Ahkera treenaaja

Loppuviikosta uin joka päivä. Torstaina treenasin jo tuttuun tapaan kisalajit ja uin sekaria. Tekniikassa tein vuorostaan lättäreillä ja pullarilla rinnan ja selän käsivedot. Uin yhteensä 1950 metriä. Olin tyytyväinen ja kävelin kotiin. 

Perjantaina asumisenohjaaja tuli aamukäynnille, siivottiin ja juteltiin. Soitettiin yhdessä kuulokojehuoltoon, kun olin odottanut vastausta oikeasta kuulokojeestani, mutta sitä ei ollut tullut. Ei saatu vastausta soittoon, mutta Kuulokojehuollosta soitettiin takaisin ohjaajalleni. Kuulokoje oli valmis, ja pääsin hakemaan sen. 

Pyörällä paikasta toiseen

Lähdin pyöräilemään sairaalalle. Tuntui kivalta, kun pystyi taas kuuntelemaan molemmilla kojeilla. Paristokotelo oli korjattu ja se toimii nyt kunnolla.

Menin sairaalalta suoraan hallille ja uin 2100 metriä. Tein uudelleen keskiviikon treeniohjelman ja uin kisalajit läpi. Hyvin sujui kaikki lajit, vaikka 100 metrin vaparin, selän, perhosen ja rinnan uinnit ottivat koville. Olin väsynyt uinnin jälkeen.

Pyöräilin kotiin hakemaan bilevarusteet. Olin menossa Olkkariin vappubileisiin. Asusteisiin kuuluivat pinkki hiusperuukki ja naamari. Siellä oli jo tietovisa menossa, kun menin paikalle. Juteltiin ja pelasin yatsia kahden kaverin kanssa. Ei tullut yatsia, mut kaikki muut sain. Kiva ilta oli.

Kiire treeneihin

Lauantaina nukuin vähän pommiin. Tein aamupalaleivät ja lähdin ratikalle, kun bussille en enää ehtinyt. Vaihto keskustorilla onnistui, ja ehdin treeneihin vielä ennen valmentajaa. Ehdin uida vain 100 metriä alkuverraa. 

Treeneissä uitiin 5×50 metriä vaparia kovaa. Sama treeni tehtiin vaihtamalla lajia: uitiin rintaa kovaa toiseen päähän ja takaisin perhosta. Hyvin sujui. Valmentaja muistutti, että pitää tehdä perhosen potku kunnolla. 

Kesken 200 metrin selkäuinnin toinen korvatulppa putosi ja katosi eikä löytynyt. Se harmitti. Pyysin kassalla, että ottavat talteen, jos löytyy. Uin yhteensä 1150 metriä, vaikka ranneke näytti altaan mitan enemmän.

Uinnin jälkeen Olkkariin

Ennen lähtöä piti vielä sopia pitkän radan SM-uintikisojen lajit valmentajan kanssa. Kisat on kesäkuussa Porissa. Odotan jännityksellä kisoja. Uin kaikki lajit, joista on virallinen aika eli myös 50 m selän ja vaparin 100 metrin lisäksi sekä rinnan ja toivottavasti perhosen, jotka uin 50 metrisenä.

Bussia odottaessa en meinannut löytää bussikorttia, niin maksoin pankkikortin lähimaksulla. Luulin, et bussikortti oli piilossa, mutta se löytyi housujen taskusta. Olin laittanut sen taskuun, enkä muistanut enää. Onneksi löytyi.

Menin treeneistä suoraan lauantai-olkkariin. Pelasin biljardia tutun kaverin kanssa ennen kuin lähdin Ratinaan tapaamaan kaveriani ja hänen sijaisperheen siskoaan. Kävin samalla ostamassa vappuherkut ja uudet uimarin korvatulpat.   

Kovaa treeniä ja ahkerointia

Sunnuntaina kävelin uimahallille sekä kuntosalille että uimaan. Tällä kertaa pääsin helposti uimahallin pukkarin kautta menemään salille. Venyttelin alkuun. Treenatessa kuntopyöräilin ja tein jalkaprässissä alkuun sarjana 4×20. Jalkoihin tarvitaan potkuissa enemmän voimaa. Tänään nousi 126 kg - 136 kg painolevyt. Alkoi jaloissa tuntua enemmän. Join vettä ja huilasin ennen uudestaan tekemistä.

Uinnissa tarvitaan myös kovemmat käsivoimat. Tein hauisliikettä 8 kg käsipainoilla. Jaksoin ekan 3×15, sitte sain tehtyä vaan 3×12, kun alkoi tuntua lihaksissa kunnolla. 

Lopuksi tein tutut rintalihasliikkeet ja kävin vielä kerran jalkaprässissä, kun en keksinyt, mitä muuta olis voinut tehdä. 136 kg tuntui jo raskaalta. Lopuksi venyttelin kunnolla. Olo tuntui väsyneeltä ja rankalta, mutta siirryin silti uimaan 25 metrin altaaseen. Tein vähän kovempaa treeniä sielläkin. Perhosen uinti teki treeneistä kovaa. Kävin kisalajit läpi ja uin sekaria. 2050 metriä tuli uitua. 

Kävelin kaupalle ostamaan munkit ja aamupalatarvikkeita. Kotona laitoin pyykit pyörimään. Ruuan jälkeen aloin siivota keittiötä, vein roskat ja vaihdoin petivaatteet. Olin ahkera. Palkitsin itseni elokuvaa katsellessa simalla ja munkilla. Vappuaattoonkin kuuluu sima ja munkit. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti