Lomalla mummin luona

Sukulaiset ovat aina olleet Tinjalle tärkeitä. Mummit ovat nykyisin kaukana, mutta asuvat onneksi samalla paikkakunnalla lähellä toisiaan. Samalla reissulla voi käydä tervehtimässä molempia.

Ja taas mennään. Junaa odotellessa.

Loman aloitus perjantaina oli kotikäynti aamusta. Pakkailin tavaroitani loppuun. Vein ohjaajan kanssa roskat ulos ja juteltiin joulukuulumiset. Sen jälkeen vaihdoin vaatteet ja lähdin reippaasti odottamaan bussia. Oli aika aloittaa loman vietto. 

Ensimmäisenä oli matkustus Tampereelta Riihimäelle, josta matka jatkui Lahden ja Joensuun kautta Lieksaan. Junien vaihdot sujuivat hyvin. Matkustajia oli paljonMatkalla kuuntelin musiikkia ja söin eväitä. Lahdesta Joensuuhun tulevassa junassa tein sanahakua. Mummi oli vastassa Lieksan asemalla. Pääsin turvallisesti mummin luo.

Mitä pidät junassa matkustamisesta? Olihan se kivaa tuttua reittiä matkustaa.

Onko juna vai bussi parempi? Juna on parempi Lieksaan asti, kun on hyvät vaihtoasemat. Junassa voi levätä ja tehdä tehtäväkirjoja, kun taas bussissa voi lukea kirjaa.

Aattona hautausmaalla ja juhlissa

Lauantaina oli aika käydä molempien ukkien haudoilla viemässä hautakynttilät. Halusin muistella ukkeja ja viedä kynttilät muistoiksi. Lunta oli paljon. Hautausmaa näytti lumisella. Ei nähty, että olis ollut kynttilöitä muilla haudoilla. Matkalla kävin mummin kanssa kaupassa. Ostettiin kurkkua ja pitsaa illaksi. Valitsin Mozzarella pitsan.

Iltapäivällä lähdettiin Lietsuun katsomaan Karhukoplan teatteriesitystä. Lietsu on Lieksan urheilutalo. Lieksan kaupunki juhli kahdella tapahtumalla kaupungin 50-vuotispäivää. Alkuillan tapahtuma oli perhetapahtuma, se oli suunnattu lapsiperheille. Teatteriesityksessä laulettiin eri biisejä karhuista ja leikitettiin lapsia. Se oli hauska.

Sen jälkeen kierreltiin liikuntasalissa ja katsottiin mitä lapset puuhasivat. He olivat eri pisteillä, joissa oli tekemistä. Mummilla otti kävely lonkkaan, joten mentiin välillä istumaan katsomoon. Hallin yläkerrassa liikuntahalliin päin olevasta katsomosta näki, mitä salissa tapahtui.

Lieksan kaupunki täytti 50 vuotta.

Lähdettiin sit pukeutumaan, niin päästiin katsomaan ilotulitusta urheilupuiston luona. Se oli mukava ilotulitus. Oli kiva nähdä erilaiset raketit iltataivaalla. Se tarkoitti, et vuosi vaihtuisi. Raketit näkyi hyvin. Otin kuvia ilotulituksesta. 

Juhlan jälkeen pääsin mummin luona uuden vuoden saunaan. Saunominen oli mukavaa, sai rentoutua. Katsottiin vielä telkkaria ja syötiin herkkuja. Ilta oli oikein rauhallinen ja mukava.

Uuden vuoden päivä oli kyläilypäivä. Aamupäivällä käytiin mummin siskon eli isotätini luona kylässä. Siellä juteltiin. Vierailun jälkeen lähdin käymään toisen mummin eli isän äidin luona Iltaruskossa. Mummin kanssa juteltiin kuulumiset, juotiin kahvit ja pelattiin 500 korteilla. Ilta meni taas mukavasti. Kävelin iltalenkin kautta takaisin äidin äidin eli toisen mummini luokse. 

Maanantaina oli vuoden ensimmäiset treenit

Maanantaina käytiin alkuiltapäivästä uimassa, kun oli lupa palata treenien pariin kahden viikon tauon jälkeen. Venyttelin ennen altaaseen menoa, koska se on hyväksi ennen uintia. Uin edellisen vuoden treenejä läpi, ja muistelin niitä. Kokeilin kaikkia lajeja. Uin sekaria, vaparia, rintaa, selkää ja perhosta. Menin sekarin pelkillä potkuilla toiseen päähän ja uiden takaisin. 

Uin 50 metriä selän kylkipotkuilla ja uin 50 metriä tavallista selkää. Treenasin myös 100 metriset selän ja vaparin. Molemmissa käännökset menivät nyt hyvin. Harjoittelin vielä 50 metrin rintaa ja perhosta. Perhosessa on käsivetojen kanssa harjoittelemista. Ne eivät vielä ihan suju. En saa käsiä hartioista lähtien kääntymään. Olin tyytyväinen, kun sain uitua yhteensä 1325 metriä. Uiminen piristi mukavasti. 

Lieksan uimahallilla on kuntoiluallas uima-allasosaston lisäksi. Kuntoilualtaassa sai venytellä kuvaohjeiden mukaan, ottaa selkähierontaa suihkun alla ja istua poreiden keskellä. Kokeilin ensin venytellä kuvallisten ohjeiden mukaan. Oli pohjevenystä, kiertoa ja vaikka mitä. Sen jälkeen hieronta ja poreet tuntuivat rentouttavilta ja mukavilta.

Lieksan uimahallin terapia-allas. Kuva: Marja Mölsä, Lieksan Lehti

Tiistaina käytiin vielä kaupoilla kiertelemässä. Ostin uuden harjoittelukalenterin treenejä varten ja käsivoiteen. Mummin osti lääkkeitä ja leipää.

Mummin luona katsottiin televisiota ja tein erilaisia ajanvietetehtäviä niinkuin maanantainakin. Raaputin raaputuskirjaa, väritin värityskirjaani ja tein sanahakutehtäviä eteenpäin. Sanahaussa piti etsiä eri paikkojen, ruokailuun ja matkailuun liittyviä sanoja.

Alkuillasta oli aika pakkailla tavarat kasaan. Keskiviikkona olisi aika palata kotiin. Ajatuksena olis loppulomasta saada unirytmi ja herätykset kohdilleen, kun lomalla tuli valvottua liian pitkään.

Keskiviikko olikin aikainen herätys ja nopea aamupalan syönti. Mummi heitti minut asemalle. Halasin mummia, ja nousin junaan. Luin matkalla kirjaa ja tein sanahakua. Söin eväitä kanssa. Pääsin junan jälkeen bussilla turvallisesti kotipysäkille. Kiva oli palata kotiin reissusta. Kävin vielä kävellen kaupassa ostamassa ruokaa ja tein pitkästä aikaa itse ruokaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti