Kotihommia

Maanantaina oli kodinhoitopäivä. Ennen sitä kävin äidin työpaikalla, kun piti hioa vasenta korvakappaletta, joka painoi korvaa. Korvaan sattui laitetta laittaessa. Äiti huomasi, että korvassa oli kuiva iho ja se oli rikki. Siksi korvakappaletta ei pystynyt kunnolla testaamaan. Se on nyt pois korvan paranemiseen ja korvakappaleen hiomiseen saakka. 


Kotiin päästyä yritin leipoa kääretortun. Se epäonnistui. Pohja oli jäähtynyt liian nopeasti, ja se meni rullatessa rikki. Rullaaminenkin meni väärin, ja leivinpaperi jäi väliin. Avasin rullan ja tein pappilan hätävaran äidin ohjeiden mukaan ja lopuista paloista keikkauskakun. Pappilan hätävara maistui herkulliselta.

Olin unohtanut ottaa pöytäliinan pois ennen kääretortun tekoa. Hilloa meni pöytäliinalle, ja se piti liottaa mustikkatahroista. Liottaminen onnistui hyvin.

Sitten vuorossa oli raivausta ja tavaroita oikeille paikoille laittamista. En ollut jaksanut viedä tavaroita käytön jälkeen paikoilleen. Raivasin videopuhelun aikana, niin äiti näki miten onnistuu ja katsoi, et teen sen mitä piti, enkä ala tehdä jotain muuta. Keräsin roskat lattialta ja vein pois. Tuli siistiä.

Siivoaminen jatkuu

Tiistaina oli työpäivän jälkeen asumisenohjaajan kotikäynti. Perjantaina olis pitkäperjantai, eikä olis käyntiä. Raivattiin jääkaappi ja heitettiin pois vanhoja ruokia, jotka oli homeessa. En ole katsonut jääkaappia joka päivä, niin kuin pitäisi. Jauhelihakastike, katkaravut ja mokkapalat oli jäänyt syömättä. 

Sain tiskikoneen pyörimään ja pyykit samalla. Ohjaaja imuroi lattiat ja tuuletettiin matot. Mukava lähteä reissuun, kun koti on siistinä.

Lähdin iltiksellä käymään. Oli paljon porukkaa. Kavereiden kanssa juteltiin vaan, ei muuta oikein ehditty. Juteltiin tulevasta Saariselän reissustani. Ohjaajilla oli paljon puuhaa kävijöiden kanssa. Siksi en voinutkaan tarjota mokkapaloja tänään. Laitoin ne pakkaseen säilöön seuraavaan kertaan saakka. 

Nyt vielä reissuun lähtevät tavarat kasaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti