Räpylä apuna


Sunnuntaina pidin lepoa urheilusta. Oli äitienpäivä, niin kävin iltapäivällä äidin luona kylässä. Vein tekemäni kakun, sillä halusin ilahduttaa äitiä. Tilattiin äidin kanssa panssarilasi uuteen kännykkääni.

Maanantaina oli taas arki ja pyöräilin töihin aamulla. Aikaa 14 kilometrin matkaan meni edelleen 1,5 tuntia. Töissä oli kiireistä, koska työkaveri oli kipeänä. Pullonpalautuskoneen puhdistus jäi tiistaille, mutta muuten tein hänenkin työt.

Työpäivän jälkeen pyöräilin Kalevaan uimaan lauantain treenin läpi. Sain tiedot valmentajalta, kun en päässyt lauantaina mukaan. Treenit sujui hyvin. Tekniikkaosuudessa piti mennä pelkillä potkuilla räpylä vasemmassa jalassa 4×50 metriä sekä delfaria, rintaa että vaparia. Muuten rintauinnissa piti keskittyä potkuihin ja selkäuinnissa käsivetoihin. 

Ensin salille…

Tiistaina menin työpäivän jälkeen salille ja uimaan kotihallille. Pyysin kassalta, että saan käyttää uimahallin pukkaria. Erityisuimarikortilla pääsee uimaan vain kerran päivässä. Jos käytän uimahallin pukkaria ja menenkin salille, enkä uimaan, menee päivän kerta siihen. Siksi pitää pyytää kassalta erikseen salirannekkeelle yhden kerran uinti, et pääsee uimahallin pukkarin kautta salille ja sit vielä myöhemmin uimaan. 

Olin salilla tunnin. Tein tällä kertaa pienemmillä painoilla, etteivät lihakset rasitu liikaa. Tekee hyvää treenata välillä kevyemmin. Jalkaprässissä käytin 45 kg painolevyjä, rintalihaslaitteissa ja käsipainoissa kolmea kiloa.

… ja sitten uimaan

Yritin päästä salin jälkeen takaisin uimahallin pukkariin, mutta ranneke ei päästänyt, vaikka olin pyytänyt kertalatauksen. Piti pyytää kassaa katsomaan. Sain taas saattajalipun, että pääsin menemään.

Uin vain eri lajeja, koska tekniikkaan tarvitaan välineet. Niitä ei ollut tällä kertaa mukana. Tunnin uintitreeneissä tuli matkaa 1850 metriä. 

Lähdin kävellen kotiin, ja kävin matkalla hakemassa panssarilasi-lähetyksen. Se oli toimitettu valitsemaani lähimpään noutopisteeseen.

Suunnitelmat muuttuvat

Keskiviikkona yritin mennä aamulla Tesomalle uimaan, mutta uimahalli oli suljettu. En ollut etukäteen katsonut netistä poikkeusaukioloaikoja, vaan menin normaalisti paikalle katsomaan. Harmitti.

Työvuoroni alkoi vasta klo 13.15, enkä voinut mennä vielä töihin. Enkä halunnut mennä kirjastoon, koska siellä ei ollut mitään tekemistä. Lähdin takaisin keskustaan ja kävin viemässä äidille lenkkarit. Halusin, että lenkkarit korjataan, koska niiden kangasosaan oli tullut reikiä. 

Äiti ei ollut paikalla. Jätin kengät, mutta piti pyytää äidin työkavereilta apua puhelimen panssarilasin kanssa. En itse osannut asentaa sitä, eikä äiti ollut auttamassa. Työkaverit auttoivat asentamaan lasin kännykkään. Saatiin lasi kunnolla paikoilleen. 

Räpylä jalassa

Pääsin töihin, ja illalla menin suoraan uimaan päivän treenin ja 300 metriä omavalintaista. Treenatessa oli taas vasemmassa jalassa räpylä. Uin sillä tavalla kaikkia lajeja. Vasen jalka on oikeaa jalkaa heikompi. Nyt sitä treenataan enemmän. Sen takia vasemmassa piti käyttää räpylää.

Ne olivat viikon viimeiset treenit. Uin 1950 metriä. Tällä viikolla ei ole enää treenejä, sillä lähtisin isälle pitkän viikonlopun viettoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti