Saariselän maisemissa


Maanantaina käytiin päivällä koirien kanssa kävelemässä Aurorapolulla ja ihastelemassa maisemia. Paistettiin makkarat Auroralla ja nähtiin kuukkeli. Kuukkeli on pohjoisessa asuva lintu. Otin valokuvia maisemista.  

Kävelylenkki teki hyvää, sai liikkua, et jalkoihin tuli voimaa. Piristyin selvästi kävelylenkillä. Vietiin sukset huoltoon sinne mennessä. Isä haki ne, kun palattiin mökille. Toiseen sukseen vaihdettiin monoside. Saatiin sukset kuntoon

Juotiin päiväkahvit ja jatkoin neulontatyöni tekoa. Alkumetreillä ollaan vielä, mutta hyvin se onnistuu.


Illalla käveltiin porukalla koirien kanssa Kaunispään huipulle. Kävin tornissa kavereiden kanssa. Tornista näkyi talviset maisemat. Siitä tuli viiden kilometrin lenkki. Päivän kahdella lenkillä kävelin yhteensä 9,71 kilometriä. Myöhemmin pelattiin 500, tulin toiseksi. 

Odotettu rinnepäivä

Tiistaina lähdin isän kanssa laskettelemaan. Huomasin, että passi oli jäänyt mökille, niin haettiin se ja lähdettiin uudestaan. Tarvitsin passin, koska saan eläkeläisalennuksen hissilipusta. Isä maksoi hissilipun. 

Saariselän rinteet olivat uudet kokeilla. Mentiin ensin yhdessä rinteet läpi. Minä olin kokeneempi laskettelija. Isä oli pitkästä aikaa rinteissä. Hän muisti aika hyvin lasketteluasennon, mutta piti muistuttaa käsien asennosta ja siitä, missä sauvojen kuului olla. Laskettiin helpot rinteet ensimmäisenä ja sit keskivaikeat. 


Laskettelin itse kolmesti keskivaikean rinteen ja menin edellä, kun itselläni oli nopeutta ja reippautta. Isä tuli välillä samat rinteet ja välillä meni eri rinteet. Rohkeutta löytyi, ja uskalsin lasketella nopeampaa rinteet alas. Tuolihissillä ylös nouseminen ei jännittänyt, eikä ankkurilla meno isän kanssa. 

En kaatunut kertaakaan, vaan löysin rohkeuden lasketella reippaammin. En pelännyt jäisiä kohtia, niin kuin muissa tämän talven laskettelukeskuksissa. Uskalsin mennä jäisenkin kohdan lasketellen.

Oikealla puolella rinteiden alaosassa oli pehmeää lunta, se oli huono asia. Ei meinannut saada lasketeltua niitä kunnolla. Vasemman puolen rinteet olivat paremmat ja hyvässä kunnossa. Niissä pystyi hyvin laskettelemaan. Rinne 13 eli kilparinne oli paras. Siinä sain lisää rohkeutta, nopeutta ja tarkkuutta lasketteluun.

Kolmen tunnin laskettelun jälkeen lähdettiin grillille syömään makkaraperunat. Käytiin vielä kaupassa ja mökillä laitoin vaatteeni pyykkikoneeseen pyörimään. 

Illalla saunan ja ruokailun jälkeen pelattiin taas 500, tulin kolmanneksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti