Joulun vietossa

Nautin parista lomapäivästä ja joulusta läheisten kanssa Pohjois-Savossa. Edessä oli perinteinen joulu yhdessä perheen kanssa.  


Ehdin torstaina töiden jälkeen ajoissa linja-autoasemalle odottamaan Onnibussia. Matka alkoi muutamaksi päiväksi isäni luokse. Ostin kahvin ja evästä mukaan. Matkalla kuuntelin äänikirjaa ja söin eväitä. Oli aika paljon matkustajia. Matka kesti neljä tuntia. Veljeni oli minua vastassa Kuopion Matkakeskuksella. Päästiin turvallisesti isän luo. Muutaman päivän miniloma alkoi. 

Kotona jännitti jo reissua edeltävänä päivänä joulun aloitus. Olin nukkunut huonosti. Perjantaina heräsin isän luona hyvillä mielin. Sain nukuttua paremmin. Lepo tekee hyvää urheilijalle. 

Jouluaskareet alkoivat ja tekemistä riitti. Porukka on iloisella mielellä. Käytin ensin veljeni kanssa koirat lenkillä tien päässä. Ulkona oli kylmää. Naapuritaloissa näkyi vähän joulua. 


Sisällä imuroin tornihuoneen, jossa nukun. Joulukuusi on koristeltu ja tehtiin jouluruokia. Olin apuna keittiössä. Pyörittelin veljeni kanssa lihapullia.

Oli myös lepoaikaa, jolloin neuloin mallineuletta ja luin kirjaa. Mallitilkku alkaa olla loppusuoralla.

Jouluaatton heräsin hyvin nukutun yön jälkeen. Lähdettiin joulukirkkoon. Näin joulukuusen ja seimessä Jeesus-vauvan. Se teki kirkosta jouluisen. Kirkon jälkeen pakkasin saunakassin ja lahjakassin illaksi aattoillan viettoon.

Syötiin myöhäinen lounas. Sen jälkeen porukka teki loput jouluruuat ja lämmittivät ala-saunan. Kävin saunassa ja avannossa. Se oli kylmää ja virkistävää. Vaihdoin siistit vaatteet illaksi. Veljeni otti minusta kuvan joulukuusen vieressä tonttulakki päässä.


Oli hyvää jouluruokaa tarjolla. Söin hyvin. Tykkään eniten kinkusta ja perunalaatikosta. Otin ruuan kanssa valkoviiniä. Oli myös herkullista jälkkäriä tarjolla, lakkapashaa sekä luumu-ja mustikkarahkaa. Valmentajan pyynnöstä en saa herkutella jouluna, koska sokerimakeiset eivät ole hyväksi urheilijalle. Vähän otin kuitenkin makeaa. 

Mukavin jouluperinne isän luona oli yhdessäolo ja lahjojen jakaminen. Joulupukki jakoi lahjat. Sain kivoja lahjoja, esim. hierontalaudan jaloille, uuden kerraston, kirjan ja muuta hyödyllistä. Kerrasto sopi hyvin päälleni. Se lämmittää ulkoillessa.

Sunnuntaina oli taas touhua ja vähän pakkailua. Kävin saunassa ja kaks kertaa nopeasti avannossa. Autoin pöydän kattamisessa, taittelin lautasliinoja. Illalla oli taas ruokaa tarjolla. Jaettiin loput lahjat niille, jotka tulivat vasta joulupäivänä. 


Kun on paljon porukkaa, oli kova hälinä ja puhe. Mul alkoi särkeä päätä, kun piti alkaa pelata uutta peliä. Alkoi olla jo myöhä. Aattona oli tullut valvottua pitkään. Väsytti jo liikaa, että meinasin nukahtaa sohvalle. Sain mennä jo nukkumaan, eikä ollut pakko pelata. 

Tapaninpäivänä käytin vielä veljeni kanssa koirat lenkillä. Sen jälkeen olin uudestaan ulkona ottamassa kuvia. Ulkoilun jälkeen pakkailin tavaroita kasseihin, sillä edessä oli kotiinlähtö ja töihin paluu kolmeksi päiväksi. 

Söin pikaruuan, jonka isä teki minulle. Sitten isä heitti minut Kuopioon, niin ehdin bussille ajoissa. Joululoma on ohi. Kotimatkalla pystyn lukemaan kirjaa ja välillä neulomaan mallitilkkua, kuunnellen äänikirjaa Runotyttö maineen polulla. Se rauhoittaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti