Rento sunnuntai


Sunnuntaina kävelin Kalevan uimahallille uimaan omatoimiset treenit 50 metrin altaassa. Vuorossa oli tekniikkaa sekä kisalajit. Treenaan huhtikuun Manse-Cupin uintikisoihin. Tavoitteena on uida 50 metriset rinta ja perhonen sekä 100 metriset selkä ja vapari.  

Lauantaina valmentaja oli ollut kipeänä eikä treenejä ollut. En siksi saanut treeniohjelmaa, jota olis voinut uida. Tein itse ohjelman, ja otin 2×200 metriä Special Olympics uintileiriohjelmista.

Potkuja ja rytmitystä

Menin 2x200 metriä rinnan ja vaparin käsivetoja pullari jalkojen välissä ja lättärit käsissä sekä 2×200 metriä rinnan potkuja räpylöillä ja selän potkut. Räpylöillä saa treenattua kovemmat potkut. Rinnan potkuja pitää harjoitella räpylöillä vielä. Se vaatii aikaa. Niitä on hankalaa uida räpylöillä. 

Myös perhosen ja rinnan vartalon rytmitykset vaativat lisää harjoitusta ja treeniä. Rytmityksessä on vaikeaa se, että rinnassa tahtoo mennä samaan aikaan kädet ja jalat, vaikka ne pitäisi tehdä eri aikaan. Perhosessa käsien pitää pyöriä yhtä aikaa. Treenasin niitä valmentajan ohjeiden mukaan, niin alkoi mennä paremmin. 

Treenasin reilun tunnin. Sain uitua yhteensä 2350 metriä. Tavoitteena on nostaa uintimatkaa 3000 metriin ja vähäsen ylikin. Se on hyväksi kunnon nostoa ja kisoihin treenausta varten. Näkee, onko kunto noussut.

Hieman muita hommia

Lähdin uinnin jälkeen ostamaan lisää kuulokojeiden paristoja. Kuulokoje piippaa kahden viikon välein, että paristo on mykkänä. Silloin se on aika vaihtaa, niin kuulee paremmin. 

Kävin myös ruokaostokset. Löysin eilen kana-makaronilaatikon ohjeen netistä. Ajattelin kokeilla sitä. Ruokaa tehdessä kananmuna oli unohtunut sekoittaa aineiden sekaan, niin laitoin muiden päälle. Uunissa tuli myös rahkapannari. Ruoka onnistui hyvin ja rahkapannarikin.

Sain tiskikoneen päälle, ja pyykit pyörimään. Vein roskat ja pakkailin valmiiksi ensi viikon laskettelutreenikamat sekä tiistain uintikamat kasaan. Aloitan myös isän luo lähtevien viikonloppukamojen pakkaamisen. Oli rento sunnuntai vähän urheillen ja kotihommia tehden. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti