Kohti jouluista itsenäisyyspäivää



Melkein perusmaanantai

Aamulla pakkailin loput tavarat mukaan, kun lähtisin äidin luo suoraan hallilta itsenäisyyspäivän viettoon. Otin mukaan askartelutarvikkeita sekä sokerikuorrutteita ja strösseleitä. Tekisin valmiiksi joulukortit sukulaisille ja ajattelin, että koristeltaisiin pipareita. Otin mukaan myös tekemäni joulutortut. 

Töissä oli erilainen työpäivä. Piti tehdä kahden ihmisen työt pullohuoneessa alkupäivästä, koska työparilla oli muuta menoa. Tein sen mitä työlistaan oli kirjattu ja mitä pullohuoneessa piti tehdä. Sen lisäksi vein omatoimisesti lavan jouluisia muovikasseja varastosta pullohuoneeseen. Siistin myös hyllyjä ja siivosin juomaosastolat tyhjiä pahvi-ja muovipakkauksia. Työpäivä oli kiireinen. Oli paljon eri töitä.

Työpäivän jälkeen suuntasin Pyynikin uimahallille. Söin ekana pukkarissa pienen välipalan, että jaksan paremmin uida. Uin yhteensä 2275 metriä. Uin lauantain treenin kukaan kisalajit ja menin rintauinnin potkut laudalla keskittyen vasemman jalan kääntymiseen. Harjoittelin myös selkäuinnin ja vaparin käsivetoja. Uin yhden kerran 50 perhosen. Se oli hankalaa. Potkut menee hyvin, mutta perhonen vaikeutuu, kun ottaa käsivedot. Olkapäistä ei meinaa kääntyä. 

Kun lähdin altaasta, vasen jalkaa ramppasi. En ollut juonut riittävästi nestettä. Jouduin vähän aikaa istumaan altaan reunalle. 

Hämeenlinnaan asemalta kävelin äidin luo viemään tavarat. Lähdettiin suoraan käymään kävellen kaupassa ruokaostoksilla. Tuli samalla tehtyä pieni iltalenkki. Laitoin uintikamat kuivumaan. Äiti teki ruuan ja syötiin.



Jouluisia puuhia

Tiistaina katsottiin jouluisia elokuvia ja askarreltiin joulukortteja. Tein erilaisia kivoja kortteja. Olin tehnyt valmiiksi malleja, joiden avulla piirsin korttipohjiin kuvia. Liimasin askartelukuvia piirtämiini joulukuvioihin. Annoin niiden kuivua parin painavan kirjan alla, ja koristelin koristelugeelillä joulukuvioiden ääriviivat. Osan kuvista tein askartelupapereista.

Laitettiin äidin parvekkeelle jouluvalot, ja käytiin pienellä lenkillä lumisateessa. Lenkillä oli kiva käydä kaverin kanssa. Se piristi mieltä mukavasti. Meitä ei lumisade haitannut. Minua vähän nauratti, ja olin iloinen. Talvella pääsee esimerkiksi laskettelemaan ja hiihtämään.  

Lenkin jälkeen koristeltiin pipareita tuomillani strösseleillä ja sokerikuorruteilla. Tuli herkullisen näköisiä. Sokerikuorrutteet piti olla hetken lämpimässä vedessä, niin niistä sai paremmin puristettua. Tällä kertaa pipareista tuli erilaisia kuin lauantaina.

Tehtiin myös piparipopcornit. Piparipopcorneissa popcornien päälle tuli kuorrutetta, jossa oli piparimaustetta ja fariinisokeria. Ne tekivät popcorneista jouluisia. Löysin ohjeen k-marketin sivuilta. Halusin kokeilla tehdä niitä yhdessä äidin kanssa. Yksin en ala tekemään kattilapopcorneja. Se on niin isotöistä, ja siinä voi polttaa itsensä. Herkkujen lisäksi tarjolla oli vähän jouluista ruokaa eli peruna- ja bataattilaatikkoa ja kalaa. 

Illalla tein äidin käsipainolla hetken lihaskuntoa, ja harjoittelin kuivana rintauinninpotkuja. Kokeilin myös pyörittää vaparin ja selän käsivetoja nopeammin eteen ja taaksepäin. Harjoitukset auttavat uimiseen, ja nostavat vähitellen voimaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti