Joulutauolla talvilajien parissa

Joulun jälkeen oli vielä toinen viikko lepoa uintitreeneistä. Treenitauosta ja lahjaksi saaduista herkuista huolimatta oli mukava liikkua ulkona uimahalliin menoa odotellessa. Alppihiihtotreenit jäivät Tapaninpäivänä väliin, mutta omatoimiset treenit pitivät yllä tuntumaa rinteeseen.


Tiistaina oli paluu vähäksi aikaa arkeen. Työpäivä alkoi aamukahvitauolla. Oli vähän erilainen työpäivä.  Tein ekana pullohuoneen hommat. Sit autoin myymälässä kaurahiutalelavan viennissä varastosta myymälään, ja vein paperilavat lastauslaiturilta varastoon. 

Tulin kotiin suoraan töistä. Toin työpaikalta pukkarista loput lahjatavarani. Oli paljon makeisia. Tein vielä kotihommia, laitoin tiskikoneen ja pyykinpesukoneen päälle. Koneet pyörivät ja keräilin roskia lattioilta. Siistiin kotiin on kiva palata reissun jälkeen. 

Pieni liikunta saa palamaan arkeen. Aloin venytellä ja tehdä lihaskuntoa videoiden avulla. Liikkeet sujuivat hyvin. Osasin nyt paremmin liikkeet kuminauhan kanssa kuin aiemmin. Tein myös laskettelutreeneissä olleet venyttelyt. Ensi viikolla saa aloittaa jo kevyesti uimisen kahden viikon tauon jälkeen. 


Keskiviikkona aamulla ennen töihin lähtöä hain luistimet illaksi ja laskettelusukset torstaiksi valmiiksi varastosta eteiseen. Lähdin töihin iloisin mielin. Työpäivä oli taas kiireisempi, kun piti hakea ostoskärryjä ja -koreja paikoilleen. Tein pullohuoneen eri työtehtävät. Siistin hyllyjä ja hyllytin osan tavaroista. 

Työpäivän jälkeen menin kiireesti kotiin syömään ja lähdin uudestaan liikenteeseen. Menin tunniksi Sorsapuiston tekojääradalle. Tuntui kivalta päästä luistelemaan. Se aloittaisi talviharrastukset. Harjoittelin viimetalvisia luisteluoppeja. Harjoittelin jalkojen sivulle potkua luistellessa ja tein makkaroita ja pyörähdyksiä. Pysyin hyvin pystyssä. 

Luistelun jälkeen suuntasin kauppaan ostamaan välipaloja ja matkaeväitä. Tarvitsin välipaloja urheilupäiville ja matkaeväitä Lieksaan lähtöä varten. Kävelin sieltä reippaasti kotiin. Iltatouhut odottivat. Vaihdoin sänkyyn petivaatteet, ja pakkasin lasketteluvaatteet vaatekassiin.


Torstaina lähdin töihin vaatekassia reppuna kantaen ja suksipussia perässä vetäen. Matka tavaroiden kanssa sujui hyvin. 

Työpäivän jälkeen kävelin Vanhaa kirkkotietä pitkin bussipysäkille ja matkustin Mustavuoreen laskettelemaan. Laitoin jo työpaikan pukkarissa päälle uuden kerraston, jonka sain isältä joululahjaksi, ja fleecevaatteet. Pysyisin lämpimänä. Kerrasto oli lämpimämpi kuin edellinen. Vaihdoin monot ja kypärät Mustavuoren pukuhuoneessa. Söin vielä nopean välipalan, että jaksaisin treenata. 

Venyttelin ulkona viisi minuuttia ennen suksien jalkaan laittoa, ettei jalkoja ala rampata kesken urheilun. Hissillä oli vähän vaikeuksia. Piti pyytää työntekijöitä antamaan mulle vauhdikas ankkurihissi, kun en itse saanut sitä otettua. Pääsin laskettelemaan. Lumi oli pehmeää. Laskettelin ensin kolme vaparia. Sitten laskettelin leirin ja treenin ohjelmat, jotka piti tehdä ilman sauvoja, paitsi takaperin laskettelua en tehnyt. Oli pieniä laskettelijoita rinteessä, niin halusin varoa. 

Menin leirin ohjelmasta 1) kädet lanteilla laskemista peukalo taaksepäin, jolloin asento on edessä, 2) kädet polvissa, 3) vuoron perään käsi eteen ja toinen lantiolla, 4) molemmat kädet edessä leikkausasennossa rinteeseen. Leikkausasennossa kädet ovat suorana rinteiden sivuille päin. Pysyin pystyssä, löysin sisäisen rohkeuteni lasketella nopeammin ja silti varovasti. Piti varoa lapsia ja kiertää kauempaa rinnettä. Vauhtia sain kyllä rinteessä. Välillä otin sauvat taas mukaan alhaalta. 

Pääsin monojen vaihdon jälkeen lähtemään kotiin. Menin ensimmäisen kerran bussilla rinteiltä kotiin. Vaihdoin bussia matkalla, että pääsin kotipysäkille asti. Kotona vein monot ja sukset varastoon. Viikon urheilut oli tehty. Kaksi tuntia laskettelua sai ajatukset siirtymään lomaviikkoon. Pääsisin lapsuuden maisemiin mummin luo muutamaksi päiväksi rentoutumaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti