Jälleen salilla

Torstaina matkustin Jyväskylään veljeni luokse. Olin sopinut jo pari viikkoa sitten, et menen yhdeksi yöksi ja mennään käymään kuntosalilla.


Mentiin tunniksi uimahallin kuntosalille. Kuntosali oli iso. Siellä oli paljon väkeä niin illalla. Välineet olivat hyviä ja sain veljeltäni neuvot, mitä tehtiin milläkin laitteella. Alkuun ja loppuun venyteltiin erilaisilla venytyksillä lähentäjät, pohkeet, reidet ja kädet.

  • Jalkapärssillä tehtiin kahta eri liikettä. Ensimmäisessä piti nostaa nilkoilla, ja toisessa viedä jalat vähäsen koukkuun ja takaisin suoraksi. Hyvin onnistui molemmat liikkeet. Helppoa oli tehdä niin, että tuntuivat jaloissa.

  • Käsipainoilla tehtiin hauista. Se on hyväksi käsille, että jaksaa pyörittää nopeammin uidessa. Se tuntui todella rankalta, mutta teki hyvää käsille.

  • Vatsaa tehtiin laitteella, jossa oli painolevyt. Niissä oli irrotettava kapula, että sai siirrettyä painoja alas- tai ylöspäin. Käsiä pidettiin nauhoissa, jotka laskevat pehmeän tyynyn kanssa ylävartaloa alaspäin. Selkä ja pää piti pitää harjoituksessa suorana. Se oli helppoa ja onnistui hyvin, koska veljeni näytti mallia. Kun tekee kovemmilla painoilla, niin vatsalihakset pysyvät kunnossa.

  • Rintalihasliikkeitä tehtiin laitteella, jossa oli painot maassa ja niitä nostettiin köydellä ylös lattiasta. Tehtiin vähän kovemmilla painoilla, jotta käsivarsissa tuntui. Sitten tein liikkeitä käsipainoilla, jotka olivat telineessä. Otin 3 kilon painot käyttöön. Se tuntui rankalta, kun tehtiin monta toistoa yhtäaikaa molemmilla käsillä. Muuten oli helppoa, koska olen kotonakin tehnyt samaa liikettä käsipainoilla.

  • Jokaista liikettä tuli tehtyä sarjana 3 x 10 tai 3 x 20. Toistojen tarkoitus oli, että tuntuu lihaksissa. Kyllä lihaksissa tuntuikin kunnolla. Treenaamisen jälkeen väsytti. Jatkossa yritän käydä joka viikko salilla ja tehdä samat liikkeet.

    Salilla käynnin jälkeen käveltiin veljeni luo ja tehtiin tortillapiirakkaa. Autoin veljeäni ruuanlaitossa. Ruoka maistui hyvältä.


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti