Rinnetreenit ja jouluvierailut

Nyt on kahden viikon tauko uimisesta. Tauko alkoi laskettelutreeneillä. Mutta joulu tulee. Oli aika toimia joulutonttuna ja viedä lahjoja läheisille.


Maanantaina työpäivä alkoi poikkeuksellisesti keskipäivällä. Ehdin töihin ajoissa. Mukana oli tavallista enemmän kannettavaa. Laskettelutreenit alkaisivat työpäivän jälkeen. Piti ottaa laskettelusukset mukaan. 

Töissä on nyt joulun aikaan kiireistä. On paljon asiakkaita. Piti auttaa kassatyöntekijöitä hakemaan ostoskärryjä ja -koreja. Tykkään auttaa muita työtovereita. Ehdin tehdä erilaisia töitä, mutta pullonpalautuskoneen puhdistus jäi tekemättä

Työpäivän jälkeen lähdin kaupan kautta. Ostin pari banaania mukaan ja lähdin kävelemään bussipysäkille. 
Oli vähän matkaa kävellä sinne. Pääsin Mustavuoren lähelle bussilla. 

Talven ensimmäiset treenit Mustavuoressa

Ensimmäiseksi piti maksaa varattu laskettelukausikortti Mustavuoreen. Pääsen sen kanssa jatkossa suoraan mäkeen. Pääsee enemmän laskettelemaan, kun ei tarvitse aina maksaa.

Treenit alkoivat venyttelyillä. Muisteltiin vanhoja, viime vuoden talvena tehtyjä venyttelyjä. Sit päästiin rinteisiin. Ensin oli pari vaparia omaan tahtiin. Sit harjoiteltiin takaperin laskettelua perherinteessä. Oli apua, että sitä harjoiteltiin jo leirillä. Hyvin se meni nytkin, kun muistelin ohjeita takaperin menosta.

Mustavuoren rinteet.

Lisäksi laskettiin ilman sauvoja eri tavoin: mentiin kädet lanteilla, kädet suoraan eteen, sit vuoron perään toinen käsi lanteilla ja toinen edessä. Tavoitteena oli saada lantion asento hyväksi. Voin treenata näitä, kun itse käyn laskettelemassa. Ne olivat vanhoja oppeja keväästä. Hyvä oli harjoitella niitäkin. Sit oli viimeiset vaparilaskut ja venyttelyt. 

Pääsin kotiin laskettelukaverin isän kyydillä. Kotona aloin valmistautua jouluun paketoimalla lahjoja. 

Jouluinen piipahdus sukulaisten luo

Tiistaiaamuna piti käydä ennen töihin menoa äidin työpaikalla hakemassa lahjakassi ja viedä Lieksaan menevät lahjat sinne. Työpäivän jälkeen piti ostaa isän luo menevät lahjat. Ei ollut vaikeaa valita, kun sielläkin tykätään makeasta. 

Ostosten jälkeen menin kirjastolle hakemaan varatun kirjan, josta olin edellispäivänä laittanut sähköpostia sinne. Sitten suuntasin setäni luo käymään. Näin samalla serkkuni porukan. Sain päivällistä ja kuumaa kaakaota. Pelasin serkun tyttöjen, miehen ja pojan kanssa Ristiseiskaa. Vierailu sukulaisten luona on iloinen asia. Lähdin vielä viemään toiseen paikkaan eli toisen serkun porukalle lahjakassia. 

Keskiviikkona kävin aamulla kuulokojehuollossa hoitamassa kuulokojeen korvakappaleen hiomisen. 
Kuulokojeen korvakappale painoi korvaan niin, että sattui.
Paluumatkalla kotiin kävellessä juttelin kaveritoiminnan työtekijän kanssa puhelimessa. Juttelimme kaveritoiminnasta: miten se on sujunut Best Buddies kaverin kanssa.


Ehdin aamukahvin juotiin ja paketoida vielä muutamat lahjat sekä laittaa tiskikoneen päälle. Alkaa se jouluilokin löytyä, kun iloisia asioita miettii. Sitten töihin. 

Oli tavallista kiireisempi työpäivä, piti taas auttaa kassatyöntekijöitä hakemaan ostoskärryjä ja -koreja. Ehdin tehdä omatkin työtehtävät. Työpäivän jälkeen lähdin vielä enon luona käymään ja viemään lahjakassin. Lähdin kahvinjuonnin jälkeen kotiin, koska piti paketoida pari lahjaa vielä ennen kuin alkaisin pakata matkalaukkua ja tekemisreppuani.

Torstaina aamulla piti pakata tekemisreppu ja matkalaukku sekä eväskassi valmiiksi. Töiden jälkeen olis aika vaihtaa maisemaa jouluksi. Pidin tonttulakkia päässäni töissä. Tein omat hommani, hain ostoskärryjä ja -koreja välillä kassatyöntekijöitä auttaessa. Autoin työpaikkaohjaajaa vaihtamaan pari elintarvikelavaa myymälässä. Sain lahjakassit, joista jätin osan pukuhuoneen kaappini odottamaan joulun jälkeistä aikaa. Lähden suoraan joulun viettoon. Lahjakassit eivät mahtuneet matkatavaroihin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti