Biljardikisoissa


Alkuperäinen kuva: Voimavirta

Torstaina oli ensimmäinen lepopäivä lauantain kisoja varten. Pääsin pitkästä aikaa Iltikselle kavereita näkemään. Ennen Iltalinjalle lähtöä siivosin kotona ja järjestelin tavaroita paikalleen, koska äitini oli tulossa yöksi.  

Perjantaina järjestetään Tampereella kehitysvammaisten biljardin SM-kisat. Menin Iltalinjalle harjoittelemaan biljardikisoja varten. Pääsin pelaamaan yhden pelin biljardia. Pelasin Lahdesta tulevien kahden tutun kanssa, joihin olin tutustunut Special Olympics talvilajileirillä. Hyvin sujuivat pelit ja sain palloja pussiin. Oli mukava ilta. 

Kuinka kauan olet harrastanut biljardia? 
- 8 vuotta olen harrastanut biljardia.

Mikä biljardin pelaamisessa on helppoa ja mikä vaikeaa?
- Helppoa on osua omaan palloon, mutta vaikeaa on saada ne oikeisiin pusseihin.

Mikä sai sinut ilmoittautumaan biljardi-kisoihin?
- Biljardin pelaaminen on kivaa kavereiden kaa Iltiksellä. Iltalinjan ohjaajat kertoivat kilpailusta viime viikon perjantaina. Olen ollut aikaisemmin kaksi kertaa Iltalinjan ohjaajien ja kavereiden mukana Helsingissä Biljardikisoissa.

Alkuperäinen kuva: Tampere Missio

Kilpailevat parit oli valittu etukäteen. Kisantoimitsija valitsi parit, jotka pelasivat vastakkain. Parit oli paperille kirjoitettuna. Pari vaihtui kisassa pelin jälkeen. 

Kisojen lajina oli 8-pallo. Ensin tehdään aloitussyöttö, että näkee, onko omat pallot yksiväriset vai kaksiväriset. Pelissä piti maalata pallot pusseihin. Maalaamisessa vastustajalle sanotaan ja näytetään mailalla, mihin pussiin lyödään pallo. Musta pallo lyödään viimeisenä. 

En ole ehtinyt harjoittelemaan biljardia Iltikselle, kun on ollut muita treenejä. Muistin aiemmilta vuosilta biljardisäännöt ja muistin kavereiden ja iltiksen ohjaajien neuvot vuosien varrelta. Osuin palloihin, vaikken saanut pusseihin. Pallo ei mennyt sinne reikään, minne halusin. Pallot vain pyörivät biljardipöydällä. Oli huonot lyönnit.


Tunnelma oli kova, ja kaikki yrittivät parhaansa pelatessa. Voitin ekan pelin, kun vastustaja löi mustan pallon perässä valkoisen pallon pussiin. Lopulta sain jaetun pronssisijan eli olin neljäntenä. 

Päivä päättyi Olkkariin ruokailuun ja muiden kanssa olemiseen. Kävin parin kaverin kanssa kiertelemässä kaupoissa. Ostin lahjan yhdelle kaverille lelukaupasta syntymäpäivää varten. Käveltiin takaisin Olkkariin. Illalla oli iltajuhla ja syötiin Omapolussa ruokaa, joka oli todella herkullista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti