerille katsomaan kavereiden salibandypelejä. Tuli voittoja ja häviöitä. Mukavaa oli. Kun kävelin kotiin päin, sai kaveri kiinni valoissa. Käveltiin loppumatka yhdessä ja juteltiin kävellessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti