Pujottelukisat Mustavuoressa

Varhainen aamu ja pientä pakkasta. Viikon loskakelit väistyivät kisapäiväksi. Oli jännittävä päivä edessä. Mukaan oli ilmoittautunut 187 kilpailijaa.”Rata on iskussa ja sää näyttää vähintäänkin lupaavalta”, viestittivät järjestäjät. Ensimmäiset Etelä-Suomen Puuhapark CUP-kisat saattoivat alkaa. 

Kisalasku ES Puuhapark CUP:ssa 

Lauantaina oli vuoden ensimmäiset laskettelukisat Mustavuoressa. Parakilpailijoilla oli oma sarja. Menin, että saisin kokemusta Ellivuoren laskettelukisoihin, jotka ovat helmikuussa. Special Olympics alppihiihtäjät kilpailevat siellä.

Tampereen Slalomseuran parakilpalaskettelijat pääsivät Mustavaaran Original-rinteen radalle valmentajan kanssa testaamaan rataa. Ensimmäiseen pujottelurataan tutustuminen oli hyvä, kun valmentaja antoi ohjeita. Ohjeena oli, että mennään auraten rata läpi. Tutustumisessa lasketeltiin rata keppien välistä katsoen samalla kumpaa kautta sininen ja punainen mentiin. Kaks keppiä kierrettiin yhdessä. 

Kisatunnelma oli loistava ja jännittävä. Jännitin miten mulla sujuu ratalaskut ja omat pari vaparilaskua ennen ensimmäistä kisaosuutta. Omat vaparilaskut sujuivat hyvin, kun laskettelin vauhdilla alas ja keskityin käännöksiin eli vartalonkiertoon ja suksien saamiseen kantilleen. Laskin ne radan tutustumisen jälkeen rataradan viereisellä mäellä. 


Kilpailut alkoivat vähän ennen yhtätoista. Olin kilpailun ensimmäinen laskija. Radalla oli 26 porttia. Tuntui jännittävältä, mutta uskalsin lasketella alas saakka. Ensimmäisen pujotteluradan tein puhtaasti. Vauhti oli hyvä, vaikka saisi olla nopeampi. 

Toinen rata olikin erilainen. Keppit vaihtoivat paikkaa. Portista lähtiessä mentiin kahden punaisen kepin välistä siniselle kepille, joka kierrettiin aidan kautta ja sitten punaiselle kepille, joka meni ankkurihissin luota. Taas oli kaksi keppiä, jotka kierrettiin yhdessä. Myös toisella radalla oli 26 keppiporttia. Radan katselu alkoi puoli kahdelta. Sekin mentiin valmentajan kanssa läpi ennen kisan toista osuutta. Valmentaja sanoi ohjeeksi, että keskittykää rataan.

Toisella pujotteluradalla laskettelessani vauhti nousi enemmän. Löysin sisäisen rohkeuteni. Vähän oli vaikeampi rata, mutta se meni paremmin kuin edellinen. Aika oli parempi kuin edellisellä kerralla. Pääsin omassa sarjassa toiselle sijalle. Tarviin lisää rohkeutta lasketteluuni, että vauhti olisi hyvä, enkä pelkäisi enää radoille menoa. En luovuta laskettelun suhteen, vaan jatkan treenausta. Tavoitteena on päästä joskus Special Olympics urheilijana ulkomaille kisaamaan laskettelussa. 


Kotiin päästyäni aloin etsiä laskettelijalle sopivia treenejä netistä. Löysinkin kaksi hyvää treeniä voimaharjoitteluun. Toinen oli Lisää voimaa laskettelijan harjoitusohjelmalla. Siinä kerrottiin, että kun lihasten kestävyys ja voima ovat kunnossa, jaksaa laskea kovempaa ja pidempään. Kaikkia liikkeitä en voi tehdä omilla välineillä.

Toinen oli Laskettelijan tehokas treeniohjelma, jossa tasapainotellaan käsipainon ja vartalon kanssa. Liikkeet vaikuttavat hyviltä. Tein ne jo kaksi kertaa. Vaatii aikaa, että opin tekemään kaikki liikkeet. Mutta urheilija ei luovuta, vaan tekee liikkeet uudestaan ja uudestaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti