Sateella mieluummin uimaan

Viikonlopun sää ei suosinut talviurheilua. Hyvin alkaneen alppihiihtokauden omatoimiset treenit vaihtuivat sunnuntaina uintiin. Treenaaminen pitää mielen virkeänä. Vuoden ensimmäiset kisatkin ovat tulossa.


Perjantaina kävelin aamulla Kalevan uimahallille uimaan omatoimiset treenit. Ehdin uida 100 metriä alkuverraa, kun aktiivisuusranne sekosi ja stoppasi itsensä. Uin 250 metriä ilman sitä. Huomasin vasta potkujen jälkeen, että aktiivisuusranneke oli mennyt päältä pois. Ei haitannut yhtään. 

Vikatreeneihin käynnistin sen uudelleen. Sain uitua mittarin kanssa 1450 metriä. Yhteensä tuli uitua 1800 metriä. Harjoittelin nopeutta. Uin piikkejä lujaa. Harjoittelin myös potkuja räpylöillä. Uinti tuntui kivalta ja rankalta, niin pitääkin. Tyytyväisin mielin lähdin saunaan ja pesulle. Nopeutta pitää kehittää, että jaksaa uida todella kovaa. Käsivetojen pitää pyöriä nopeammin. 

Asiallista puhetta

Kotikäynti oli poikkeuksellisesti puolilta päivin. Tuetusta asumisesta ei saatu aamulle kotikäyntiä, ja vastaava ohjaaja ehdotti myöhempää aikaa. Omaohjaaja ei päässyt tulemaan. Tuuraaja tuli käynnille. Järjesteltiin askartelutavaroita laatikoihin ja juteltiin askartelusta ja muutenkin, et mitä on tapahtunut jouluna.

Kotikäynnin jälkeen lähdin Olkkariin kavereiden pariin. Siellä puhuttiin seksuaalisesta käytöksestä parisuhteessa. Tänä vuonna saa tehdä rikosilmoituksen, jos joku laittaa toiselle alastomia kuvia netistä tai pakottaa seksiin. Kannattaa luotettaville henkilöille kertoa, jos sellaista tapahtuu. Viime vuonna se ei ollut rikos, mutta nyt on. Niin oli asiallista puhetta ohjaajilta. 

Olkkarista lähdin Iltalinjalle kavereiden kanssa. Tampereen Hämpit pitivät kokouksen Iltalinjan tiloissa. Menin paikalle, kun kuulun hämppeihin. Kokous oli vuosikokous, ja mukana somevastaavan asioita.

Kohti kisoja

Lauantaina ehdin treeneihin vähän myöhässä. En lähtenyt ajoissa kotoa bussipysäkille ja piti kävellä ratikkapysäkille. Valmentaja ei ollut vielä paikalla. Hänen piti ajaa varovasti, kun ajotiet olivat liukkaita. Ehdin juuri ennen valmentajaa paikalle, ja ehdin uida kavereiden kanssa alkuverraa. Treeneissä oli vuorossa 
  • 3×100 vaparin potkut,
  • 3×100, jossa 50 vaparin potkut ja 50 käsivedot jalat pysähdyksissä niin, et kädet menee eteenpäin,
  • 3x100 selän potkuja,
  • 2×50 vaparia täysillä. Nämä mentiin räpylöillä ja lujaa.
  • 200 metrin loppuverraa.
1375 metriä uitu. Oli rankat treenit. Räpyläosuus teki treeneistä rankan, kun uintiin lujaa. Jaloissa ja käsissä alkoi tuntua. Rentouduin illalla.

Mäen sijasta hallille

Sunnuntaina en lähtenyt laskettelemaan Mustavuoreen räntäsateen vuoksi. Menin kävelen uimaan Kalevan uimahallille. Uin 10 x 50 metriä vaparia lujaa alkuverran jälkeen, väliin 50 metriä löysää, ja uudestaan 10×50 metriä, jossa vuorottelin rinnan ja selän kanssa. 

Olin uinut jo toisesta 4×50, kun homma keskeytyi. Uintikaveri tuli uimaan. Hän halusi tulla uimaan kaveriksi samalle radalle ja moikata mua. Jatkoin sen jälkeen reippaasti loput 50 metrisen. 

Sitten uin tekniikkaa käytäen pullaria, räpylöitä ja lättäriä. Käsivedot menin pitäen pullaria jalkojen välissä ja lättäreillä. Tein 100 metriä vaparin käsivetoja ja rinnan käsivedot. Potkuista uin vaparin ja perhosen. Ekan 50 metrisen jälkeen alkoi suonta vetää nilkasta. Unohdin venytellä jalkoja samalla, kun venyttelin ja pyörittelin käsiä ennen altaaseen menoa. Unohdin myös riittävän nesteytyksen. 

Venyttely helpottaa 

Nousin altaasta, otin räpylät pois. Valvoja huomasi minun nousevan altaasta ja kysyi, onko kaikki hyvin. Kerroin suonenvedosta, niin hän sanoi, että venyttele, että helpottaa. Aloin venyttää jalkaa valvojan pyynnöstä altaan reunaa vasten. Neuvo muille uimareille: Muistakaa venytellä ja juoda, ettei tuu suonenvetoja kesken uimisten. 
 
Venyttelyn jälkeen jatkoin uimista. Sain uitua 2000 metriä, enemmän kuin perjantaina. Olin tyytyväinen. 

Kävelin kotimatkalla Giganttiin ostamaan uudet mikrofonikuulokkeet kännykkään. Entisistä meni toinen kuuloke mykäksi. Tarvitsen niitä, että voin puhua toiselle liikkuessani ulkona tai kotona. Niillä kuulee paremmin kuin pelkällä kuulolaitteella. Kävin samalla ruokakaupassa. Kotiin päästyäni tein jauhelihakeittoa ja laitoin uintikamat kuivumaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti