Maaseudun rauhassa


Torstaina oli aika lähteä kohti Kuopiota ja matkustaa isän luokse maaseudun rauhaan pitkäksi viikonlopuksi. Matkustin bussilla. Matkalla neuloin kaulahuiviani ja kuuntelin musaa. Matka sujui hyvin. 

Isä oli vastassa. Käytiin matkalla kylässä. Koska kaikilla alkoi viikonloppu jo torstaina, haettiin pitsat, ja syötiin siellä kylässä. Minä valitsin kebab-pitsan, kun se kuulosti herkulliselta. Pitsassa oli kebabia, sipulia ja kebab-kastiketta. Pihalla oli pensaat, joita he eivät halunneet pitää. Mentiin ottamaan ne ylös, ja isä otti pensaat mukaan. Ne oli tarkoitus istuttaa isän kodin alarantaan. 

Illalla käytiin vielä kaupassa ja sain kahdet kengät etukäteissynttärilahjaksi. Sain uudet vaelluskengät ja vapaa-ajan tennarit. Molemmat kengät olivat hyvät.

Autoin kauppareissulla etsimään ruokia. Illalla katsottiin Paha paikka -sarjan viimeinen osa. En ole itse nähnyt sarjaa alusta, mutta loppuosa oli hyvä.

Pihahommia

Perjantaina autoin pihahommissa, kun oli suunnitteilla aitan rakennus. Isä antoi minulle hommia, mitä voisin tehdä. Metsästä piti raahata kuusenoksia pinoon juhannuskokkoa varten ja tuoreita oksia silppuriin. 
Juhannuskokon oksat kasattiin alasaunalle huussin viereen pinoon. Silputut oksanpalat heitellään myöhemmin kasvimaalle.

Pihahommien jälkeen käytin koirat lenkillä. Autoin myös saunan lämmitysvalmisteluissa ja ruuan teossa. Tein salaatin. Illalla pääsin saunaan ja järveen, niin sain viimeinkin talviturkin heitettyä. Vesi tuntui viileältä. Tein vaan pienen pulahduksen. 

Saunan jälkeen katsottiin leffa Yle Areenasta. Elokuvassa joku tv-juontaja otettiin panttivangiksi. Isä auttoi vielä puhelimen kanssa. Kuulokemikrofoni ei mahtunut uuden suojakuoren reiästä paikalleen. Tarvitsen mikrofonin, että voin puhua ja kuulla paremmin puhelimessa. Isä isonsi reikää, että mikrofoni mahtui paikalleen.


Lauantaina pihahommat jatkuivat, samoja töitä kuin perjantaina. Oli lämmin sää. Jatkoin oksien silpomista. 

Hommien jälkeen vain toinen koira lähti lenkille mun kanssa. Toinen oli laiskuri eikä jaksanut lähteä. Käveltiin tien päähän ja takaisin, koska hevospolulla ylityspaikka oli veden alla. 

Autoin taas ruuan teossa. Tein salaatin. Se sujui hyvin. Koska oli ihana ilta, syötiin alahuvilalla, mutta huvilan sisällä. Päivällä syötiin terassilla. Se oli mukavaa.

Ulkona ennen kotimatkaa

Sunnuntaina olin apuna mittaushommassa, et saatiin tolpat paikoilleen. Pidin mittanauhaa paikallaan. Muuta ei vielä rakennettu, koska ensin tulee maan kaivuu ja sitten myöhemmin rakennustalkoot.

Isä halusi, että metsä raivataan oksista, joten raahasin taas oksia paikoilleen edellisen päivän pinoihin. Sitten käytin koirat lenkillä päätien toisella puolella tien päässä ja pakkailin loppuun. 

Kotimatkalla Tampereelle kuuntelin musaa, ja alkumatkasta neuloin huivia. Palasi iloisin mielin kotiin, koska seuraavalla viikolla palaan työarkeen. Reissu oli mukava. Erityisen kivaa oli, kun sain olla apuna pihahommissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti