Välillä ulkona ja välillä sisällä

Arkinen treenausrytmi on palannut. Ulko- ja sisäliikunnan vuorottelu tuo vaihtelua liikkumiseen. 

Tampereen Slalomseuran treeneissä 

Maanantaina suuntasin työpäivän jälkeen Mustavuoreen laskettelemaan jo ennen treenejä. Venyttelin ennen rinteeseen menoa, ja laskettelin vähän yli tunnin. Venyttelin muita odottelessa sekä heidän kanssaan. 

Harjoitukset sujuivat hyvin. Lasketeltiin yksi suksi ilmassa, pari vaparia, sauva vartalon edessä pitäen ja kanttikäännöksiä. Onnenkoukut kantillaan meno rinteen reunasta toiseen oli helppoa. Vaikeaa oli tasapaino jalalla niin, että toinen suksi on ilmassa käännöksissä.

Treenit lopetettiin 5 minuuttia etuajassa lumisateen takia, ja venyteltiin loppuun. Pääsin laskettelukaverin isän kyydillä kotiin. Ehdin pakata seuraavan päivän uintirepun valmiiksi.

Spurttausta ja piikkejä

Tiistaina menin uimaan Pyynikin uimahallille omatoimisia harjoituksia. Tein äidin netistä löytämän spurttitreenin kahdesti sekaria uiden. Spurttitreeni on vauhtikestävyysuintia, siinä uidaan kovaa sekä kevyet väliin. Treeni onnistui nyt hyvin: uin 50 metriä kovaa ja toiset kevyesti. 

Sitten kävin läpi kisalajit, jotka uin tammikuun lopussa Jääkarhu-uinneissa. Menin tekniikassa 200 metriä käsivetoja pullari jalkojen välissä & lättärit käsissä. Niillä menin 100 metrin vaparin ja 100 metrin rinnan. 200 metrin potkuharjoituksissa menin selän ja vaparin. Verryttelyjen kanssa uin yhteensä 2450 metriä. Se on enemmän kuin viime sunnuntaina. Aikaa meni tunti ja neljäkymmentä minuuttia.

Olin tyytyväinen uimiseen. Onnistuin tekemään spurttitreenin oikein pitäen välissä taukoja, jolloin nesteytin itseni. Rinnan potkut alkavat sujua, perhosen käsivedot vaativat harjoitusta, selkä ja vapari sujuvat muita lajeja paremmin.

Matkustin Messukylän kirjaston lähelle bussilla. Olin varannut sinne lainani. Kävelin kirjastolle, mutta kaaduin liukkaalla, just hiekotuksen kohdalla. Sain pintahaavan oikeaan käteen ja mustelman jalkaan polven sivulle oikealle puolelle. Housun lahje repesi. Palautin lainani ja lainasin animepiirustuskirjat, jotka olin varannut. Lainasin ne piirtämistä varten, voin katsoa mallista. 

Kotona sain siivottua keittiön, pyykit pyöritettyä ja tiskit hoidettua. Pakkasin ke treenien kassit valmiiksi.


Keskiviikkona suuntasin Tesoman uimahallin lähibussipysäkille, josta kävelin hallille. Uimavalvojalle kerroin, et altaassa on uimari, jolla oli lättärit ja räpylät. Pelkäsin lättäreiden osuvan muhun, jos menen altaaseen. Hän tuli sanomaan altaalle, miten asia on: Jos on vain kaksi uimaria radalla, saa olla räpylät ja lättärit. Kolmannen tullessa räpylät pitää ottaa pois, ettei satu muihin. Silloin jos osuu toiseen, on kielto uida välineillä.

Asia selvisi, ja uimari osasi sitten väistää mua. Pääsin venyttelyn jälkeen uimaan vanhan leirin treeniohjelman, jossa uitiin 8×25 piikit vaparia ja omavalintaista lajia. Omavalintaisena uin rinnan ja menin toisessa altaassa selän potkut. Vaparin ja rinnan välissä uin 100 metrin verran ja ennen potkuja räpylöillä 200 metriä verraa. Uin yhteensä 1775 metriä. Kävelin uinnin jälkeen töihin ihanassa talvisäässä juoden päiväkahvia, jonka ostin kahviosta.

Illalla oli jälleen kerran Tatun treenit Pyynikin uimahallilla. Ehdin venytellä ennen muiden tuloa, ja aloin uintikaverien kanssa uimaan alkuverraa. Uin melkein 200 metriä ennen kuin valmentaja ilmestyi paikalle. Meidän uintikaverikin saapui tällä viikolla treeneihin. 

Vuorossa oli uintia ×3×100 vu, ×3×100 su ja ×3×100 ru räpylöillä ja lättäreillä, niin että alkoi hapottaa ja tuntua käsissä ja jaloissa. Aina satasten välissä oli tauko, ja sitten uudestaan. Uin yhteensä 1300 metriä.

Kotiin päästyäni pakkasin torstain laskettelutreenitavarat valmiiksi ja tein aamupalaleivät samalla kun iltapalaleivätkin. 

Torstaina taas rinteeseen 

Torstaina menin töihin laskettelusuksipussi mukanani. Olin menossa iltapäivästä Mustavuoreen laskettelemaan. Muistin syödä välipalan, juoda sekä venytellä ennen ensimmäisiä vaparilaskuja. Olin etuajassa, mutta paikalla oli ankkurihissin antaja. Pääsin rinteisiin ilman porttia. Ehdin lasketella 11 kertaa mäen alas ennen kuin rinne normaalisti aukesi. 

Sen jälkeen kävin taas juomassa sekä venyttelin. Oli tauon ja venyttelyn paikka, ettei lihakset väsy ja jalkoihin tule suonenvetoa. Kun pääsin rinteisiin takaisin, laskettelin keskivaikealla rinteellä. Rataradalle ei päässyt. Se oli suljettu lauantain laskettelukisoja varten. 

Kaksi tuntia tuli lasketeltua. Tuntui hyvältä päästä treenaamaan lauantain laskettelukisoja varten. Sain rohkeutta lasketella ylhäältä saakka alaspäin. Yhden kerran, kun laskettelin perherinteessä, kaaduin ennen vikaa lasketteluosuutta rinteeseen. Pääsin hyvin ylös. Nauratti vähäsen, mutta ei haitannut yhtään. 

Muistin tehdä myös loppuvenyttelyt ja lähdin vaihtamaan monot kenkiin, niin ehtisin kotiin vielä touhuamaan. Bussien vaihdot alkoivat sujua. Pääsin hyvin ja turvallisesti kotiin. Pakkailin perjantain uintikamat valmiiksi kasaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti