Asennon harjoittelua


Sunnuntaina suuntasin alkuillasta laskettelemaan Mustavuoreen. Menin keskivaikeaan rinteeseen kahdeksi tunniksi, että rauhoittuisin aamuisesta hermostuksestani. Olin hermostunut, koska olin nukkunut puolikymmeneen saakka. Rinteeseen lähtö meni myöhäksi. Mietin, että ehdinkö vielä kauppaan laskettelun jälkeen ja ehdinkö mitään muutakaan. 

Ennen laskettelua ja sen jälkeen venyttelin. Harjoittelin maanantain laskettelutreeneissä opittua asiaa, jossa käännöksen jälkeen viedään sukset yhteen ja käännöksessä aura-asentoon. Otin välillä kuvia. 

Harjoittelin reippautta lasketella vauhdikkaammin. Menin laajakäännöksellä ja harjoittelin lasketteluasentoa niin, ettei vartalo käänny liikaa sivulle vaan nousee välillä suoraksi ja kallistuu uudestaan sivulle. Oikea lasketteluasento löytyy silloin.

Laskettelut ja treenit sujuivat hyvin. Asento alkoi löytyä, ja pidin kädet rentoina kyljissä. Uskalsin lasketella reippaasti. 

Pyöreämpi käännös

Maanantaina matkustin työpäivän jälkeen taas Mustavuoreen laskettelutreeneihin. Pääsin laskettelemaan yksin puoli viiden aikaan. Muistin venytellä ennen omatoimilasketteluja ja muistelin rinteessä lasketteluasentoa. Vauhti tuntui reippaalta ja lujalta.  

Ennen ryhmän yhteisiä laskettelutreenejä venyteltiin. Treeneissä harjoiteltiin kääntämään vartaloa sauvat ristissä, tasapainoiltiin yhdellä jalalla, ja ilman sauvoja laskettiin niin, että toinen käsi menee käännöksessä alas ja toinen ylös. Lopputreenistä päästiin radalle laskettelemaan ja hyödyntämään opetetut asiat siellä. 

Valmentajalta tuli hyviä neuvoja. Kaikki tasapainoharjoitukset sujuivat hyvin ja yhdellä jalalla harjoitus onnistu paremmin kuin edellisellä kerralla. Sain nostettua jalkaa ilmaan hyvin. Radalla saisi olla pyöreämpi käännös ja vauhdikkaampi laskettelu.  

Lopuksi venyteltiin, ja pääsin laskettelukaverin äidin kyydillä kotiin. Lähdin vielä illalla käymään kaupassa ruokaostoksilla, ja tein samalla pienen lenkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti